Φοβούνται τα σκυλιά το σκοτάδι;

Αν και δεν είναι συνηθισμένο, ο φόβος του σκοταδιού μπορεί μερικές φορές να εμφανιστεί στα κατοικίδια ζώα.

Έτσι, εάν ο σκύλος σας φαίνεται ανήσυχος τη νύχτα ή κλαίει όταν τον βάζετε στο κρεβάτι ενώ το δωμάτιο είναι σκοτεινό, θα μπορούσε να έχει αναπτύξει φόβο για το σκοτάδι ή να δείχνει σημάδια για κάτι άλλο.

Αλλαγές στη συμπεριφορά του σκύλου σας, όπως το κλαψούρισμα, το γάβγισμα, τα σάλια και ο ανήσυχος βηματισμός πάνω-κάτω, μπορούν όλα να είναι λόγοι ανησυχίας.

Εάν ο σκύλος σας φαίνεται να αποφεύγει τα σκοτεινά δωμάτια και τις σκιές ή δυσκολεύεται να κοιμηθεί τη νύχτα εξαιτίας αυτού, τότε θα πρέπει να βρούμε την αιτία που συμβαίνει αυτό. Και εδώ θα ζητήσουμε την βοήθεια των ειδικών.

Πόσο συνηθισμένο είναι τα σκυλιά να φοβούνται το σκοτάδι;

Γενικά, δεν είναι συνηθισμένο για τα σκυλιά να φοβούνται το σκοτάδι, καθώς η ισχυρή όρασή τους τους επιτρέπει να βλέπουν πραγματικά καθαρά σε χαμηλό φωτισμό».

Όμως, ενώ πολλά σκυλιά μπορεί να μην έχουν πρόβλημα με το σκοτάδι, είναι δυνατό να φοβηθούν οτιδήποτε, συμπεριλαμβανομένου του σκοταδιού, για πολλούς λόγους.

 

Τι μπορεί να κάνει έναν σκύλο να φοβάται το σκοτάδι;

Μπορεί να υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί λόγοι για τους οποίους ο σκύλος σας φοβάται το σκοτάδι.

Διαφορετικές ράτσες και τύποι προσωπικότητας αντιδρούν διαφορετικά στο σκοτάδι και μερικοί σκύλοι μπορεί να συνδέουν τη νύχτα με άλλα πράγματα που τους τρομάζουν.

Για παράδειγμα, τα πυροτεχνήματα κάνουν την εμφάνισή τους και δυνατό θόρυβο, συνήθως, τη νύχτα, έτσι τα σκυλιά που φοβούνται τα πυροτεχνήματα μπορεί επίσης να γενικεύσουν αυτόν τον φόβο ώστε να συμπεριλάβει το σκοτάδι».

Άλλοι λόγοι μπορεί να περιλαμβάνουν άγχος αποχωρισμού, κακή όραση, προηγούμενο (ψυχολογικό) τραύμα και υποκείμενες παθήσεις υγείας.

Πώς μπορώ να σταματήσω τον σκύλο μου να φοβάται το σκοτάδι;

Η υπομονή και η στοργή μπορούν να βοηθήσουν τον σκύλο σας να ξεπεράσει τον φόβο του.

Εάν οι νυχτερινές βόλτες είναι πηγή άγχους, μην τον ζορίζετε και μην τον πιέζετε να προχωρά γρήγορα. Προσπαθήστε να κάνετε μια ήρεμη βόλτα και φροντίστε να του δίνετε λιχουδιές κατά την διάρκεια για να το κάνετε να φαίνεται λιγότερο τρομακτικό.

Τα λαμπάκια νυκτός που φωτίζουν το βράδυ τα σκοτεινά δωμάτια, τα φωσφοριζέ λουριά και τα φωτεινά κολάρα μπορούν επίσης να βοηθήσουν στη μείωση του άγχους του σκύλου σας. Υπάρχουν περιλαίμια που έχουν φως και λειτουργούν με μπαταρία. Φωτίζουν μπροστά του τον δρόμο και απαλύνουν την μαυρίλα του σκοταδιού γύρω του.

 

Σου άρεσε το άρθρο; Μοίρασέ το στους φίλους σου
fb-share-icon20
Tweet 20

Related posts