Διαδικτυακό σεμινάριο οφθαλμολογίας

Ημερομηνία διεξαγωγής: 17 Ιουνίου 2017 στις 18:00

Η πλήρης οφθαλμολογική εξέταση είναι ένα σημαντικό κεφάλαιο για τον κτηνίατρο πρώτης γνώμης. Η αντιμετώπιση ενός οφθαλμολογικού περιστατικού εξαρτάται τόσο από τη διαφορική διάγνωση και τις οδηγίες προς τον ιδιοκτήτη όσο και από τη θεραπεία. Για τα δύο πρώτα, το στοιχείο κλειδί είναι η σωστή εξέταση. Επίσης, τα ευρήματα της εξέτασης θα καθορίσουν και τη σωστή παραπομπή του περιστατικού, αν αυτό είναι απαραίτητο.

Στόχος

Θα συζητηθούν τα σημεία κλειδιά για μία καλή, λεπτομερή οφθαλμολογική εξέταση και θα περιγραφεί όπως διεξάγεται από τους περισσότερους οφθαλμιάτρους σήμερα. Στόχος είναι οι συμμετέχοντες να νιώσουν αυτοπεποίθηση στην αντιμετώπιση ενός ζώου με οφθαλμολογικό πρόβλημα.

Δομή

Σειρά εξέτασης
Βασικός εξοπλισμός
Νευρο-οφθαλμολογικά αντανακλαστικά
Φυσιολογικά ευρήματα
Παθολογικές καταστάσεις
Συχνά λάθη
Κλινικά περιστατικά

Παρουσιάστρια : Ματίνα Γιαννικάκη, Κτηνίατρος MSc MRCVS, ECVO Registar

Η Ματίνα αποφοίτησε από την Κτηνιατρική Σχολή του Α.Π.Θ. Μετά από ένα σύντομο διάστημα εργασίας σε ιατρεία ζώων συντροφιάς ξεκίνησε διετές μεταπτυχιακό πρόγραμμα στη Μονάδα Χειρουργικής της Κτηνιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ. Την ίδια περίοδο είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί αναγνωρισμένα οφθαλμολογικά κέντρα στις ΗΠΑ και την Ιταλία. Λίγο μετά την ολοκλήρωση του μεταπτυχιακού της εγκαταστάθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο όπου ξεκίνησε τη μετεκπαίδευση της (Internship) στην οφθαλμολογία στην κλινική δεύτερης γνώμης Optivet Referrals. Πριν ένα χρόνο ξεκίνησε την ειδικότητά της με το Ευρωπαϊκό Κολλέγιο Κτηνιατρικής Οφθαλμολογίας. Η Ματίνα υποδέχεται και εξετάζει περισσότερα από 20 οφθαλμολογικά περιστατικά την εβδομάδα καθώς σαν ειδικευόμενη βρίσκεται στην πρώτη γραμμή υποδοχής των περιστατικών της κλινικής.

Eπιλεγμένα περιστατικά

Αφού κάνετε κράτηση, στείλτε μας ένα περιστατικό σας το οποίο θα θέλατε να συζητηθεί κατά τη διάρκεια της παρουσίασης. Θα επιλεγούν 3 περιστατικά με σειρά προτεραιότητας. Μπορείτε να συζητήσετε με την ομιλήτρια τα περιστατικά που δεν θα επιλεγούν κατά τη διάρκεια της παρουσίασης.

 

Για περισσότερες πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής εδώ:

Oφθαλμολογική εξέταση – Webinar

 

http://www.diagnovet.gr/index.php/synedria-ekdilwseis/item/2605-webinar-ofthalmologikis-eksetasis-zwa-syntrofias

Σου άρεσε το άρθρο; Μοίρασέ το στους φίλους σου
fb-share-icon20
Tweet 20

Related posts

Leave a Reply