Ένα IQ τεστ σε σκύλους δίνει απαντήσεις στην ανθρώπινη υγεία!

Επιστήμονες έφτιαξαν ένα IQ test για σκύλους το οποίο ισχυρίζονται πως θα μπορούσε να ανοίξει τον δρόμο για σημαντικές ανακαλύψεις στην κατανόηση της σχέσης μεταξύ νοημοσύνης και υγείας.

Οι ειδικοί έχουν ανακαλύψει πως η νοημοσύνη του σκύλου λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο όπως και η ανθρώπινη νοημοσύνη.  Έτσι λοιπόν, οι έξυπνοι σκύλοι που αποδίδουν καλά σε μία “άσκηση”, τείνουν να αποδίδουν εξίσου καλά σε όλες τις άλλες που τους δίνονται.  Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και στους ανθρώπους.

IMG_20131209_151857

Πρόσφατες μελέτες έδειξαν πως οι εξυπνότεροι άνθρωποι ζουν περισσότερο κι έτσι οι επιστήμονες πιστεύουν πως αν μπορέσουν να αποδείξουν πως ισχύει το ίδιο και για τα σκυλιά, τότε θα μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν για να μελετήσουν μακροχρόνια προβλήματα υγείας όπως η άνοια.

Η Dr Rosalind Arden, επιστημονικός συνεργάτης στο  London School of Economics, η οποία πραγματοποίησε την έρευνα με το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, δήλωσε ότι η ανακάλυψη θα μπορούσε να συμβάλλει σημαντικά στην κατανόηση της ανθρώπινης υγείας και των ασθενειών ταυτόχρονα με εκείνη των σκύλων.  “Αναρωτηθήκαμε εάν ένα σκυλί που είναι αποδοτικό σε ένα τεστ, έχει την τάση να είναι καλύτερο από τον μέσο όρο σε άλλο τεστ. Και η απάντηση είναι, ναι”.

Οι επιστήμονες δοκίμασαν την ευφυΐα 68 border collie με τεστ όπου για να το περάσουν με επιτυχία έπρεπε αυτά να επινοήσουν μια σειρά γνωστικών καθηκόντων.

Η μία δοκιμασία ήταν να βρουν τον τρόπο να φτάσουν μια λιχουδιά την οποία την έβλεπαν αλλά υπήρχε εμπόδιο μπροστά κι έπρεπε να το ξεπεράσουν και η άλλη ήταν δύο πιάτα με φαγητό στη μέση ενός δωματίου όπου θα αξιολογούνταν η νοημοσύνη τους σύμφωνα με το πιάτο που θα επέλεγαν.  Αν θα μάθαιναν να διαλέγουν το πιάτο με το περισσότερο φαγητό, γιατί εκεί ήταν το μυστικό.  Στην ποσότητα.  Το ένα πιάτο περιείχε μεγαλύτερη μερίδα από το άλλο.

Οι σκύλοι που απέδωσαν καλά σε μία απ’ αυτές τις δοκιμασίες, έτειναν να είναι άνω του μέσου όρου στην άλλη.

Παιχνίδι δεξιοτήτων για σκύλους
Σου άρεσε το άρθρο; Μοίρασέ το στους φίλους σου
fb-share-icon20
Tweet 20

Related posts