ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ : Η σκοτεινή αλήθεια! (μύθος ή αλήθεια;)

τούρτα γενεθλίων σκύλων με κοτόπουλο

Διαβάσαμε σε αμερικάνικες ιστοσελίδες (οι πηγές βρίσκονται στο τέλος του άρθρου) κάτι ενδιαφέρον. Δεν γνωρίζουμε αν είναι σωστό ή λάθος για το τι γράφεται στο άρθρο αυτό αλλά μας κίνησε το ενδιαφέρον και σας το παρουσιάζουμε. Δεν είναι προσωπική άποψη, δεν είναι προσωπικό άρθρο. Είναι κάτι που έπεσε στην αντίληψή μας και είναι απλή κοινοποίηση ξένων άρθρων.Το αν είναι μύθος ή αλήθεια όλα τα παρακάτω, κανείς δε γνωρίζει.

 

First aid Kit για Κατοικίδια

Ο ετήσιος εμβολιασμός των σκύλων είναι ένα αμφιλεγόμενο θέμα συζήτησης.  Από την μία, προστατεύεις τον σκύλο σου με τα προληπτικά εμβόλια από την άλλη όμως τα τελευταία χρόνια εμφανίζονται όλο και περισσότερες μαρτυρίες παρουσιάζοντας την αρνητική πλευρά των εμβολίων.

Γνωρίζουμε πως για όλα τα θέματα υπάρχουν τα υπέρ και τα κατά.  Αλλά σ’ αυτήν την περίπτωση τα “κατά” είναι πολλά και απειλητικά!

Σύμφωνα με έναν Αμερικανό κτηνίατρο Dr. Ronald Schultz , τα εμβόλια διαταράσσουν το ανοσοποιητικό σύστημα του σκύλου.   Εκτός από τις παρενέργειες που μπορεί να φέρουν σ’ έναν σκύλο, δημιουργούν αλλεργίες και είναι υπεύθυνα ορισμένες φορές για την γέννηση χρόνιων παθήσεων.

Οι χρόνιες παθήσεις εμφανίζονται όλο και συχνότερα μετά την εμβολιασμό όπως δερματική αλλεργία, αρθρίτιδα, λευχαιμία, λοίμωξη του αναπνευστικού, σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, νευρολογικά συμπτώματα όπως επιθετική συμπεριφορά κι επιληψία, αυτοάνοσα νοσήματα και καρκίνος.

Ο συγκεκριμένος κτηνίατρος λέει ” υπήρξα για πάνω από 20 χρόνια κτηνίατρος και βλέπω περισσότερα άρρωστα σκυλιά από νεαρή ηλικία τα τελευταία χρόνια απ’ ότι τον καιρό που ξεκίνησα.  Πλέον ο καρκίνος στους σκύλους και τις γάτες κάτω των 5 ετών είναι συνηθισμένο φαινόμενο.  Οι αυτο – άνοσες ασθένειες είναι στα ύψη.  Τα τελευταία χρόνια, τα κατοικίδια έχουν γίνει πιο επιρρεπή σε χρόνιες παθήσεις λόγω των υπερβολικών σε αριθμό εμβολίων, την ανεπαρκή διατροφή, τις κακές συνθήκες εκτροφής και τις περιβαλλοντικές πιέσεις”.

Σύμφωνα με στατιστικές, τη δεκαετία του ’70 υπήρχαν ελάχιστα εμβόλια και την επόμενη δεκαετία 12 με 14 εμβόλια! Είχαν πληθύνει τόσο πολύ που γινόταν πλέον υπέρ – εμβολιασμός δηλαδή παραπάνω από το κανονικό και τα εμβολιασμένα ζώα άρχιζαν να έχουν ανεπιθύμητες ενέργειες από αυτά.

Πράγματι, ο εμβολιασμός βοηθάει στην πρόληψη σοβαρών ασθενειών αλλά θα πρέπει να γίνεται με μέτρο.   Στην πραγματικότητα, τα κουτάβια και τα μικρά γατιά θα πρέπει να εμβολιάζονται μετά τους 12 μήνες γιατί το ανοσοποιητικό τους σύστημα μέχρι τότε δεν έχει αναπτυχθεί τελείως με αποτέλεσμα να είναι πολύ ευάλωτος ο οργανισμός στο στρες των εμβολίων.

Υπάρχει ιατρικός όρος για τις βλάβες που προκαλούν τα εμβόλια και αυτός είναι ο vaccinosis ( βγαίνει από τον όρο vaccines που σημαίνει εμβόλια).

