Επικίνδυνη τάση για Τικ Τοκ βίντεο με σκύλους

Τις τελευταίες μέρες έχει διαδοθεί μια νέα τάση/μόδα video με σκύλους που τους κάνουν μπάνιο με το μωβ σαμπουάν (ή silver). Η τάση αυτή γεννήθηκε στο γνωστό Tik Tok. Η μόδα αυτή είναι περισσότερο διαδεδομένη στο εξωτερικό αλλά, δυστυχώς, δεν θα αργήσει να έρθει κι εδώ…. Και λέμε “δυστυχώς” γιατί η χρήση αυτών των σαμπουάν σε σκυλιά κρύβει πολλούς κινδύνους, τους οποίους δυστυχώς πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν. 

Ας τα πάρουμε όμως όλα από την αρχή.

Τι είναι το μωβ σαμπουάν και τι ακριβώς κάνει; 

Το μωβ σαμπουάν είναι ακριβώς αυτό—ένα σαμπουάν με μωβ χρωστικές που εξουδετερώνει τις κιτρινίλες στα ξανθά και λευκά μαλλιά που προκαλούνται από εξωτερικούς παράγοντες όπως τον ήλιο, την ρύπανση, το θαλασσινό νερό, το χλώριο της πισίνας και ακόμη και τον καπνό του τσιγάρου. Επιπλέον, περιέχει πάρα πολλά συστατικά τα οποία είναι εντελώς ακατάλληλα προς χρήση πάνω σε ζώα. 

Γιατί δημιουργήθηκε αυτή η τάση με τα βίντεο με σκυλιά; 

Γιατί το μωβ σαμπουάν κάνει πιο λαμπερά τα μαλλιά. Και κάποιοι σκέφτηκαν να το δοκιμάσουν και στα σκυλιά και να τα κάνουν μπάνιο με αυτό.

Οι κτηνίατροι όμως κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου!

Οι κτηνίατροι εξέδωσαν μια προειδοποίηση μετά την εμφάνιση αυτής της νέας τάσης TikTok όπου οι ιδιοκτήτες σκύλων χρησιμοποιούν μωβ σαμπουάν στα σκυλιά τους. Αν και αυτό μπορεί να φαίνεται αρκετά ακίνδυνο, η ξαφνική τρέλα έχει επισημανθεί ως ανησυχία από τους ειδικούς. Καθώς «τα χημικά μέσα στο προϊόν προκαλούν ερεθισμό του δέρματος».

Προειδοποιούν τους ιδιοκτήτες κατοικίδιων για τους κινδύνους της χρήσης σαμπουάν που δεν έχουν σχεδιαστεί ειδικά για χρήση σε σκύλους, καθώς μπορεί να έχουν σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους.

Πιο αναλυτικά

Οι σκύλοι είναι πιο ευαίσθητοι στα συστατικά που βρίσκονται στο ανθρώπινο σαμπουάν. Η χρήση ανθρώπινου σαμπουάν σε σκύλους μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό, αφήνοντας το δέρμα τους ξηρό, ξεφλουδισμένο και κατ’ επέκταση περισσότερο ευάλωτο σε παράσιτα, βακτήρια και ιούς.

Ο ερεθισμός που προκαλείται από τη χρήση σκληρών τοξινών μπορεί να ενθαρρύνει τον υπερβολικό κνησμό, που μπορεί να οδηγήσει σε εκδορές και τραύματα στο δέρμα και σε αυξημένη πιθανότητα βακτηριακής μόλυνσης.

Αυτό θα μπορούσε να τους προκαλέσει πολλά δερματικά προβλήματα. Τα οποία μπορεί να μην φαντάζεται κάποιος ότι για αυτά ευθύνεται το μωβ σαμπουάν και να υποστούν άνθρωποι και σκύλοι μια χρονοβόρα ταλαιπωρία με θεραπείες, διαγνώσεις κι εξετάσεις και να μην βρουν ποτέ την πραγματική αιτία του κακού. 

Ποια είναι τα συστατικά του μωβ σαμπουάν και ποια είναι η επίδρασή τους στα σκυλιά

Το μωβ σαμπουάν περιέχει υψηλά επίπεδα κιτρικού οξέος, ένα συστατικό του χυμού λεμονιού, το οποίο παίζει ρόλο στη λεύκανση των μαλλιών. Ενώ το κιτρικό οξύ είναι ασφαλές για κατανάλωση από τον άνθρωπο, τα υψηλά επίπεδα δεν είναι κατάλληλα για σκύλους, προκαλώντας ερεθισμό, στομαχικές διαταραχές και μπορεί ακόμη και να είναι τοξικά.

Οι σκύλοι περιποιούνται το τρίχωμά τους με το γλείψιμο, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε επιβλαβείς συνέπειες εάν το τρίχωμα τους είναι επικαλυμμένο με όξινα χημικά.

Υπάρχουν φιλικά προς τους σκύλους προϊόντα που προσφέρουν λάμψη του τριχώματος, χωρίς να αφήνουν καμία δικαιολογία για να βάλετε στον σκύλο σας χημικές ουσίες που προορίζονται μόνο για τα ανθρώπινα μαλλιά.

Πολλά προϊόντα που έχουν σχεδιαστεί για ανθρώπινη χρήση, αν τα χρησιμοποιήσετε στον σκύλο σας αφήνουν επιβλαβή τοξικά υπολείμματα στη γούνα του, τα οποία μπορούν να στεγνώσουν και να εντείνουν τυχόν προϋπάρχοντα προβλήματα. Τα θειικά άλατα που βρίσκονται στο μωβ σαμπουάν συχνά ερεθίζουν το ανθρώπινο δέρμα. Φανταστείτε τι θα κάνει σε έναν σκύλο που είναι ακατάλληλο προς χρήση από αυτόν. 

Υπάρχουν πολλά σαμπουάν στην αγορά, ειδικά σχεδιασμένα για το τρίχωμα και το δέρμα των σκύλων. Μπορεί να μην έχουν μωβ χρώμα για να κάνει εντύπωση σε ένα βίντεο Τικ Τοκ, αλλά μπορούν να δώσουν λάμψη εξίσου το ίδιο κι αυτά στην γούνα του σκύλου σας. Και το βασικότερο; Ο σκύλος σας θα παραμείνει καθαρός, μυρωδάτος, απαλός, λαμπερός και ΥΓΙΗΣ! 

Σαμπουάν εξαιρετικής ποιότητας για λάμψη, ενυδάτωση, για την τριχοφυΐα, υποαλλεργικά κι άλλα πολλά μπορείτε να δείτε εδώ. Σαμπουάν και Κοντίσιονερ για σκύλους. Όπως επίσης και εδώ. Σαμπουάν, αρώματα, αιθέρια έλαια κι άλλα πολλά

 

Σου άρεσε το άρθρο; Μοίρασέ το στους φίλους σου
fb-share-icon20
Tweet 20

Related posts