Η σωστή ποσότητα φαγητού σε γραμμάρια

σωστή ποσότητα φαγητού σε γραμμάρια

Για να γνωρίζετε, η ποσότητα μαγειρευτού φαγητού που χρειάζεται ένας σκύλος καθημερινά είναι το 2 – 3 % του σωματικού βάρους του ανάλογα πάντα την σωματική του κατάσταση και την δραστηριότητά του.

Για παράδειγμα,  ένας σκύλος που είναι 13 κιλά, η ημερήσια μερίδα του θα είναι (με το 3% του σωματικού του βάρους) 390 γραμμάρια.  Αυτό σημαίνει πως ξεκινάτε με αυτή την ποσότητα και σύμφωνα με αυτήν ελέγχετε το βάρος του κι αν χρειαστεί αυξάνετε ή μειώνετε, ανάλογα πάντα με τις ανάγκες του σκύλου.  Δηλαδή, αν ένας σκύλος είναι πολύ δραστήριος όπως π.χ ένα κυνηγόσκυλο τότε χρειάζεται μεγαλύτερη ποσότητα σε αντίθεση με έναν οκνηρό, χωρίς καμία δραστηριότητα ή υπερήλικα σκύλο.

Και προσοχή, η ποσότητα για τα κουτάβια διαφέρει γιατί χρειάζονται μεγαλύτερη ποσότητα για την ανάπτυξή τους και τότε θα πρέπει να ρωτήσετε τον κτηνίατρο.

Γενικά η ποσότητα φαγητού

1.  Τα ενήλικα σκυλιά πρέπει να τρώνε ποσότητα ίση με το 2%-3% του βάρους τους

2.   Τα μικρόσωμα σκυλιά έχουν συχνά υψηλότερο μεταβολισμό και ίσως χρειάζονται μεγαλύτερη ποσότητα από το 2%-3% του σωματικού του βάρους.

3.  Τα κουτάβια πρέπει να τρώνε ποσότητα ίση με το 10% του σωματικού τους βάρους και χρειάζονται λίγο περισσότερο ασβέστιο στη διατροφή τους.

4.   Η ποσότητα της τροφής που χρειάζεται ένας σκύλος εξαρτάται από διάφορους παράγοντες συμπεριλαμβανομένης και της θερμοκρασίας. Για παράδειγμα τα σκυλιά που ζουν έξω από το σπίτι το χειμώνα έχουν ανάγκη από περισσότερο φαγητό για να διατηρήσουν το βάρος τους.

5.   Αυξημένες ανάγκες ενέργειας έχουν και τα σκυλιά που κάνουν κυναθλήματα, ασκούνται ή είναι σκύλοι εργασίας (ποιμενικοί, αστυνομικοί σκύλοι, κτλ).

σωστή ποσότητα φαγητού σε γραμμάρια

Σου άρεσε το άρθρο; Μοίρασέ το στους φίλους σου
fb-share-icon20
Tweet 20

Related posts