Σήμερα πολλοί ιδιοκτήτες σκύλων και γατιών μαζί με ορισμένους κτηνιάτρους, ανακαλύπτουν πως ο υπερβολικός αριθμός εμβολίων στα κατοικίδια δημιουργεί πολλά προβλήματα στην υγεία τους.   Αυτό συμβαίνει όπως αναφέραμε και πιο πάνω, γιατί τα εμβόλια έχουν την ιδιότητα να διασπούν, να απορυθμίζουν και να καταστρέφουν ουσιαστικά την φυσική έμφυτη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος του ζώου.   Κάτι που χωρίς αυτό, ένα ζώο είναι πιο ευαίσθητο κι ευάλωτο σε πολλά προβλήματα υγείας.

Ο κατάλογος των ανεπιθύμητων επιπλοκών στην υγεία του ζώου όσον αφορά τα εμβόλια είναι μεγάλος.  Από εξανθήματα και δερματικές παθήσεις έως δημιουργία όγκου στο σημείο που έγινε η ένεση.

Η Dr. Patricia Jordan η οποία είναι κτηνίατρος υποστηρίζει πως στην πραγματικότητα τα εμβόλια κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό στην υγεία του ζώου και για την ακρίβεια κάνουν ζημιά σε γενετικό επίπεδο.  Αν αυτό ισχύει τότε η ζημιά δεν γίνεται μόνο στα ζώα που εμβολιάζονται αλλά και στο DNA τους, το οποίο στη συνέχεια περνάει στους απογόνους τους και ούτω καθ’ εξής μεταφέροντας κληρονομική vaccinosis στις μελλοντικές γενιές.

Ένας λόγος που τα εμβόλια τελικώς κάνουν περισσότερο κακό είναι γιατί περιέχουν τοξικά συστατικά.  Για παράδειγμα:

1.  Thimerisal είναι μια οργανική ένωση που βρίσκεται συχνά σε εμβόλια κατοικίδιων ζώων και χρησιμοποιείται ως συντηρητικό που περιέχει υδράργυρο, το οποίο είναι ένα εξαιρετικά τοξικό βαρύ μέταλλο.  Ο υδράργυρος είναι μια ισχυρή νευροτοξίνη και είναι ένα από τα πιο γνωστά ισχυρά δηλητήρια.  Ο υδράργυρος έχει αποδειχτεί πως βλάπτει την λειτουργία πολλών εσωτερικών οργάνων ή συστημάτων όπως τον εγκέφαλο, το κεντρικό νευρικό σύστημα, το ενδοκρινολογικό σύστημα, τα νεφρά κι άλλα όργανα.

2.   Aluminum είναι άλλο ένα μέταλλο που χρησιμοποιείται κι αυτό στα εμβόλια παρ’ όλο που έχει ενοχοποιηθεί για νευρολογικές ασθένειες σε ανθρώπους.  Το Aluminum λειτουργεί ως πρόσθετο κι ενισχυτικό στα εμβόλια για να βελτιώσει την αποτελεσματικότητά τους.

3.    Formaldehyde.  Η Φορμαλδεΰδη έχει ταξινομηθεί από την EPA (Environmental Protection Agency) ως πιθανό καρκινογόνο και χρησιμοποιείται ως ως σταθεροποιητικό ιστού σε ορισμένα εμβόλια.

4.   Phenols (φαινόλες) χρησιμοποιούνται ως συντηρητικά σε εμβόλια και είναι ιδιαίτερα τοξικές και καυστικές ουσίες που παράγονται από πίσσα άνθρακα.

5.    Viruses (ιοί) είναι μικροσκοπικές λοιμώδης ουσίες που περιέχουν γενετικό υλικό το οποίο μπορεί να αναπαραχθεί μόνο σε ιστούς ζωντανών οργανισμών.

6.   Animal organ tissue (ιστός ζώων) κύτταρα που προέρχονται από κάθε είδους ζώα όπως πιθήκους, κουνέλια, αγελάδες, πρόβατα και χοίρους που χρησιμοποιούνται για την καλλιέργεια ιών που περιέχονται στα εμβόλια.

Θα εκπλαγείτε αν μάθετε πως η δοσολογία που περιέχεται σε ένα εμβόλιο  είναι ίδια για όλα τα ζώα ανεξάρτητα από το μέγεθος ή τα κιλά τους.  Αυτό σημαίνει πως για παράδειγμα ένα τσιουάουα 3 κιλών λαμβάνει την ίδια ποσότητα με έναν γερμανικό ποιμενικό 25 κιλών!

Παρά το γεγονός πως τα περισσότερα εμβόλια έχουν σχεδιαστεί για τους ανθρώπους τα οποία χορηγούνται μια φορά στη ζωή τους, στον κτηνιατρικό τομέα τα ίδια εμβόλια χορηγούνται στα ζώα όχι μία φορά αλλά σε ετήσια βάση με την μορφή “επαναληπτικά εμβόλια”.

Επειδή κάθε εμβόλιο ξεχωριστά επιδρά ως “θύελλα” στον οργανισμό του ζώου και ιδιαίτερα στο ανοσοποιητικό του σύστημα, φανταστείτε πώς διαβρώνεται η λειτουργία του με τους επαναληπτικούς εμβολιασμούς.

