Ειδική ομάδα ψάχνει για νερό κάτω από την γη…

νομοθεσία για τα κατοικίδια

Μια ομάδα ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων στο Ηνωμένο Βασίλειο βοηθά το περιβάλλον ενώ βοηθά τις εταιρείες κοινής ωφέλειας να εξοικονομήσουν νερό. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2016, από δύο βρετανούς που είχαν υπηρετήσει στον βρετανικό στρατό ως χειριστές σκύλων στο Αφγανιστάν και το Ιράκ.

Η επιχείρησή τους είναι μία από τις λίγες στον κόσμο που εκπαιδεύουν και χρησιμοποιούν σκύλους για να μυρίσουν ένα τεράστιο πρόβλημα: διαρροή υπόγειων σωλήνων νερού.

Στον στρατό, τόσο ο Λουκ όσο και ο Ρος,, οι ιδρυτές της εταιρίας εμπιστεύτηκαν τη ζωή τους στα σκυλιά και τώρα τους εμπιστεύονται το μέλλον τους. Τα σκυλιά δεν τους έχουν απογοητεύσει. «Κάναμε αυτό που θέλαμε να κάνουμε. Το πετύχαμε. Τα σκυλιά εργάζονται τώρα καθημερινά και συνεχώς βρίσκουμε διαρροές », λέει ο Λουκ. «Το να μπορούμε να κάνουμε κάτι με ένα ζώο που βοηθά το περιβάλλον είναι η καλύτερη δουλειά που θα μπορούσαμε να έχουμε».

Σε όλο τον κόσμο, υπάρχουν εκατομμύρια χιλιόμετρα υπόγειων σωλήνων που ανήκουν σε εταιρείες κοινής ωφελείας που μεταφέρουν πόσιμο νερό από τις μονάδες επεξεργασίας σε σπίτια και επιχειρήσεις. Μερικές φορές οι σωλήνες διαρρέουν ή σπάνε λόγω παλαιότητας, διάβρωσης ή παγώματος του εδάφους. Αλλά δεδομένου ότι οι σωλήνες είναι θαμμένοι, δεν είναι εύκολο να εντοπιστεί πού ακριβώς διαρρέει το νερό.

Ποια είναι ακριβώς η δουλειά των σκύλων

Οι προμηθευτές επεξεργάζονται το νερό με χλώριο για να σκοτώσουν τα μικρόβια. Τα σκυλιά εκπαιδεύονται να «ειδοποιούν» όταν μυρίζουν τη χημική ουσία, η οποία όμως εξατμίζεται γρήγορα, οπότε οι σκύλοι πρέπει να είναι λεπτομερείς και ακριβείς. “Είναι ίσως μια από τις πιο δύσκολες δουλειές για να εκπαιδεύσεις ένα σκυλί”, λέει ο Λουκ, «Πρέπει να εργάζεστε, να τα εκπαιδεύετε και να τα παρακολουθείτε συνεχώς, επειδή η μυρωδιά αλλάζει συνεχώς, αλλά το κάνουν πολύ καλά».

Προς το παρόν, η εταιρία ανίχνευσης διαρροής νερού, αποτελείται από 6 σκύλους. Όλα τα σκυλιά έχουν Σπάνιελ μέσα τους. “Είτε είναι Σπάνιελ με Λαμπραντόρ, Σπρίνγκερ ή Κόκερ Σπάνιελ, δεν έχουμε καμία προτίμηση όσο ένας σκύλος μπορεί να ανταποκριθεί στις προσδοκίες μας. Απλά έχουμε παρατηρήσει πως η δουλειά μας ευνοείται περισσότερο με τα Σπανιέλ λόγω της κίνησης και της αντοχής τους στις εργασίες που εκτελούμε.” λέει ο Λουκ.

Τα σκυλιά κάνουν τη διαφορά εξοικονομώντας νερό, έναν πολύτιμο πόρο. «Νομίζω ότι πολύς κόσμος δεν συνειδητοποιεί ότι η έλλειψη νερού σε ορισμένα σημεία είναι τρομακτική», λέει ο Λουκ. «Το χρειαζόμαστε για να διατηρήσουμε τη ζωή και δεν θα είναι πάντα εκεί. Σε ορισμένα μέρη, προσεύχονται για βροχή και κάνουν λόγο για νερό κατά τη διάρκεια ξηρασιών ».

 

Σου άρεσε το άρθρο; Μοίρασέ το στους φίλους σου
fb-share-icon20
Tweet 20

Related posts