Δύο σημαντικές εκδηλώσεις στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Η έκθεση «Discover Dogs – All About Cats 2018» θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη το Σαββατοκύριακο 21 και 22 Απριλίου! Η πρωτοποριακή για τα ελληνικά δεδομένα έκθεση θα αποτελέσει ένα μοναδικό στο είδος του, καινοτόμο γεγονός που έχει ως στόχο την ενημέρωση, την εκπαίδευση και την ευαισθητοποίηση των κηδεμόνων και φίλων του σκύλου και της γάτας σε θέματα ποιότητας ζωής, κοινωνικής ευθύνης, δικαιωμάτων, υποχρεώσεων και καθημερινότητας. Βασισμένη στο τρίπτυχο “εκπαιδευμένος κηδεμόνας – παιδεία – παιχνίδι” θα αποτελέσει τον χώρο συνάντησης μικρών και μεγάλων, κηδεμόνων και φίλων του σκύλου και της γάτας όπου, μέσα από βιωματικές δράσεις, θα μάθουμε όλα εκείνα τα στοιχεία που απαιτούνται για την επίτευξη της απόλυτα αρμονικής συμβίωσης μαζί τους.

Κι επιπλέον, ένα σημαντικό σεμινάριο με παιδαγωγική και ψυχολογική σημασία, θα πάρει μέρος στην Αθήνα. Με θέμα “Παιδί και σκύλος. Μια σχέση αγάπης ή φόβου;”. Στόχος του σεμιναρίου είναι η γνωριμία με τα βήματα που ακολουθούμε στην πρώτη επαφή των παιδιών με τον σκύλο και η συζήτηση επάνω σε θέματα που αφορούν την επαφή τους με τα αδέσποτα ζώα, τις σχέσεις στην οικογένεια και τις ευθύνες που προκύπτουν, την φοβία που αναπτύσσεται και τους τρόπους που μπορούμε να κάνουμε αυτή τη σχέση μιας σχέση αγάπης.

«Discover Dogs – All About Cats 2018» στην Θεσσαλονίκη στις 21-22/04/2018

Για περισσότερες πληροφορίες https://www.facebook.com/events/2023656227958335/

 

Σεμινάριο “Παιδί και σκύλος” στα Εξάρχεια στις 21/04/2018

Ανακοίνωση διοργανωτών :

““Παιδί και σκύλος.Σχέση αγάπης ή φόβου;”
Σεμινάριο στο Εργαστήριο Συστημικής Ψυχολογίας και Παιδαγωγικής Ροδάκινο

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ:
“Φοβάμαι τα σκυλιά…”
“Μπορείτε να πάρετε τον σκύλο γιατί τον φοβόμαστε;”
“Εγώ έχω στο σπίτι μου και σκύλο και γάτα! Είναι τέλεια!
“Θα του τραβήξω την ουρά, δεν πονάει…”
“Τα ζώα δεν μπαίνουν στον παιδικό σταθμό”
“Αν έχουμε σκύλο στο σχολείο; Φυσικά και όχι. Μπορεί να τον φοβούνται τα παιδιά.”
“Τι είναι τα σκυλιά θεραπείας; Τι σχέση μπορεί να έχουν με τα παιδιά;”

Το Εργαστήριο Συστημικής Ψυχολογίας και Παιδαγωγικής Ροδάκινο πραγματοποιεί σεμινάριο με θέμα “Παιδί και σκύλος. Μια σχέση αγάπης ή φόβου;” το ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ και ώρα 18:00-21:00

Η Εριέττα Καραμπέτσου, Διπλωματούχος Θετική Εκπαιδεύτρια Σκύλων-Σύμβουλος Ψυχολογίας & Συμπεριφοράς, ο ψυχολόγος-ψυχοθεραπευτής Γιώργος Παραδείσης και η παιδαγωγός προσχολικής αγωγής Κατερίνα Ανωγιαννάκη συζητούν με γονείς, παιδαγωγούς, δασκάλους, εκπαιδευτικούς, εκπαιδευτές ζώων συντροφιάς, ψυχολόγους, φοιτητές ανάλογων σχολών και όλους όσοι έχουν ανάλογο ενδιαφέρον για την επαφή των παιδιών με τους σκύλους, τα οφέλη της σχέσης και την προσέγγιση-αντίδραση της οικογένειας με τον ερχομό ενός μικρού ζώου στο σπίτι.

Η απόφαση για τον ερχομό ενός σκύλου στο σπίτι έρχεται συνήθως μετά από αίτημα των παιδιών, όπου αναζητούν παρέα στην καθημερινότητά τους.
Πόσο αίσθηση όμως έχουν τα παιδιά ηλικίας 3-10 ετών για τις ανάγκες και τις απαιτήσεις της φροντίδας του σκύλου;
Πώς αλλάζουν οι ισορροπίες στην οικογένεια με την έλευση του νέου μέλους που χρειάζεται φροντίδα, χρόνο και επαφή;
Από ποιους παράγονες εξαρτάται η σχέση που θα αναπτύξουν μαζί τους και ποιός είναι ο ρόλος των άλλων μελών της οικογένειας στο χτίσιμο της σχέσης του παιδιού με τον σκύλο;
Πώς αναπτύσσεται η φοβία των παιδιών για τα σκυλιά και πώς μπορεί η οικογένεια να συμβάλει στο να δημιουργήσει το παιδί μια σχέση αγάπης μαζί τους;
Ο φόβος των παιδιών για τα ζώα προέρχεται από τα ίδια ή εξαρτάται άμεσα από την σχέση των γονιών με τον σκύλο;

Στόχος του σεμιναρίου είναι η γνωριμία με τα βήματα που ακολουθούμε στην πρώτη επαφή των παιδιών με τον σκύλο και η συζήτηση επάνω σε θέματα που αφορούν την επαφή τους με τα αδέσποτα ζώα, τις σχέσεις στην οικογένεια και τις ευθύνες που προκύπτουν, την φοβία που αναπτύσσεται και τους τρόπους που μπορούμε να κάνουμε αυτή τη σχέση μιας σχέση αγάπης.”

Για περισσότερες πληροφορίες https://www.facebook.com/events/1765558576837038/

 

Σου άρεσε το άρθρο; Μοίρασέ το στους φίλους σου
fb-share-icon20
Tweet 20

Related posts