5 Έξυπνοι τρόποι καθαριότητας όσοι ζουν μαζί με σκύλο στο σπίτι τους

τρόποι καθαριότητας σπιτιού

Ως αφοσιωμένοι σκύλο – γονείς γνωρίζετε όλοι πως η συμβίωση με έναν ή περισσότερους σκύλους απαιτεί περισσότερη καθαριότητα στο σπίτι. Είναι λογικό κάθε σκυλάκι κάποια στιγμή να μαδήσει ή για παράδειγμα να ρίξει την τροφή του έξω από το πιάτο του. Τότε θα χρειαστεί να σκουπίσετε μια φορά παραπάνω απ΄ότι αν δεν τα είχατε σπίτι σας. Δεν είναι κόπος. Είναι τρόπος ζωής. Πώς λοιπόν μπορείτε να μειώσετε τις δουλειές στο σπίτι διατηρώντας το πάντα καθαρό; Εύκολα, έξυπνα… κι αφήστε τον πανούργο φιλαράκο σας να …. νομίζει πως έχει το πάνω χέρι στο σπίτι!

Πρόβλημα 1 : Μήπως ο σκύλος σας τρώει γρήγορα με αποτέλεσμα να σκορπίζεται η τροφή του στο πάτωμα;

Λύση : Ένας έξυπνος τρόπος για να του μειώσετε την ταχύτητα την ώρα που τρώει είναι να προσθέσετε ένα μπαλάκι του τένις ή ένα πλαστικό μπαλάκι μέσα στο πιάτο του. Το μυστικό βρίσκεται στο μέγεθος. Για να λειτουργήσει το κόλπο πρέπει το μπαλάκι να είναι το μισό του πιάτου σε μέγεθος ή έστω λίγο μικρότερο. Αυτό θα τον αναγκάσει να τρώει αργά και να μην λερώνει γύρω του με φαγητό.

Πρόβλημα 2 : Μήπως ο σκύλος σας πίνει λαίμαργα νερό με αποτέλεσμα το μπολ να κουνιέται και να βρέχει το πάτωμα;

Λύση : Εδώ θα δείξετε το διακοσμητικό σας ταλέντο… Θα χρειαστείτε μια ρόδα. Σίγουρα όχι αυτοκινήτου γιατί πιάνει πολύ χώρο. Από καροτσάκι ίσως ή ποδήλατο παιδικό. Μια ρόδα μεσαίου μεγέθους είναι ιδανική. Θα τοποθετήσετε μέσα στο κενό το μπολ με το νερό. Όσο και να το κουνάει δεν θα χυθεί σταγόνα γιατί το λάστιχο είναι πλαστικό και κολλάει στο πάτωμα. Απλά, αν θέλετε μπορείτε να το βάψετε ή να το διακοσμήσετε για να φαίνεται όμορφο. Εκτός αν η … ροκ αισθητική σας σάς επιβάλλει να το αφήσετε έτσι. Βέβαια, γι’ αυτήν την περίπτωση στην αγορά υπάρχουν ειδικά σταντ για τα μπολ με αντιολισθητική βάση γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο. Αλλά εσείς μπορεί να θέλετε να κάνετε την διαφορά!

Πρόβλημα 3 : Μήπως ο σκύλος σας μαδάει τόσο που θα μπορούσατε να … γεμίσετε ένα μαξιλάρι με τις τρίχες του;

Λύση : Αν βλέπετε το σπίτι σας γεμάτο με τρίχες, τα έπιπλα και τους καναπέδες καλυμμένους μ’ αυτές, μπορείτε να τις εξαφανίσετε εύκολα και γρήγορα. Καθαρίστε το σπίτι σας με ένα νωπό πλαστικό γάντι είτε μίας χρήσεως είτε κουζίνας ή με το εργαλείο για καθαρισμό τζαμιών ελαφρώς βρεγμένο – νωπό. Θα διαπιστώσετε πως αυτός ο τρόπος είναι μαγικός! Ακόμα καλύτερος κι από την χρήση ηλεκτρικής σκούπας!

τρόποι καθαριότητας σπιτιού

Πρόβλημα 4 : Μήπως ο σκύλος σας είναι υπερβολικά ενθουσιώδης όταν σας βλέπει και κατουριέται πάνω του με αποτέλεσμα να γεμίζει λεκέδες τα χαλιά;

Λύση : Για να διώξετε τον λεκέ και την μυρωδιά των ούρων δεν έχετε παρά να εκμεταλλευτείτε τις μαγικές ιδιότητες της μαγειρικής σόδας. Ρίξτε με το χέρι σας μια χούφτα μαγειρική σόδα πάνω στον λεκέ στο χαλί. Αφήστε το να κάνει την δουλειά μόνο του για μία ώρα. Μετά αφαιρέστε την σόδα με την βοήθεια μιας ηλεκτρικής σκούπας. Κανονικά και ο λεκές και η μυρωδιά θα έχουν εξαφανιστεί. Σημείωση : Αυτό το κόλπο θα πιάσει μόνο σε φρέσκο λεκέ όταν γίνει επιτόπου.

Πρόβλημα 5  : Μήπως ο σκύλος σας επιστρέφοντας κάθε φορά από την βόλτα του γεμίζει με λάσπες ή βρωμιές το σπίτι;

Λύση : Η λύση είναι μία. Βάλτε ένα χαλάκι στην είσοδο του σπιτιού κι όταν επιστρέφετε από την βόλτα μάθετέ τον να του τρίβετε τις πατουσίτσες του. Ή απλά όταν μπείτε στο σπίτι να έχετε μια πετσέτα στην άκρη και να του καθαρίζετε τις πατούσες πριν προχωρήσει στο υπόλοιπο σπίτι. Είτε στεγνή η πετσέτα είτε νωπή με απλό νερό ή ξυδόνερο. Ανάλογα την βρωμιά κι ανάλογα τον σκύλο. Γιατί η καθημερινή καθαριότητα με νερό ή ξυδόνερο μπορεί να ερεθίσει την πατουσίτσα του και να του δημιουργήσει δερματική ενόχληση. Ο απλός στεγνός καθαρισμός κάνει την δουλειά του. Τη νωπή χρήση αφήστε την για συγκεκριμένες περιπτώσεις κι όχι καθημερινά.

Αν έχετε κι εσείς κι άλλους έξυπνους τρόπους καθαριότητας δεν έχετε παρά να μας γράψετε τις προτάσεις σας σε σχόλιο. Θα χαρούμε να τις διαβάσουμε και να τις προσθέσουμε στο άρθρο με το όνομά σας.

 

Σου άρεσε το άρθρο; Μοίρασέ το στους φίλους σου
fb-share-icon20
Tweet 20

Related posts