Αξιοπερίεργες ειδήσεις από όλον τον κόσμο! #4

αξιοπερίεργες ειδήσεις

κονσέρβα

 

Το πρώτο ανοιχτήρι κονσέρβας φτιάχτηκε 44 χρόνια μετά την πρώτη κονσέρβα!

 

 

 

 

ερνεστ

 

Το 1939 ο συγγραφέας Ernest Vincent Wright έγραψε το μυθιστόρημα Gadsby χωρίς να χρησιμοποιήσει το γράμμα Ε ούτε μια φορά στις 50.110 λέξεις του! 

 

 

 

 

μαρία

 

Ο Μαρκι ντε Πελιε από την Βρετάνη πέρασε 50 ολόκληρα χρόνια φυλακισμένος, επειδή είχε την ατυχή έμπνευση να σφυρίξει στην Βασίλισσα της Γαλλίας Μαρία Αντουανέτα!

 

 

 

 

διαστημα

Κατά την διάρκεια της επιστροφής του στην γήινη ατμόσφαιρα, το διαστημικό λεωφορείο πηγαίνει με 25.000 χιλιόμετρα την ώρα, αλλά για να προσγειωθεί κόβει ταχύτητα και φτάνει τα 350 χιλιόμετρα την ώρα!

 

 

 

ιοσιφίνα

 

Παρ’ όλο που είναι ακατοίκητο από το 1814, το ανάκτορο της Ιωσηφίνας, της συζύγου του Ναπολέοντα, μυρίζει ακόμη και σήμερα το βαρύ γαλλικό άρωμά της!

 

 

 

αιγύπτιοι

 

 

Οι Αρχαίοι Αιγύπτιοι κοιμόντουσαν σε πέτρινα μαξιλάρια!

 

 

 

 

 

ολυμπιαάδα

 

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες της αρχαιότητας, μπορούσαν να αγωνιστούν και παιδιά σε όλα τα αθλήματα, εκτός από την Πυγμαχία και το Παγκράτιο, ένα είδος πάλης, στο οποίο δεν υπήρχαν παρά ελάχιστοι περιορισμοί στα χτυπήματα!

 

 

 

 

“Στην κατηγορία “Αξιοπερίεργα”, θα βρείτε περίεργες ειδήσεις απ΄όλον τον κόσμο.  Μπορεί να μην σχετίζονται όλα άμεσα με εμάς τους σκύλους αλλά επειδή είμαι η Μάρσα η παντογνώστρια και ως περίεργο κυνηγόσκυλο θέλω να ενημερώνομαι συνεχώς για τα πάντα, όταν μαθαίνω κάτι θέλω να το μοιράζομαι μαζί σας.  Κι όταν είναι κάτι τόσο διασκεδαστικό… δεν μπορώ να αντισταθώ!”

Σου άρεσε το άρθρο; Μοίρασέ το στους φίλους σου
fb-share-icon20
Tweet 20

Related posts