Αξιοπερίεργες ειδήσεις από όλον τον κόσμο #19

εγκυκλοπαίδεια του σκύλου

“Στην κατηγορία “Αξιοπερίεργα”, θα βρείτε περίεργες ειδήσεις απ΄όλον τον κόσμο.  Μπορεί να μην σχετίζονται όλα άμεσα με εμάς τους σκύλους αλλά επειδή είμαι η Μάρσα η παντογνώστρια και ως περίεργο κυνηγόσκυλο θέλω να ενημερώνομαι συνεχώς για τα πάντα, όταν μαθαίνω κάτι θέλω να το μοιράζομαι μαζί σας.  Κι όταν είναι κάτι τόσο διασκεδαστικό… δεν μπορώ να αντισταθώ!”

τα σκυλιά διαισθάνονται την στενοχώρια μας

Μύθος κι αλήθεια για το μπάντζι τζάμπιγκ

Το μπάντζι τζάμπιγκ, η βουτιά στο κενό μ’ ένα ελαστικό σκοινί δεμένο στους αστραγάλους, είναι ένα εξτρήμ σπορ. Η ιδέα ξεκίνησε πριν από εκατοντάδες χρόνια από το νησί Πέντικοστ στον Ειρηνικό Ωκεανό, κοντά στα νησιά Φίτζι. Ο μύθος λέει ότι μια γυναίκα στην προσπάθειά της να γλιτώσει από τον βίαιο σύζυγό της, αναγκάστηκε να πηδήξει από ένα δέντρο δένοντας μια κληματσίδα στους αστραγάλους της. Οι κάτοικοι του νησιού, έκπληκτοι από την ενέργεια, αποφάσισαν να ακολουθήσουν το παράδειγμά της και να το καθιερώσουν ως δοκιμασία απόδειξης της γενναιότητάς τους.

Η πραγματικότητα όμως είναι άλλη. Οι ιθαγενείς του Πέντικοστ μόλις γινόντουσαν 16 ετών περνούσαν ένα τεστ ενηλικίωσης. Ανέβαιναν σε σκαλωσιές ύψους είκοσι μέτρων, έδεναν τους αστραγάλους τους με κληματσίδες κι έπεφταν στο κενό. Όσοι τα κατάφερναν μπορούσαν να διεκδικήσουν την αρχηγεία της φυλής. Αυτό το πανάρχαιο έθιμο συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Παρακολουθώντας το μια μέρα σε ντοκιμαντέρ στην τηλεόραση, ο Νεοζηλανδός Άλλαν Χάκετ, δημιούργησε το γνωστό εξτρήμ σπο μπάντζι τζάμπιγκ. Αντικατέστησε τις κληματσίδες με ελαστικά σκοινιά για μεγαλύτερη ασφάλεια. Και το πρώτο μπάντζι τζάμπιγκ το έκανε ο ίδιος το 1986 από την γέφυρα Γκρηνχάιδ στα νησιά Ώκλαντ.

 

 

 

Μια ενήλικη αρσενική στρουθοκάμηλος μπορεί να φτάσει τα 150 σε βάρος.

 

 

 

 

 

Στην πόλη Ιμπέρια της Ιταλίας υπάρχει μουσείο αποκλειστικά για ζυμαρικά.

 

 

 

 

 

Στη μεσαιωνική Αγγλία οι καλεσμένοι σε δείπνο έπρεπε να φέρνουν μαζί το δικό τους μαχαίρι.

 

 

 

 

 

Οι Φιλιππίνες αποτελούνται από επτά χιλιάδες νησιά.

 

 

 

Σου άρεσε το άρθρο; Μοίρασέ το στους φίλους σου
fb-share-icon20
Tweet 20

Related posts