Όλη η Ελλάδα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων

_Τα-ΣκυλοΝέα-Της-Μάρσας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων που γιορτάζεται σήμερα 4 Οκτωβρίου, πολλές φιλοζωικές οργανώσεις και μη αλλά και δήμοι όλης της χώρας διοργανώνουν ξεχωριστές εκδηλώσεις και προσπαθούν να περάσουν το μήνυμα κατά της κακοποίησης των ζώων. Ας δούμε κάποιες:

world_animal_day-top

Στην Αθήνα

Ο Ianos βιβλιοπωλείο (Σταδίου 24, Αθήνα) διοργανώνει την τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016, στις 20:00, εκδήλωση αφιερωμένη στην προστασία τους, με τίτλο Γνώρισα τους ανθρώπους και αγάπησα τα ζώα. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, φιλοζωικές οργανώσεις, εκπρόσωποι φορέων και προσωπικότητες του δημόσιου βίου, συνομιλούν με τον Νίκο Θρασυβούλου και προσεγγίζουν τις διαφορετικές πτυχές του θέματος με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων στο Γκάζι  διοργανώνει ο Δήμος Αθηναίων τη Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016 με μότο «4 Οκτωβρίου: Η παγκόσμια Ημέρα των Ζώων είναι μόνο η αφορμή. Ο δήμος Αθηναίων κάθε μέρα δίπλα στα ζώα της πόλης». Από τις 10:30, μικροί μαθητές του Δημοτικού απευθύνουν τις ερωτήσεις τους σε κτηνιάτρους και ειδικούς στη συμπεριφορά των κατοικίδιων, σε μία Ημερίδα για την Υπεύθυνη Ιδιοκτησία Ζώων. Στην εκδήλωση παρουσιάζεται 20λεπτο διδακτικό σκετς για την αξία της υπεύθυνης ιδιοκτησίας από τον ηθοποιό Λευτέρη Ελευθερίου. Επίσης, ένας μετρητής γευμάτων βρίσκεται στις υπηρεσίες όσων νοιάζονται: με το πάτημα ενός κουμπιού γίνεται δωρεά τροφών για τα αδέσποτα του δήμου Αθηναίων…

Επίσης, την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016, 11:00-16:00, στην πλατεία Κλαυθμώνος, ο δήμος Αθηναίων συμμετέχει στην 2η Γιορτή Υιοθεσίας που διοργανώνουν οι ATENISTAS. (σ.σ.: το 2014 υιοθετήθηκαν 106 ζώα, 244 το 2015 και 225 το πρώτο ενιάμηνο του 2016).

Στο Σουφλί

Με ένα πρωτότυπο εκπαιδευτικό πρόγραμμα γιορτάζει την Ημέρα των Ζώων το Μουσείο Μετάξης, στο Σουφλί. Το πρόγραμμα, στο οποίο συμμετέχει και το Κτηνιατρικό Κέντρο Αλεξανδρούπολης, απευθύνεται σε μαθητές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίοι την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016, στις 10:00, έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το επάγγελμα του κτηνιάτρου και να έρθουν σε επαφή με κατοικίδια ζώα. Μέσα από το παιχνίδι οι μικροί φίλοι μαθαίνουν τα δικαιώματα των ζώων και για τη σχετική νομοθεσία. Στόχος του προγράμματος είναι να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά ως προς την προστασία των ζώων και να τα βοηθήσει προκειμένου να κατανοήσουν τον ρόλο τους και τη σχέση τους με τον άνθρωπο στη σημερινή εποχή. Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν. Η δήλωση συμμετοχής είναι απαραίτητη.

Στο Νυμφαίο

Ο «Αρκτούρος» μάς καλεί να επισκεφθούμε δωρεάν τις εγκαταστάσεις του Περιβαλλοντικού Κέντρου. Το Καταφύγιο της Αρκούδας και το Κέντρο Ενημέρωσης στο Νυμφαίο, όπως και το Καταφύγιο του Λύκου στις Αγραπιδιές, ανοίγουν την Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016 τις πόρτες στους επισκέπτες και προσφέρουν σε οργανωμένα γκρουπ μια δωρεάν ξενάγηση στον κόσμο της άγριας ζωής (ξεναγήσεις κάθε ώρα και τελευταία ξενάγηση στις 16:30). Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 23860.41500.

Στη Θεσσαλονίκη 

Σε ειδική εκδήλωση που διοργανώνεται στις 4 Οκτωβρίου, στο άγαλμα του Μεγ. Αλεξάνδρου, στην παραλία της Θεσσαλονίκης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, η Φιλοζωική «Νοιάζομαι«, η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία και το «Οικόπολις – μια παράλληλη πόλη«, περιμένουν τον κόσμο να τον ενημερώσουν για τα ζώα, τα παιδιά να ζωγραφίσουν και να συμμετέχουν σε κληρώσεις με δώρα και παιχνίδια». Ως …σταρ της εκδήλωσης παρουσιάζεται ο «Μάκης», έναν παράλυτο στα πίσω πόδια πανέμορφος γατούλης που αναζητεί οικογένεια για φιλοξενία!

Πηγή:ert.gr

Διαβάστε το άρθρο 4 Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων για να μάθετε πότε καθιερώθηκε αυτή η γιορτή, από ποιους και γιατί.

 

Σου άρεσε το άρθρο; Μοίρασέ το στους φίλους σου
fb-share-icon20
Tweet 20

Related posts

Leave a Reply