Πώς να καθαρίσετε τον σκύλο σας χωρίς να τον κάνετε μπάνιο

τα σκυλονέα της Μάρσας

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που θα χρειαστεί να αποφύγουμε να κάνουμε μπάνιο έναν σκύλο και να τον καθαρίσουμε με άλλον τρόπο. Ένας λόγος είναι η συχνότητα του μπάνιου. Δεν επιτρέπεται να κάνουμε μπάνιο τον σκύλο μας συχνότερα από έναν μήνα, διότι η υπερβολή στα μπάνια κάνει κακό στο δέρμα του. Ένας άλλος παράγοντας είναι η ηλικία. Ένας σκύλος επιτρέπεται να κάνει μπάνιο όταν είναι μεγαλύτερος από 8 εβδομάδων. Άλλος λόγος είναι ο χρόνος όπου κάποιος μπορεί να μην έχει τον χρόνο να κάνει μπάνιο τον σκύλο του ο οποίος έχει γεμίσει με λάσπες μετά τη βόλτα του και χρειάζεται επειγόντως καθάρισμα.

Για όλους αυτούς του λόγους και πολλούς παραπάνω, υπάρχουν λύσεις για γρήγορο, στεγνό κι εξίσου αποτελεσματικό καθάρισμα της γούνας του σκύλου σας.

τα σκυλονέα της Μάρσας

1.Ειδικά υγρά μαντηλάκια.

Προσοχή! Δεν αναφερόμαστε στα υγρά μαντηλάκια για μωρά. Υπάρχουν ειδικά μαντηλάκια στην αγορά που προορίζονται αποκλειστικά για χρήση σε σκύλους. Έχουν φυσικά συστατικά και είναι υποαλλεργικά. Τα υγρά μαντηλάκια είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διατηρείτε καθημερινά καθαρό και φρέσκο το τρίχωμα του σκύλου σας. Ειδικά αν το συνδυάσετε και με το συχνό βούρτσισμα, τότε αυτό θα είναι το ιδανικό.

2. Νωπή πετσέτα / Σπρέι

Σε ένα μπουκάλι ή μπολ βάζετε χλιαρό προς ζεστό νερό και λίγες σταγόνες ειδικού σαμπουάν που υπάρχει στην αγορά γι’ αυτή τη χρήση ή ακόμα με πιο φυσικό τρόπο, χρησιμοποιήστε ένα διάλυμα νερού με λευκό ξύδι αντί για σαμπουάν. Ψεκάζετε με αυτό το σώμα του σκύλου σας ή το περνάτε με τη μουσκεμένη πετσέτα με αυτό το διάλυμα και μετά σκουπίζετε το σκυλάκι σας με μια στεγνή πετσέτα.

3. Σαμπουάν για στεγνό καθάρισμα

Υπάρχουν και τα σαμπουάν που δεν χρειάζονται ξέπλυμα γιατί είναι ειδικά σχεδιασμένα να καθαρίσουν τη γούνα ενός σκύλου με ένα απλό πέρασμα. Στην αρχή, πρέπει να χτενίσετε καλά τον σκύλο σας για να διώξετε όσο περισσότερες τρίχες που είναι έτοιμες να μαδηθούν. Μετά, ρίχνετε πάνω στο σώμα του το σαμπουάν, το τρίβετε με τα χέρια σας και στο τέλος, τον χτενίζετε ξανά για να πάρετε τα υπολείμματα του σαμπουάν.

Σου άρεσε το άρθρο; Μοίρασέ το στους φίλους σου
fb-share-icon20
Tweet 20

Related posts