Σπιτική συνταγή για σκύλο – παγωτό (με μέλι)

συνταγή για παγωτό με μέλι για σκύλους

Το καλοκαιράκι ήρθε κι οι γλώσσες κρέμονται απ’ έξω χορεύοντας στους τρελούς ρυθμούς της ζέστης! Το λαχάνιασμα του σκύλου σας σε συνδυασμό με τις ιδρωμένες πατουσίτσες του, “φωνάζει” πως “Έχει ζέστη κι έχω ανάγκη κάτι να με δροσίσει!” 

Ήρθε η ώρα για παγωτάκι!
Ήρθε η ώρα για παγωτάκι!

Τι καλύτερο από ένα δροσερό… παγωτό! Ναι, ναι, καλά διαβάσατε.  Μπορείτε να προσφέρετε δροσερές στιγμές στον αγαπημένο σας τριχωτό φιλαράκο με το σκύλο -παγωτό! Είναι ένα παγωτό ιδανικό για σκύλους και μπορείτε να το φτιάξετε μόνοι σας στο σπίτι.  Είναι μια εύκολη και γρήγορη συνταγή κι ο σκύλος σας θα την λατρέψει!  Και βεβαίως, μπορείτε να το προσφέρετε όχι μόνο στον δικό σας σκύλο αλλά και στην σκύλο- παρέα του όταν έχει πάρτι ή απλή συγκέντρωση στο σπίτι και θέλει ο σκύλος σας να κεράσει τους φίλους του κάποιο καλοκαιρινό γλύκισμα…

Σε αυτήν την περίπτωση, αυξάνετε την ποσότητα των υλικών για να φτάσει για όλους.  Να θυμάστε πως τα παρακάτω υλικά είναι για δύο μερίδες. 

ΥΛΙΚΑ

1 μπανάνα

1 κεσεδάκι γιαούρτι (120 γρ περίπου)

1 κουταλιά του γλυκού ανάλατο/άγλυκο φυστικοβούτυρο

1 κουταλιά του γλυκού μέλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πολτοποιήστε την μπανάνα, προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύετε καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.  Μοιράστε σε δύο ίσες ποσότητες το μείγμα σε πλαστικά ή χάρτινα κυπελλάκια και αφήστε το στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει. Και είναι έτοιμο το σπιτικό σκύλο – παγωτό!

Προσοχή:  Όταν έρθει η στιγμή να το προσφέρετε απλά αφήστε το  έξω ελάχιστη ώρα για να ξεπαγώσει λίγο και φυσικά η συχνότητα και η ποσότητα του παγωτού να είναι πάντα με μέτρο!

ΑΝΑΛΥΣΗ ΥΛΙΚΩΝ

Η μπανάνα  έχει υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο το οποίο βοηθά στην τέλεια λειτουργία των μυών και των αιμοφόρων αγγείων καθώς επίσης και στην ρύθμιση της οξύτητας των σωματικών υγρών.  Έχει επιπλέον υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες που ενισχύουν το πεπτικό σύστημα, ανακουφίζει το στομάχι και βοηθά στην καλή λειτουργία του εντέρου. Και μαγνήσιο το οποίο είναι σημαντικό για την μεταφορά ενέργειας και την κατασκευή πρωτεϊνών στο σώμα.  Και τέλος, δεν ξεχνάμε την Βιταμίνη B6 (ικανή στον μεταβολισμό των πρωτεϊνών και στην ρύθμιση της λειτουργίας των κυττάρων του αίματος έτσι ώστε το αίμα να φέρει περισσότερο οξυγόνο στον εγκέφαλο και στους μυς) και την Βιταμίνη C (ένα αντιοξειδωτικό που προστατεύει τα κύτταρα από βλάβη και βοηθά στην οικοδόμηση των χόνδρων).

Το γιαούρτι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο που είναι σημαντικό στην διατροφή του σκύλου γιατί βοηθά στην καλή λειτουργία της καρδιάς, του νευρικού συστήματος, στην γερή οικοδόμηση των μυών, στην ασφαλή λειτουργία ορμονών και βέβαια βοηθά στο να έχει ο σκύλος γερά κόκαλα  και πρωτεΐνες δηλαδή τέλειο ανοσοποιητικό σύστημα και πηγή ενέργειας.  Κι αν το γιαούρτι έχει ενεργά βακτήρια μπορεί να λειτουργήσει  ως ένα προβιοτικό  και είναι καλό για την καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος του σκύλου.

Το φυστικοβούτυρο είναι μια ασφαλής και υγιεινή λιχουδιά για τους σκύλους.  Όχι μόνο είναι μια καλή πηγή πρωτεΐνης, αλλά περιέχει επίσης υγιή λιπαρά για την καρδιά, Βιταμίνη B, νιασίνη και Βιταμίνη E (θαυματουργά συστατικά για την τέλεια υγεία του σκύλου).

Το μέλι είναι εξαιρετικά χρήσιμο και θρεπτικό για τα σκυλιά.  Εκτός το ότι θεραπεύει τοπικά πληγές, όσον αφορά την διατροφική του αξία, έχει πολλά θρεπτικά συστατικά όπως Βιταμίνη A,B,C,D,E και K, καθώς και μέταλλα όπως ασβέστιο, μαγνήσιο κ.α Είναι πολύ ωφέλιμο για τα σκυλιά που έχουν αλλεργίες, πεπτικά προβλήματα και καταπολεμά τις λοιμώξεις.

 

Σου άρεσε το άρθρο; Μοίρασέ το στους φίλους σου
fb-share-icon20
Tweet 20

Related posts