Γιατί τα σκυλιά θάβουν τα κόκαλα;

ta skylia agapoun

Μήπως έχετε έναν σκύλο που θάβει τα κόκαλα που του δίνετε για να φάει; Ή το φαγητό του γενικότερα; Τον έχετε παρατηρήσει να παίρνει το σνακ ή μέρος του φαγητού και να το θάβει βαθιά μέσα σε μια γλάστρα του σπιτιού για παράδειγμα;

Πιστέψτε με. Δεν έχει ψυχολογικά προβλήματα το σκυλάκι σας. Μη φοβάστε. Για όλα υπάρχει μια εξήγηση.

Από την αρχή της ιστορίας, οι σκύλοι επιβίωναν με το κυνήγι. Όταν λοιπόν κυνηγούσαν για να βρουν τροφή κι έβλεπαν πως η τροφή ήταν πολύ παραπάνω και περίσσευε, τότε έψαχναν τρόπους για να το αποθηκεύσουν το φαγητό τους για να το καταναλώσουν την επόμενη φορά που θα πεινάσουν. Ο τρόπος που είχαν σκεφτεί ήταν το θάψιμο της τροφής.

Μια άλλη αιτία είναι η θερμοκρασία και η διατήρηση της τροφής. Καθώς η θερμοκρασία του εδάφους είναι πιο δροσερή από εκείνη του αέρα, μια λύση για να διατηρηθούν φρέσκα και όσο το δυνατόν περισσότερο τα φαγητά, είναι το θάψιμο της τροφής μέσα στο έδαφος ή στο χώμα.

ta skylia agapoun

Επίσης, αυτού του είδους η αποθήκευση, προστατεύει την τροφή από τις μύγες και φυσικά αποτρέπει άλλα ζώα να την καταναλώσουν γιατί δεν την βρίσκουν.

Τέλος, την συγκεκριμένη συνήθεια καμιά φορά την έχουν σκυλιά που είτε έχουν ζήσει στον δρόμο, είτε σε καταφύγιο με πολλά άλλα ζώα είτε οικόσιτα σκυλιά που δεν ζουν όμως μόνα τους μέσα σε ένα σπίτι. Αλλά μοιράζονται το σπιτικό και την φροντίδα της οικογένειας με άλλα σκυλιά. Φυσικά, δεν το κάνουν για άλλο λόγο, αλλά γιατί δεν θέλουν να μοιράζονται το φαγητό τους με τα υπόλοιπα τετράποδα μέλη της οικογένειας. Έτσι λοιπόν όταν θα πάρουν το κόκαλο σνακ ή το φαγητό τους και δεν το θέλουν εκείνη τη στιγμή, θα το θάψουν σε μια γλάστρα, στον κήπο ή ακόμα και κάτω από χαλιά ή στρώματα για να μην το βρει το άλλο τετράποδο και να το φάνε την ώρα που θα έχουν όρεξη.

 

Σου άρεσε το άρθρο; Μοίρασέ το στους φίλους σου
fb-share-icon20
Tweet 20

Related posts