Γνωρίζετε ποια είναι η επιβράβευση των σκύλων αστυνομικών;

επιβράβευση αστυνομικών σκύλων

Ξέρατε πώς επιβραβεύουν οι αστυνομικοί τους … επαγγελματίες σκύλους που ανιχνεύουν με την όσφρησή τους ναρκωτικά;

Όλοι γνωρίζετε, ιδιαίτερα όσοι έχετε διαβάσει προηγούμενα άρθρα που έχω αναφερθεί στους σκύλους εργασίας και της αστυνομίας, πως αν ένας σκύλος θέλει να γίνει αστυνομικός θα πρέπει να περάσει από μια ειδική εκπαίδευση. Αφού βέβαια πρώτα έχει δώσει εξετάσεις για να δουν οι εκπαιδευτές αν ο σκύλος πληροί τις προϋποθέσεις. Δεν φτάνει να έχει μόνο την θέληση ή να είναι έξυπνος. Χρειάζεται να έχει περισσότερες ικανότητες. Όπως τέλεια όσφρηση. Κι  όταν λέμε “τέλεια” δεν εννοούμε την γνωστή σε όλους “τέλεια όσφρηση” των σκύλων, αλλά κάτι παραπάνω από αυτό.

O.K. Γνωρίζουμε λοιπόν πως έχουμε τα εξής στοιχεία: εξετάσεις κι εκπαίδευση. Τι γίνεται με την επιβράβευση αυτών των σκύλων;

Το μυστικό είναι το παιχνίδι. Ο στόχος των εκπαιδευτών είναι να κάνουν τον σκύλο να βλέπει την δουλειά ως παιχνίδι.

επιβράβευση αστυνομικών σκύλων

Με ποιον τρόπο το κατορθώνουν αυτό;

Όταν ένας σκύλος, απόφοιτος της σχολής εκπαίδευσης, εκτελέσει με επιτυχία μια αποστολή τότε τον επιβραβεύουν με λίγη ώρα παιχνιδιού. Αν για παράδειγμα ένας αστυνομικός σκύλος ανακαλύψει ένα πακέτο με κρυμμένη μαριχουάνα, ο αστυνομικός συνοδός του θα του επιτρέψει να παίξει λίγο με το πακέτο προτού το παραδώσουν στα χέρια της αστυνομίας.

 

Σου άρεσε το άρθρο; Μοίρασέ το στους φίλους σου
fb-share-icon20
Tweet 20

Related posts