Γιατί τα σκυλιά κυλιούνται στην λάσπη

Γιατί σε ορισμένα σκυλιά αρέσει να κυλιούνται στην λάσπη; Υπάρχουν διάφορες θεωρίες. Ας ρίξουμε μια ματιά…

Κρύβονται από τα επίδοξα αρπακτικά – εχθρούς.

Τα σκυλιά καμιά φορά χρησιμοποιούν τη λάσπη ως κάποιο είδος καμουφλάζ. Οι σκύλοι χρησιμοποιούν την όσφρησή τους περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη αίσθηση. Έτσι, στον κόσμο των σκύλων, το να κρύβεις το άρωμά σου είναι ο καλύτερος τρόπος να κρυφτείς. Αν μυρίζουν, λοιπόν, σαν το έδαφος, το χώμα, τα αρπακτικά – εχθροί δεν θα ξεχωρίσουν το άρωμά τους.

Κυλιούνται πάνω σε κάτι για να ενημερώσουν την αγέλη τους ότι βρήκαν κάτι.

Τα σκυλιά επικοινωνούν μέσω της όσφρησης, επομένως το ένστικτο θα μπορούσε να έχει ξεκινήσει ως ένας τρόπος για να επικοινωνούν με την υπόλοιπη αγέλη τους όταν έχουν βρει κάτι που τους ενδιαφέρει. Μπορεί να είναι το οτιδήποτε. Κάτι που βρήκαν μέσα στο χώμα ή στην λάσπη. Αυτή η κίνηση, λοιπόν, υπάρχει μέσα στο DNA τους κι εκδηλώνεται ως συνήθεια.

Η … βρωμιά μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το στέγνωμα της γούνας.

Τα σκυλιά θεωρούν πως το να κυλιστούν στο χώμα ή στην λάσπη είναι ένας τρόπος για να στεγνώσουν μετά από ένα μπάνιο ή μετά από βροχή. Στα σκυλιά δεν αρέσει να έχουν νερό στα αυτιά τους. Κι αυτός θα μπορούσε να είναι ο τρόπος τους για να βγάλουν το νερό από τα αυτιά τους.

Zoomies!!!

Είναι επίσης πιθανό ο σκύλος σας να κυλιέται παντού επειδή είναι ενθουσιασμένος που μόλις τελείωσε το μπάνιο. Το μπάνιο μπορεί να είναι ιδιαίτερα αγχωτικό για έναν σκύλο. Πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται να κάνουν μπάνιο τα σκυλιά τους γιατί αγχώνονται και δεν μένουν ήσυχα. Όλα τα σκυλιά όμως, ακόμα και αυτά που υπομένουν την διαδικασία του μπάνιου μόλις βγουν έξω από την μπανιέρα απελευθερώνουν τη νευρική ενέργεια που συγκρατούσαν μέσα στο μπάνιο. Αυτή την συμπεριφορά που τρέχει σαν τρελός ένας βρεγμένος σκύλος και σκουπίζεται παντού, σε χαλάκια, σε καναπέδες, ρίχνει κάτω μαξιλάρια και σπιντάρει μέσα στα δωμάτια του σπιτιού, στην Αμερική την ονομάζουν zoomies. Εσείς πώς το ονομάζετε όταν ο σκύλος σας τρέχει στο σπίτι σαν τρελός;

Σου άρεσε το άρθρο; Μοίρασέ το στους φίλους σου
fb-share-icon20
Tweet 20

Related posts