Αγώνες Canicross στη Λίμνη Μαραθώνα 2024

Έχουμε αναφερθεί και παλαιότερα στους αγώνες canicross. Όσοι θέλετε να μάθετε περισσότερα γύρω από αυτούς τους αγώνες, μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο Γνωρίστε το canicross.

Σε αυτό το άρθρο θα σας παρουσιάσουμε όλες τις λεπτομέρειες για τους αγώνες που θα διεξαχθούν αυτήν την Κυριακή 31 Μαρτίου 2024 στη Λίμνη Μαραθώνα.

Η Λίμνη του Μαραθώνα διαθέτει μια από τις μοναδικές διαδρομές που είναι ιδανικές με  προϋποθέσεις βάση των κανονισμών διεξαγωγής της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας αγώνων Canicross, Bikejoring και Scooter. Είναι μια διαδρομή εύκολη και ιδιαίτερα φιλική για κάποιους που θα ήθελαν να τρέξουν για πρώτη φορά ακόμη και για μικρά παιδιά έτσι ώστε να εξοικειωθούν στο τρέξιμο μαζί με το σκύλο τους και να προετοιμαστούν για την κατηγορία Sport. Το έδαφος είναι ιδιαίτερα μαλακό και προδιαθέτει να τρέξεις άνετα χωρίς κούραση και ταλαιπωρία για τον σκύλο. Η χρονομέτρηση γίνεται κανονικά όπως σε όλους τους αγώνες Canicross.

Η διαδρομή είναι επίσης ιδανική για να να μπορέσετε μέσα από το section Sport να προπονηθείτε σε συνθήκες Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, το οποίο θα διεξαχθεί τέλη Οκτωβρίου στην Ιταλία

ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΩΡΑ. Δώστε την ευκαιρία στον σκύλο σας να τρέξει μαζί σας σε μια μοναδική εμπειρία.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ: • Θα πρέπει να διαθέτετε μαζί σας, τον κατάλληλο εξοπλισμό για την περίπτωση αντιμετώπισης κρύου ή βροχής. • Η δράση ακυρώνεται σε περίπτωση αύξηση της θερμοκρασίας εάν είναι άνω των 20°C και κάτω των -2°C. • Η δράση ακυρώνεται σε περίπτωση δήλωση συμμετοχής κάτω των 15 ατόμων • Σε περίπτωση βροχής ή χιονόπτωσης πριν ή την ώρα του αγώνα, η δράση διεξάγεται κανονικά. • Αν προηγηθεί βροχή και χιόνι, ημερών, θα υπάρχουν συνεχείς ανακοινώσεις με αποστολή e-mail και αναρτήσεις στα Social για την κατάσταση της πίστας.
ΑΣΦΑΛΕΙΑ:
Η περιοχή του αγώνα ανήκει στην ΕΥΔΑΠ.
Για λόγους ασφάλειας το PARKING των αυτοκινήτων θα βρίσκεται εκτός του χώρου της Λίμνης όπως κάθε φορά. Θα υπάρχει σήμανση και οδηγίες.

ΚΥΡΙΑΚΗ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024:
1. ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΩΡΑΣ ΣΕ ΘΕΡΙΝΗ

2. ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΛΛΑΓΗ ΩΡΑΣ ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ ΛΟΓΩ ΥΨΗΛΩΝ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΩΝ

  • -Προσέλευση αθλητών και check in 10:00
  • -Εκκίνηση πρώτου section Sport. Ώρα εκκίνησης πρώτου αθλητή εκκίνησης 10:30
  • -Εκκίνηση δευτέρου section Fun. Ώρα εκκίνησης πρώτου αθλητή περίπου στις11:30

Σημαντικές πληροφορίες

  1. Θα πρέπει να διαθέτετε μαζί σας οπωσδήποτε το βιβλιάριο του σκύλου με τον αριθμό Microchip και όλα τα απαραίτητα εμβόλια. Θα σας ζητηθεί από τον κτηνίατρο του αγώνα.
  2. Απαραίτητος και υποχρεωτικός εξοπλισμός για το canicross Belt (ζώνη) για την μέση, Leash (λουρί) ελαστικό 2m και Harness (σαμαράκι) για το σκύλο και για το Bikejoring και scooter κράνος και αntenna στο section Sport. Στην κατηγορία FUN δεν είναι υποχρεωτικός ο εξοπλισμός.
  3. Η εκκίνηση θα δοθεί ανά 30″. Σε ειδική περίπτωση όπως μεγάλη συμμετοχή, η εκκίνηση θα δοθεί ανα 15″. Θα αναρτηθεί πίνακας με την ώρα εκκίνηση κάθε αθλητή ο οποίος θα πρέπει να τηρηθεί Η σειρά εκκίνησης θα είναι η σειρά εγγραφής στον αγώνα.
  4. Για οποιαδήποτε απορία έχετε, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα του Canicross Greece™ μεσώ e-mail στο support@canicross.gr.

