Αλεξιπτωτιστές σκύλοι στον στρατό

Στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο τα Airedale terriers εργαζόντουσαν δώδεκα ώρες την ημέρα μεταφέροντας μηνύματα στην πρώτη γραμμή.

Ακολούθησε ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος όπου για άλλη μια φορά τα σκυλιά επιστρατεύτηκαν στον στρατό για να κάνουν το καθήκον τους.

Ο βρετανικός στρατός χρησιμοποιούσε τα Airedales, μια ράτσα μεγαλόσωμων terrier με σκληρό και δυνατό τρίχωμα και σκουρόχρωμα στην πλάτη και στα πλευρά και καφετί στο υπόλοιπο σώμα. Τα σκυλιά αυτά έπεφταν με αλεξίπτωτο πίσω από τις εχθρικές γραμμές για να συνοδεύσουν επιδρομές του βρετανικού στρατού και να βοηθήσουν σε αποστολές κατασκόπων.

Το όνομα της ράτσας Airedale προέρχεται από το μέρος που είχαν εκτραφεί περίπου εκατό χρόνια πριν στο Yorkshire της Αγγλίας στην κοιλάδα του ποταμού Aire, κι όχι όπως θα περίμενε κανείς από την… περίεργη σχέση τους με τον αέρα (air).

Ο λόγος που ο βρετανικός στρατός επέλεξε την συγκεκριμένη ράτσα για “στρατιώτες” του, ήταν τα χαρακτηριστικά της. Χρησιμοποιούσαν τα σκυλιά Airedale ως αλεξιπτωτιστές γιατί ήταν ανέξοδα, πιστά σε αυτούς που γνώριζαν, καχύποπτα με τους ξένους και είχαν τέλεια ακοή και όσφρηση.

Κολάρα κι οδηγοί σκύλων 

Σου άρεσε το άρθρο; Μοίρασέ το στους φίλους σου
fb-share-icon20
Tweet 20

Related posts