Κατά την Linda Zurich, ολιστική ερευνήτρια, ο επαναληπτικός εμβολιασμός έχει καθαρά εμπορικό σκοπό με σκοπό το κέρδος των κτηνιάτρων και των φαρμακευτικών εταιριών και σίγουρα όχι προς το συμφέρον των ζώων.

Τα ζώα από την φύση τους έχουν έναν ισχυρό ανοσοποιητικό μηχανισμό όπου έχει την ικανότητα να εξουδετερώνει οποιοδήποτε μικρόβιο εισχωρήσει μέσα στον οργανισμό από τα εκτεθειμένα μέρη όπως στόμα, μύτη, δέρμα.  Ωστόσο, τα εμβόλια χορηγούνται με υποδόρια ένεση που σημαίνει πως μεταφέρουν ιούς και τοξίνες απευθείας κάτω από τους ιστούς του δέρματος παρακάμπτοντας ένα από τα σημαντικότερα συστήματα φυσικής άμυνας του οργανισμού.  Αυτή είναι και η αιτία βραχυκύκλωσης του ανοσοποιητικού με αποτέλεσμα να δημιουργούνται διαταραχές, ασθένειες κι επιπλοκές στην υγεία του ζώου.

Τον τελευταίο καιρό έχει παρατηρηθεί πως όλο και περισσότεροι ιδιοκτήτες ζώων ενημερώνονται και πλέον “ψάχνονται” για να μάθουν τι είναι καλύτερο για το κατοικίδιο τους και γι’ αυτό ορισμένοι τους κάνουν μια φορά εμβόλια ή κάθε τρία χρόνια κι όχι κάθε χρόνο όπως συνηθίζεται.  Γίνεται πλέον όλο και πιο ξεκάθαρο πως τα επαναληπτικά εμβόλια στην καλύτερη περίπτωση είναι περιττά και στην χειρότερη επιζήμια.

Όπως γνωρίζουμε όλοι τα ζώα και ιδιαίτερα τα κουτάβια στον πρώτο τους εμβολιασμό, έρχονται αντιμέτωπα με έναν αριθμό εμβολίων ενώ στην πραγματικότητα ένα μόνο εμβόλιο είναι αρκετό για να προστατευτεί.

Εν κατακλείδι, τα εμβόλια δεν είναι το απόλυτο “κακό”.  Ίσα ίσα που προστατεύουν τον οργανισμό αλλά χρειάζεται προσοχή.  Γιατί η υπερδοσολογία ή αλλιώς ο υπέρεμβολιασμός δεν κάνει καλό.  Δυστυχώς, οι ιδιοκτήτες δεν είναι εύκολο να συνδυάσουν ασθένειες που εμφανίζονται μετά από μέρες, μήνες ακόμα και χρόνια στα κατοικίδια τους με τον υπερεμβολιασμό.  Αλλά έρευνες που έχουν γίνει στο εξωτερικό και ειδικά στις Ηνωμένες Πολιτείες, φανερώνουν την αλήθεια γύρω από τις ανεπιθύμητες ενέργειες των εμβολίων.

“Να σας πω την αλήθεια, εγώ κάνω τα εμβόλιά μου κανονικά. Κι αυτό γιατί οι σκύλο-γονείς μου δεν γνωρίζουν αν οι παραπάνω θεωρίες είναι σωστές ή λάθος. Ακολουθούν την συμβουλή του κτηνιάτρου τους.  Αλλά εφόσον έπεσαν στην υπόληψή μου αυτά τα άρθρα δεν μπορούσα να τα αγνοήσω. Από’κει κι έπειτα πιστεύω πως το καλύτερο είναι να συμβουλευτείτε τον κτηνίατρο σας κι όχι να πάρετε μια τόσο σοβαρή απόφαση χωρίς να γνωρίζετε. “

Το άρθρο αυτό είναι απλά ενημερωτικό και οι πηγές βρίσκονται στο τέλος, πράγμα που σημαίνει πως δεν είναι προσωπικό άρθρο.  Είναι απλά το αποτέλεσμα από μια συλλογή ερευνών.  

πηγή : http://www.thehealthyhomeeconomist.com/the-truth-about-pet-vaccines-you-wont-hear-from-your-vet/

http://healthypets.mercola.com/sites/healthypets/archive/2011/05/31/what-your-vet-didnt-tell-you-about-all-those-puppy-and-kitty-vaccines.aspx

http://www.dogsnaturallymagazine.com/taking-the-risk-out-of-puppy-shots/

http://fidoseofreality.com/the-truth-about-dog-vaccines-every-pet-parent-should-know/

http://www.healthypetjournal.com/default.aspx?tabid=17929

Σου άρεσε το άρθρο; Μοίρασέ το στους φίλους σου
fb-share-icon20
Tweet 20

Related posts