Αντιβιοτική αλοιφή για πληγές

Στο προηγούμενο άρθρο μας μιλήσαμε για τα οφέλη που προσφέρει το λάδι καρύδας στην υγεία του σκύλου. Είναι ένα superfood το οποίο βελτιώνει την υγεία του σκύλου και εσωτερικά αλλά και εξωτερικά. Μην το προσπεράσετε έτσι απλά. Διαβάστε το ανάλογο άρθρο για τα οφέλη του λαδιού καρύδας για να δείτε τι προσφέρει. Είναι πραγματικά θαυματουργό!

Στο συγκεκριμένο άρθρο θα σας δώσω μια συνταγή για να φτιάξετε μια αντιβιοτική αλοιφή, για εξωτερική τοπική χρήση φυσικά, που θα βοηθήσει στην θεραπεία μικρών πληγών και κοψιμάτων.

Ωστόσο, καλό είναι να πούμε πως και μόνο του το λάδι καρύδας, αν το αλείψετε τοπικά πάνω στο δέρμα, έχει θεραπευτικές ιδιότητες. Κι έτσι δεν απαιτείται από μέρους σας να κάνετε κάτι παραπάνω.

Αν όμως θέλετε να προχωρήσετε ένα βήμα πιο πέρα φτιάχνοντας μια πραγματικά ισχυρή τοπική αντιβιοτική αλοιφή με βάση το λάδι καρύδας, τότε πάρτε χαρτί και μολύβι και σημειώστε:

ΥΛΙΚΑ

4 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας

12 σταγόνες έλαιο ρίγανης

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζετε το λάδι καρύδας σε ένα γυάλινο βάζο και το αφήνετε σε ένα ζεστό σημείο μέχρι να πάρει την θερμοκρασία δωματίου και να λιώσει παίρνοντας ρευστή μορφή. Προσθέτετε το έλαιο ρίγανης κι ανακατεύετε καλά τα δύο έλαια με ένα κουτάλι.

Κι η αντιβιοτική κρέμα σας είναι έτοιμη για χρήση! Μην φοβηθείτε αν το σκυλάκι σας το γλείψει.

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ

Σφραγίζετε καλά με το καπάκι το γυάλινο βάζο και θα διατηρηθεί για αρκετούς μήνες.

Σου άρεσε το άρθρο; Μοίρασέ το στους φίλους σου
fb-share-icon20
Tweet 20

Related posts