Έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι αντίκτυπο έχει η οικονομική κρίση πάνω στα ζώα;
Δεν χρειάζεται ν’ αναρωτηθείτε. Απλά ανοίξτε τα μάτια σας και κοιτάξτε τριγύρω σας. Τι βλέπετε; Είμαι σίγουρη πως αυτή τη στιγμή που μιλάμε κι εσείς κοιτάτε τριγύρω σας όπως σας είπα, όλο και κάποιο αδέσποτο θα τρίβεται στα πόδια σας για να κλέψει ένα ταπεινό χάδι σας και κάποιο άλλο θα κρύβεται πίσω από ένα αμάξι και θα ρίχνει κλεφτές ματιές προς το μέρος σας.
Δεν ξέρω αν είναι αφορμή ή μια φτηνή δικαιολογία ή τέλος η πραγματική αιτία πως η οικονομική κρίση αύξησε τα αδέσποτα στους δρόμους. Καταλαβαίνω όμως πως το να υιοθετήσεις ένα κατοικίδιο είναι μεγάλη ευθύνη και προϋποθέτει ορισμένα έξοδα. Χρειάζεται ν’ αφιερώσεις χρόνο για την σωστή εκπαίδευση του, έστω να μάθει τα βασικά για την σωστή υπακοή για να έχετε μια αρμονική συμβίωση στο μέλλον. Όσον αφορά τα έξοδα, θέλει τις ετήσιες επισκέψεις στον κτηνίατρο, το φαγητό του, τα φάρμακά του για τυχόν θεραπείες και τέλος ό, τι χρειάζεται για τον καλλωπισμό (πχ. μπάνιο) και τη διασκέδασή του (παιχνίδια, λουρί κ.α.).
Ναι, το παραδέχομαι φαίνονται πολλά, αλλά με την σωστή οργάνωση και οικονομία μπορείτε να παρέχετε τα πάντα στον αγαπημένο σας φίλο, χωρίς περιττά έξοδα.
Ξεκινάμε! Στο μόνο που δεν μπορούμε να επέμβουμε όσον αφορά το θέμα της οικονομίας είναι οι επισκέψεις στον κτηνίατρο και τα φάρμακα. Δυστυχώς σ’ αυτό δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι αλλά αν σκεφτείτε πως αυτός είναι ο λόγος που τα ζωάκια σας είναι υγιή (μαζί μ’ αυτά κι εσείς) με αποτέλεσμα να ζουν περισσότερα χρόνια, τότε αξίζει τον κόπο.
Στα υπόλοιπα όμως μπορείτε να κάνετε υπεύθυνες και αποτελεσματικές περικοπές χωρίς να μειώσετε το επίπεδο βιωσιμότητας και την ποιότητα τρόπου ζωής του βεβαίως.
Η οικονομική σας κατάσταση λόγω της κρίσης είναι χάλια. Το ζωάκι σας όμως δεν καταλαβαίνει την κατάσταση και συνεχίζει να ζητάει φαγητό. Τι κάνετε; Πρώτων, δεν χρειάζονται σπατάλες ( δεν σας “παίρνει” και να θέλατε, έτσι δεν είναι;). Δεν χρειάζεται ν’ αγοράσετε την πιο ακριβή τροφή που σας προτείνει κάποιος ( ειδικός ή μη). Σίγουρα θα ήταν ό,τι καλύτερο για το ζωάκι σας, αλλά αν δεν έχετε την δυνατότητα; Υπάρχουν τροφές πιο οικονομικές που είναι εξίσου καλές, εδώ μπορείτε να ρωτήσετε τον κτηνίατρό σας και να σας προτείνει κάποιες. Αν όμως κι αυτό σας είναι πολύ δύσκολο, τότε μπορείτε να ταΐζετε τον σκύλο σας μαγειρεμένο φαγητό κι έτσι εξοικονομείτε και χρήμα αλλά και χρόνο γιατί θα τρώει συνήθως το ίδιο φαγητό μ’ εσάς. Απλά εδώ θέλει πάλι την βοήθεια του κτηνίατρου για να σας καθοδηγήσει σωστά, γιατί ορισμένες τροφές είναι τοξικές κι εν συνεχεία επικίνδυνες για την υγεία του τετράποδου συντρόφου σας.
Τώρα, για τον καλλωπισμό του , υπάρχουν στην αγορά και φτηνά προϊόντα και ακριβά, άρα έχετε επιλογές.

ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ,ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΝΑΣ ΣΚΥΛΟΜΠΑΜΠΑΣ ΜΙΑΣ ΟΜΟΡΦΗΣ ΚΑΙ ΖΩΗΡΗΣ ΣΚΥΛΙΤΣΑΣ ,ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΝ ΤΙΣ ΑΘΛΙΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΕΤΩΝΤΑΣ ΕΝΑ ΖΩΑΚΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ ΣΕ ΣΚΛΗΡΟ ΘΑΝΑΤΟ.ΤΑ ΙΔΙΑ ΘΑ ΚΑΝΑΝΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΑΡΑΓΕ;;;;;;;;;;.ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΛΗΡΟ ΥΦΟΣ ΓΡΑΦΗΣ ΜΟΥ.ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΩ ΟΤΙ ΠΟΛΥ ΑΣΤΕΓΟΙ ΕΧΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΡΕΑ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΖΟΝΤΑΙ ΤΟ ΛΙΓΟΣΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΤΟΥΣ ΜΕ ΕΝΑ ΖΩΑΚΙ.ΟΣΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΛΥΣΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ,ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΕΧΕΤΕ ΓΡΑΨΕΙ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΑΣ.ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΤΙΣ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΛΑ ΘΑ ΦΑΝΟΥΝ ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΑ ΣΤΗ ΣΧΕΣΗ ΜΑΣ ΜΕ ΤΑ ΖΩΑΚΙΑ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΞΑΝΑ ΠΟΥΜΕ.
Είναι πολύ ωραίο το μήνυμά σου, σκυλομπαμπά. Πολύ ανθρώπινο. Ειδικά στο σημείο που τονίζεις με τους άστεγους ανθρώπους, τα λέει όλα. Βάζει τα γυαλιά σε ορισμένους που τα έχουν όλα αλλά τους λείπει η ανθρωπιά και η αγάπη. Όταν βλέπεις έναν άστεγο άνθρωπο να μοιράζεται το λιγοστό φαγητό του με τον μοναδικό τετράποδο σύντροφό του, δεν έχεις παρά να υποκλιθείς στην μεγαλοπρέπειά του και να αναθεωρήσεις την εγωιστική κοσμοθεωρεία σου πως στον κόσμο υπάρχεις μόνο εσύ…
Εγώ σ’ ευχαριστώ για το μήνυμά σου.
Α ν θελεις βατο καποhttp://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=O4g6pGLEJu4υ http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=UDj5rthXGTI#t=32s
Σ’ ευχαριστώ Σπύρο για τα βιντεάκια. Είναι άκρως κατατοπιστικά. Εύχομαι να μη μου τύχει ποτέ να καυγαδίσω με άλλον σκύλο γιατί όπως ξέρεις δεν είμαι και κανά τέρας… Μια χαψιά είμαι. Άντε να φοβηθεί ένας επιθετικός σκύλος την πελώρια… σκιά μου…. μέχρι εκεί. Το κακό με εμένα είναι πως δεν καταλαβαίνω τις απειλητικές διαθέσεις των άλλων. Φαίνεται είμαι τόσο αθώα που το μόνο που σκέφτομαι είναι το παιχνίδι και χάδια κι όταν βλέπω σκύλο θέλω να πάω να παίξω μαζί του. Τώρα, αν εκείνος μου βγάλει δόντια ή μου γρυλίσει, εγώ δεν χαμπαριάζω. Συνεχίζω να του κάνω τσαλιμάκια και να τον προκαλώ να παίξει μαζί μου.
Δηλητηριάσεις και πρώτες βοήθειες
by
admin
Εμφάνιση προφίλ View Forum Posts Προσωπικό Μήνυμα View Articles Published on 03-03-11 00:19 Οι δηλητηριάσεις είναι ένα από τα συχνότερα “ατυχήματα” και ένα από τα κυριότερα προβλήματα που απασχολούν τους ιδιοκτήτες ζώων.
Σε βόλτες σε αγροτικές ή δασικές περιοχές συχνά συναντάμε διάφορα δηλητήρια, όπως παρασιτοκτόνα, ζιζανιοκτόνα, άλλα φυτοφάρμακα, κλπ., που αποτελούν μεγάλο κίνδυνο για το σκύλο μας.
Αλλά και στο σπίτι θα μπορούσαν να δηλητηριαστούν τα ζώα πίνοντας διάφορα οξέα, όπως υδροχλωρικό οξύ (ακουαφόρτε, χλωρίνη), οινόπνευμα, καμφορούχο οινόπνευμα κ.ά., ή τρώγοντας “φόλα” στην βόλτα ή στην αυλή, που πέταξε κάποιος ασυνείδητος.
Ο οργανισμός των ζώων μπορεί να δηλητηραστεί και από τσίμπημα μελισσών ή φιδιού φυσικά, πράγμα σπανιότερο στις μέρες μας.