Οι δύο κατηγορίες είναι οι εξής:

1. FUN 2,5Κ

H συμμετοχή στο σκέλος FUN είναι ΔΩΡΕΑΝ και μπορούν να τρέξουν από ηλικία 7 χρονών μόνοι ή με συνοδό. Διαθέτει όλες τις προϋποθέσεις βάση του κανονισμού διεξαγωγής. Η διαδρομή είναι κυκλική 2,5km με βαθμό δυσκολίας 1 (μεγ.5) και οι αθλητές τερματίζουν από εκεί που ξεκίνησαν. Είναι μια διαδρομή εύκολη και ιδιαίτερα φιλική για κάποιους που θα ήθελαν να τρέξουν για πρώτη φορά και να εξοικειωθούν στο τρέξιμο μαζί με το σκύλο τους. Το έδαφος είναι ιδιαίτερα μαλακό και προδιαθέτει να τρέξεις άνετα χωρίς κούραση και ταλαιπωρία για τον σκύλο. Η χρονομέτρηση γίνεται κανονικά όπως σε όλους τους αγώνες Canicross.

ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΩΡΑ. Δώστε την ευκαιρία στον σκύλο σας να τρέξει μαζί σας σε μια μοναδική εμπειρία.

Η διαδρομή είναι 2,5km και ο βαθμός δυσκολίας 1

Η εκκίνηση θα δίνεται ανά 30″ για κάθε αθλητή. Σε ειδική περίπτωση όπως μεγάλη συμμετοχών η εκκίνηση θα δοθεί ανα 15″.
Θα αναρτηθεί πίνακας με την ώρα εκκίνηση κάθε αθλητή ο οποίος θα πρέπει να τηρηθεί Η σειρά εκκίνησης θα είναι η σειρά εγγραφής στον αγώνα.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: ΕΛΕΥΘΕΡΟ

Η συμμετοχή περιλαμβάνει: ΒΙΒ  & Αναμνηστικό Έπαινο Συμμετοχής
Για τους 3 πρώτους χρόνους μετάλλιο 

-Εκκίνηση πρώτου section FUN. Ώρα εκκίνησης πρώτου αθλητή εκκίνησης 11:30

 

2. SPORT 5Κ

Το σκέλος SPORT διαθέτει όλες τις προϋποθέσεις βάση του κανονισμού διεξαγωγής. Η διαδρομή είναι κυκλική 5km με βαθμό δυσκολίας 2 (μεγ. 5) και οι αθλητές τερματίζουν από εκεί που ξεκίνησαν. Είναι μια διαδρομή εύκολη και ιδιαίτερα φιλική για κάποιους που θα ήθελαν να τρέξουν για πρώτη φορά και να εξοικειωθούν στο τρέξιμο μαζί με το σκύλο τους. Η χρονομέτρηση γίνεται κανονικά όπως σε όλους τους αγώνες Canicross. Απαραίτητος και υποχρεωτικός εξοπλισμός Belt (ζώνη) για την μέση, Leash (λουρί) ελαστικό 2m και Harness (σαμαράκι) για το σκύλο .

SPORT CATEGORIES

CANICROSS

Ανδρών (άνω των 15 χρονών))
Γυναικών (άνω15 χρονών)
Junior (10 – 14 χρονών). Same route as FUN 2,5K
Στην κατηγορία Junior υπάρχει δυνατότητα ενός συνοδού κατά την διάρκεια του αγώνα.
Schools (7 – 9 χρονών). Same route as FUN 2,5K
Στην κατηγορία Junior υπάρχει δυνατότητα ενός συνοδού κατά την διάρκεια του αγώνα.

BIKEJORING

Ανδρών (άνω των 15 χρονών))
Γυναικών (άνω15 χρονών)

SCOOTER

Ανδρών (άνω των 15 χρονών))
Γυναικών (άνω 15 χρονών)

Οι αθλητές που θα φέρουν χρόνο κάτω από 5 pace, προκρίνονται για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ιταλία το 2024

Η εκκίνηση θα δίνεται ανά 30″ για κάθε αθλητή. Σε ειδική περίπτωση όπως μεγάλη συμμετοχών η εκκίνηση θα δοθεί ανα 15″.
Θα αναρτηθεί πίνακας με την ώρα εκκίνηση κάθε αθλητή ο οποίος θα πρέπει να τηρηθεί Η σειρά εκκίνησης θα είναι η σειρά εγγραφής στον αγώνα.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: € 18,00 / ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η συμμετοχή περιλαμβάνει Μετάλλιο, αναμνηστικό T-Shirt – Bib– Κάρτα μέλους 

Σε περίπτωση που σε κάποια κατηγορία υπάρχουν λιγότερες από 2 συμμετοχές δεν δίνεται μετάλλιο

-Εκκίνηση πρώτου section Sport. Ώρα εκκίνησης πρώτου αθλητή εκκίνησης 10:30

 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα του Canicross Greece. 

 

Σου άρεσε το άρθρο; Μοίρασέ το στους φίλους σου
fb-share-icon20
Tweet 20

Related posts