Αξιοπερίεργα ανάμεσα σε μαμά και παιδί του ζωικού βασιλείου

αξιοπερίεργα με ζωάκια μαμά και μωρό

Αυτοκρατορικός πιγκουίνος

πιγκουίνοι

  • Όταν γεννιέται ένας αυτοκρατορικός πιγκουίνος, το babysitting το κάνει… ο μπαμπάς του κι όχι η μαμά όπως συνηθίζεται στα πιο πολλά ζώα και στους ανθρώπους. Η μαμά ταξιδεύει 50 μίλια μακριά στα βάθη του ωκεανού για να ψαρέψει και να φέρει τροφή και θα ταΐσει το μικρό της.

Panda

 

 

panda baby

panda mom and baby

 

 

 

 

 

 

  • Το μέγεθος ενός νεογέννητου panda είναι το 1/900 μέγεθος της μαμάς του! Ο μέσος όρος του βάρους του φτάνει με δυσκολία το το 1/5 μίας λίβρας (1 λίβρα = 370 γρ). Αυτό το καθιστά ως το πιο μικρόσωμο νεογέννητο στον κόσμο όσον αφορά το μέγεθος της μαμάς. Παρ’όλα αυτά το μέγεθός του μεγαλώνει πολύ γρήγορα. Μέχρι να κλείσει τον πρώτο του χρόνο το μικρό Panda θα ζυγίζει 33 κιλά!

Φώκια

harp seal

harp seal baby

 

 

 

 

 

  • Το μωρό φώκια γεννιέται μέσα στον πάγο. Η μαμά φώκια μπορεί να αναγνωρίσει το μωρό της ανάμεσα σε άλλα από την μυρωδιά. Το μωρό γεννιέται με λευκή γούνα και μετά τις πρώτες του 12 μέρες η γούνα του αρχίζει και σκουραίνει. Κατά την διάρκεια των 12 ημερών η μαμά το μωρό με το γάλα της το οποίο είναι υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά με αποτέλεσμα το μωρό να παχαίνει γύρω στο ένα κιλό την ημέρα. Και τότε αποκτά το μωρό το μονωτικό στρώμα λίπους που είναι το ιχθυέλαιο!

Πολική αρκούδα 

πολική αρκούδα

  • Η περίοδος εγκυμοσύνης της μαμάς αρκούδας διαρκεί από τον Νοέμβριο έως τον Ιανουάριο. Το μωρό γεννιέται μέσα στην ασφαλή και ζεστή φωλιά και βγαίνουν μαζί έξω από την φωλιά τον Απρίλιο. Το μωρό πολικό αρκουδάκι μένει μαζί με την μαμά του για περίπου 28 μήνες για να μάθει πώς να επιβιώνει  και να κυνηγά.

Βραδύποδας

sloath baby

  • Οι βραδύποδες λατρεύουν να κρεμιούνται! Είναι πολύ συχνό φαινόμενο μια μαμά βραδύποδας να γεννάει την ώρα που είναι κρεμασμένη πάνω σε ένα δέντρο! Το καθαρίζει το μωρό της ενώ προσέχει να μην της πέσει κάτω. Το μωρό θα παραμείνει προσκολλημένο πάνω στην μαμά του τους επόμενους εννιά μήνες όσο θα αποκτά την δύναμη και θα μαθαίνει τον τρόπο να κρεμιέται μόνο του από τα δέντρα.
Σου άρεσε το άρθρο; Μοίρασέ το στους φίλους σου
fb-share-icon20
Tweet 20

Related posts