Ένας σκύλος … συγγραφέας…

Γνωρίζετε τους σκύλους εργασίας όπως τον σκύλο αστυνομικό, τον σκύλο πυροσβέστη, τον σκύλο διασώστη, τον therapy σκύλο, τον σκύλο οδηγό τυφλών, το τσοπανόσκυλο και άλλα πολλά… σωστά; 

Αυτό που δεν γνωρίζατε όμως είναι πως υπάρχει ή μάλλον… υπήρχε ένας σκύλος με την ιδιότητα του… συγγραφέα! 

Ναι, ναι! Καλά διαβάσατε. 

Ο διάσημος Αμερικανός συγγραφέας Dean Koontz, ο οποίος έχει γίνει παγκοσμίως γνωστός για τα βιβλία του που είναι μυθιστορήματα θρίλερ και δράσης,  διαπίστωσε κάποια στιγμή πως εκτός από εκείνον και η σκυλίτσα του είχε το … ταλέντο της συγγραφής… (και καλά τώρα!)

Ο συγγραφέας Dean Koontz με την σκυλίτσα του Trixie εν ώρα συγγραφής… 

Η Trixie, μια Golden retriever σκυλίτσα, ήταν η “συγγραφέας” δύο βιβλίων με τους τίτλους “Life is Good: Lessons in Joyful Living” (Η ζωή είναι ωραία : Μαθήματα για έναν χαρούμενο τρόπο ζωής) και “Christmas is Good: Trixie Treats and Holiday Wisdom” (Τα Χριστούγεννα είναι ωραία: Λιχουδιές της Trixie και η σοφία των εορτών).

Όπως βλέπετε, είχε φιλοσοφικές αναζητήσεις, αλλά δεν στεκόταν μόνο σ’ αυτό. Εκτός από τα δύο βιβλία της που έχουν εκδοθεί, είχε και την δική της στήλη στην ιστοσελίδα του συγγραφέα “μπαμπά” της Dean Koontz

Κι όσο γράφω το συγκεκριμένο άρθρο, η σκέψη μου συνεχώς πάει αλλού… Η περίπτωση αυτή μήπως σας θυμίζει κάποιον;…λέω εγώ τώρα… σας δίνω δύο στοιχεία για να σας βοηθήσω… α) η σκύλο – μαμά  μου είναι συγγραφέας…. β) εγώ – η Μάρσα το κυνηγόσκυλο Πόσεβιτς ή Posavac hound, όπως θέλετε πείτε το – έχω την δική μου ιστοσελίδα… ε… δεν θέλει και πολύ για να κάνεις τον συνειρμό!

Το πλούσιο βιογραφικό της Trixie φανερώνει πόσο πολυτάλαντη σκυλίτσα ήταν. Γιατί πριν ανακαλύψει το … συγγραφικό της ταλέντο, αυτή η σκυλίτσα στα πρώτα της χρόνια “εργαζόταν” ως service dog ή αλλιώς ως therapy dog σε άτομα που ήταν καθηλωμένα σε αναπηρικά αμαξίδια. Τους συντρόφευε, τους διασκέδαζε, τους χάριζε την αγάπη της. 

Αυτή η υπέροχη φύση της επαληθεύεται με το γεγονός πως όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις των δύο της βιβλίων δόθηκαν στο ίδρυμα που “εργαζόταν” ως therapy dog.  Συγκεκριμένα στον οργανισμό Canine companions for independence. 

Αυτή η τρυφερή και πολυτάλαντη σκυλίτσα “έφυγε” από την ζωή τον Ιούνιο του 2007. Ωστόσο, η στήλη της στην ιστοσελίδα του συγγραφέα “μπαμπά” της Dean Koontz, υπάρχει ακόμα με τον τίτλο ” From the other side” (Από την άλλη πλευρά), από όπου συνεχίζει και “γράφει”… εξού κι ο συγκεκριμένος τίτλος της στήλης της….

Ένα δείγμα της φιλοσοφίας της φαίνεται στην παρακάτω πρόταση 

Μοιραστείτε την καρδιά σας και το μοναχικό μονοπάτι γίνεται μια ευτυχισμένη παρέλαση...
Σου άρεσε το άρθρο; Μοίρασέ το στους φίλους σου
fb-share-icon20
Tweet 20

Related posts