Αγαπάς τα σκυλιά; Τότε είσαι….

ereyna gia toys kynofilous

Η αγάπη στα σκυλιά φανερώνει… κρυμμένα μυστικά του χαρακτήρα σας!

Αγαπάς τα σκυλιά; Τότε πιθανότατα είσαι προκατειλημμένος, έχεις κυριαρχικό χαρακτήρα κι έχεις μια τάση να…. αγαπάς τις διακρίσεις.

  • Έρευνες δείχνουν πως οι κυνόφιλοι έχουν υψηλή βαθμολογία σε σχέση με τους γατόφιλους όσον αφορά την κοινωνική κυριαρχία. Αυτό το χαρακτηριστικό της προσωπικότητας συνδέεται με τις διακρίσεις μέσα σε μια ομάδα. Οι ιδιοκτήτες σκύλων δηλαδή είναι περισσότερο κυρίαρχοι από εκείνους που συμβιώνουν με γάτες.
  • Οι γυναίκες, ωστόσο, είναι πιθανότερο να προτιμούν τα αιλουροειδή από τα σκυλιά σύμφωνα με στατιστικές μελέτες.
  • Επίσης, προηγούμενες μελέτες έδειξαν πως οι λάτρεις των σκύλων έχουν συνήθως ισχυρότερες και πιο συντηρητικές πολιτικές πεποιθήσεις.

Η μάχη μεταξύ των ιδιοκτητών σκύλων και γατιών έχει πάρει νέα τροπή όσον αφορά την προσωπικότητα των ατόμων.

Μία έρευνα ανάμεσα σε 500 ενήλικες ανακάλυψε πως οι άνθρωποι που λατρεύουν τους σκύλους είναι συνήθως πιο κυρίαρχοι και άνετοι με την κοινωνική κυριαρχία σε αντίθεση με αυτούς που λατρεύουν τις γάτες. Όπως επίσης, είναι πιο πιθανό να αποδεχτούν την κοινωνική ανισότητα μεταξύ των κοινωνικών ομάδων.

Η μελέτη αυτή που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο της ereyna gia toys kynofilous Μελβούρνης, έβγαλε αυτά τα συμπεράσματα γιατί οι κυνόφιλοι βρέθηκαν πιο ανταγωνιστές από τους γατόφιλους και είχαν υψηλότερο σκορ στον “προσανατολισμό κοινωνικής κυριαρχίας” στις έρευνες. Αυτό το χαρακτηριστικό της προσωπικότητας συνδέεται με τις διακρίσεις μέσα σε μια ομάδα κι όσοι είχαν υψηλότερη βαθμολογία σ’ αυτήν την έρευνα είναι πιθανότερο να αποδεχτούν και να υποστηρίξουν την κοινωνική ανισότητα.

Γι’ αυτό και οι κυνόφιλοι είναι συνήθως άνετοι με τις ιεραρχικές σχέσεις και μπορούν να διατάξουν και να εκπαιδεύσουν τον σκύλο τους θέτοντας όρια και ρόλους συγκεκριμένους στην ομάδα τους.

Η βαθμολογία των γυναικών στην ίδια έρευνα ήταν χαμηλότερη που σημαίνει πως πιστεύουν περισσότερο στην ισότητα μέσα σε μία ομάδα και τείνουν να συμπαθούν περισσότερο τις γάτες.

Αξίζει να σημειωθεί όμως πως μια πρόσφατη μελέτη που έγινε από εμπειρογνώμονες της ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο της Γάνδης στο Βέλγιο και το Πανεπιστήμιο Brock στο Οντάριο, διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που έχουν την ανώτερη τάση για κυριαρχία πιστεύουν ότι οι άνθρωποι είναι ανώτεροι από τα ζώα και συνεπώς αυτή η κατηγορία έχει περισσότερες πιθανότητες να εκμεταλλευτεί τα ζώα, να δείξει ασέβεια ή να τα κακοποιήσει.

Μια άλλη έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το περιοδικό Time το 2014, διαπίστωσε ότι τα άτομα με συντηρητικές πολιτικές πεποιθήσεις προτιμούν τους σκύλους.

Και τέλος, σύμφωνα με μια μελέτη που έγινε στο Πανεπιστήμιο Carroll του Wisconsin, οι λάτρεις των γατιών είχαν υψηλότερη βαθμολογία στο τεστ νοημοσύνης από τους λάτρεις των σκύλων. Με αποτέλεσμα να διαπιστώνουν πως οι πρώτοι είναι εξυπνότεροι από τους δεύτερους.

Στην ίδια μελέτη διαπιστώθηκε πως όσοι αγαπούν του σκύλους είναι περισσότερο δραστήριοι, κοινωνικοί και εξωστρεφείς από εκείνους που προτιμούν τα αιλουροειδή, καθώς επίσης είναι πιο υπάκουοι και ακολουθούν τους κανόνες. Ενώ οι ιδιοκτήτες γατιών είναι πιο εσωστρεφείς, ευαίσθητοι κι ανοιχτόμυαλοι και τείνουν να είναι καλύτεροι στην… παραβίαση των κανόνων!

 

Σου άρεσε το άρθρο; Μοίρασέ το στους φίλους σου
fb-share-icon20
Tweet 20

Related posts