3 λόγοι που απαγορεύουν το ξύρισμα του σκύλου

Πιθανότατα εάν το σκυλάκι σας μαδάει πολύ να έχει περάσει από το μυαλό σας να το ξυρίσετε εντελώς για να σταματήσει το μάδημα μέσα στο σπίτι και πάνω στα ρούχα σας. Ίσως τώρα που καλοκαιριάζει και οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν κατακόρυφα να θεωρείτε πως με το ξύρισμα θα δροσιστεί. Ή ότι απλά όταν θα ξυριστεί εντελώς ο σκύλος σας θα φαίνεται χαριτωμένος.

Σε γενικές γραμμές, τα σκυλιά των οποίων η τρίχα μεγαλώνει έως ένα συγκεκριμένο μήκος και μετά σταματά ή αυτά που έχουν διπλό στρώμα τρίχας, δεν πρέπει να ξυριστούν! Προσέξτε! Να κουρευτούν ναι. Όχι όμως να ξυριστούν.

Οι τρεις λόγοι που απαγορεύουν το ξύρισμα ενός σκύλου είναι οι εξής:

1.Το ξύρισμα αυτών των σκύλων με το διπλό τρίχωμα μπορεί να προκαλέσει βλάβη στο τρίχωμά τους.

Μπορεί να μεγαλώσει εκ νέου μια χαρά την πρώτη φορά, αλλά τελικά το τρίχωμα του σκύλου σας πιθανόν να χάσει τη λάμψη του και μπορεί να μεγαλώσει μερικώς, τόπους τόπους δηλαδή ή καθόλου, ειδικά εάν έχει δερματικά προβλήματα.

Αυτό μπορεί να συμβεί σε οποιαδήποτε ράτσα αλλά ιδιαίτερα συχνά παρουσιάζεται στα Πομεράνιαν.

Για να σας δώσω να καταλάβετε με ένα παράδειγμα : Έχετε δει άνθρωπο με πλούσια μαλλιά αλλά σε πολλά σημεία καραφλό το κεφάλι του; Μπορεί να είναι το αποτέλεσμα ενός προβλήματος υγείας, αλλά είναι συνήθως μια περίπτωση αλωπεκίας που προκαλείται από μια ζωή που ξυρίζεται.

2. Το μάδημα δεν το αποφεύγετε με το ξύρισμα.

Θα συνεχίσει να μαδάει το σκυλάκι αλλά θα μαδάει μικρές τριχούλες. Κι αυτές είναι το ίδιο δύσκολο να καθαριστούν, μη σας πω καμιά φορά πιο δύσκολο από τις μακριές. Γιατί οι κοντές τρίχες είναι τόσο μικρές που μπαίνουν μέσα στα έπιπλα και στα ρούχα.

Άρα ο αρχικός σκοπός δεν πραγματοποιείται. Το μάδημα δεν το γλιτώνετε.

3. Όσο παράλογο κι αν σας ακούγεται, το σκυλάκι σας έχει ανάγκη το τρίχωμά του για να παραμείνει δροσερό το καλοκαίρι.

Το ξύρισμα εκθέτει το δέρμα τους πιο άμεσα στον ήλιο και τους προκαλεί υπερβολική υπερθέρμανση.

Αν θέλετε να διατηρείτε το σκυλάκι σας δροσερό στην ζέστη, απλά έχετε το κουρεμένο και βουρτσίστε καθημερινά το υπόστρωμα του τριχώματος (αυτό το χνούδι δηλαδή που είναι το πρώτο στρώμα τριχώματος που δεν φεύγει με το κούρεμα αλλά με το ξύρισμα).

**Το μόνο που μπορείτε να κάνετε για να δώσετε επιπλέον ανακούφιση στον σκύλο σας όσον αφορά την ζέστη, είναι να του ξυρίσετε την κοιλίτσα έτσι ώστε όταν ξαπλώνει κάτω να νιώθει την δροσιά του πατώματος στην γυμνή του κοιλιά. Σ’ αυτό το σημείο δεν καταστρέφεται το τρίχωμα και δεν υπάρχει κίνδυνος να πάθει εγκαύματα από τον ήλιο.

Για να προσφέρετε παραπάνω δροσιά στον σκύλο σας δείτε κάποια προϊόντα που κυκλοφορούν στην αγορά γι’ αυτόν ακριβώς τον σκοπό Προϊόντα δροσιάς για σκύλους.

Σου άρεσε το άρθρο; Μοίρασέ το στους φίλους σου
fb-share-icon20
Tweet 20

Related posts