Βέβαια οι ουσίες που θα μπορούσαν να δηλητηριάσουν ένα ζώο είναι πολλές και για κάθε μία απ’ αυτές θα πρέπει να έχει ο “παθών” ειδικά αντίδοτα, τα οποία να δράσουν αμέσως, γνωρίζοντας ποιο δηλητήριο έχει
πάρει το ζώο του.Πρακτικά όμως αυτό είναι αδύνατο ή πολύ δύσκολο.
Εδώ θο προσπαθήσουμε να παρουσιάσουμε τις δηλητηριάσεις εκείνες που είναι οι πιο συνηθισμένες και τις πρώτες βοήθειες που πρέπει να προσφερθούν άμεσα, ώστε να μεταφερθεί έγκαιρα το σκυλί στο γιατρό,
ο οποίος θα του προσφέρει την πρέπουσα θεραπεία.
Η θεραπεία των δηλητηριάσεων βασίζεται κατά κύριο λόγο σε:
1) Την απομάκρυνση του δηλητήριου από τον οργανισμό.
2) Την εξουδετέρωση του πριν από την απορρόφηση του (αδρανοποίηση με αντίδοτα).
3) Τη συμπτωματική θεραπεία.
Για να απομακρύνουμε από το στομάχι το δηλητήριο, όταν αυτό έχει ληφθεί από το στόμα, προσπαθούμε το ταχύτερο δυνατό να προκαλέσουμε εμετό.Σωστότερη όμως ενέργεια παραμένει η πλύση του στομάχου.
Μετά από αυτά μπορεί να δοθεί καθαρτικό και να γίνει υποκλυσμός.Το καλύτερο εμετικό είναι η υποδόριος ένεση 3 mg υδροχλωρικής απομορφίνης, η οποία διεγείρει το κέντρο του εμέτου.Οταν όμως δεν υπάρχει,
μπορείτε να ποτίσετε το ζώο με πυκνό διάλυμα άλατος σε χλιαρό νερό.
Η εξουδετέρωση του δηλητήριου επιτυγχάνεται με αντίδοτα.Ομως η πλύση του στομάχου και η γενική νοσήλια του ασθενούς οπό το γιατρό έχει μεγαλύτερη σημασία από τη χορήγηση αντίδοτου.Το περισσότερο όμως χρησιμοποιούμενο γενικό αντίδοτο είναι ο ενεργός ιατρικός άνθρακας.
Για τα συνήθη δηλητήρια, τα οποία περιέχουν αλκαλοειδή, φώσφορο και άλλες ουσίες, μπορεί να χρησιμοποιηθεί διάλυμα υπερμαγγανικού καλίου 1 % σε ποσότητα 300 cm3 περίπου στο σκύλο.Αν δεν υπάρχει υπερμαγγανικό κάλιο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί αραιό διάλυμα βάμματος ιωδίου, δηλ. σε ένα ποτήρι νερό προστίθενται 15 περίπου σταγόνες ιωδίου.
Μπορείτε ακόμο να χρησιμοποιήσετε λεύκωμα αυγού για την κατακρήμνιση διάφορων δηλητηρίων ή διάλυμα ταννίνης 1 % σε ποσότητα 200 cm3 για το σκύλο, ή αν δεν υπάρχει ταννίνη τσάϊ ευρωπαϊκό σε ποσότητα 400 cm3.
Όλα αυτά είναι γενικά αντίδοτα, μιας και τις περισσότερες φορές είναι δύσκολο να ξέρει κανείς το συγκεκριμένο δηλητήριο που πήρε το ζώο του, ώστε να του δώσει και το ονάλογο αντίδοτο.
Απαραίτητη βέβαια προϋπόθεση για να σωθεί το ζώο, εφόσον έχουν γίνει εγκαίρως τα προηγούμενα, είναι να μεταφερθεί το ταχύτερο δυνατό στον κτηνίατρο, ο οποίος θα αναλάβει την παραπέρα θεραπεία του.
Φάρμακα ή αντίδοτα που αναφέρονται πιο πάνω, όπως π.χ. η υδροχλωρική απομορφίνη, η ταννίνη, το υπερμαγγανικό κάλιο, ο ενεργός ιατρικός άνθρακας κ.ά., θα τα βρείτε σε κεντρικά φαρμακεία ή σε καταστήματα πωλήσεως χημικών ουσιών.
Είναι απαραίτητο να πούμε πως ο καθένας μας θα πρέπει να έχει πάντα στο φαρμακείο του σπιτιού ή του αυτοκινήτου του αυτά τα αντίδοτα, όπως και άλλα σκευάσματα, φάρμακα και υλικά.
Σπύρο είσαι άπαιχτος. Τι είσαι συ βρε παιδί μου; Ανοιχτή εγκυκλοπαίδεια; Περιττό να σου πω πως είναι πολύ χρήσιμο το σχόλιό σου.