Όταν ο σκύλος “χτυπάει” το… κουδούνι της πόρτας…

κουδούνι πόρτας για σκύλους

Τι απίστευτο και τέλειο σκύλο – gadgetάκι είναι αυτό!

Αφιερωμένο σ’ όσους βαριούνται να πάνε τον σκύλο τους βόλτα (κακώς!) και τον αφήνουν να βγαίνει μόνος του έξω (πάλι κακώς!).

Φανταστείτε λοιπόν τον εαυτό σας, κουρασμένο (δουλεύατε 12 ώρες σήμερα), ταλαιπωρημένο (κι ήσασταν άλλες 3 ώρες στους δρόμους γιατί είχαν απεργία τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς) και τέλος πονεμένο (γιατί με τόση ταλαιπωρία και κούραση τι περιμένατε; Όλο σας το κορμί είναι πιασμένο!).

Γυρίζετε επιτέλους σπίτι, ανοίγετε την πόρτα και πετάγεται πάνω σας μια μαλλιαρή μπάλα κλαψουρίζοντας από χαρά και γεμίζοντας το πρόσωπό σας με… σάλια… Εντάξει, από χαρά είναι κι αυτά… Μην ταράζεστε! Με αυτόν τον τρόπο σας δείχνει την αγάπη του, τι να κάνει κι αυτό; Σκύλος είναι κι έτσι ξέρει να υποδέχεται τον αγαπημένο του δίποδο σύντροφο.  Με φιλιά στο πρόσωπο!

Τον αγκαλιάζετε κι εσείς καταβάλλοντας τεράστια προσπάθεια για να απλώσετε το χέρι σας στο κεφάλι του και να τον χαϊδέψετε ενώ ταυτόχρονα σκύβετε για να τον φιλήσετε αλλά μια στάλα ιδρώτα (μια ξαφνική έξαψη σας έπιασε) πέφτει από το μέτωπό σας στα μάτια του σκύλου κι εκείνος απ’ την σαστιμάρα του φεύγει με την απορία ζωγραφισμένη στη μουσούδα του.

Καταβάλετε άλλη μία τεράστια προσπάθεια για να τον φωνάξετε να γυρίσει κι εκείνος (ως πιστός σκύλος) επιστρέφει κοντά σας κάνοντάς σας τρελές χαρές ( ξεχνώντας την προηγούμενη περίεργη αντίδρασή σας) αλλά εκείνη τη στιγμή που ετοιμάζεστε να του πείτε ένα γλυκόλογο αντί γι’ αυτό σας ξεφεύγει ένα φτέρνισμα και “λούζετε” την μουσούδα του σκύλου για άλλη μια φορά… κι εκείνος σας γρυλίζει νευριασμένος και φεύγει τρέχοντας από κοντά σας (λέγοντας από μέσα του ” α, δεν πάει καλά σήμερα! Έχει τα νεύρα του και ξεσπάει σε μένα”).

Ωραία! Δεν φτάνουν όλα τ’ άλλα, είσαστε και γριπωμένος! Ξέχασα να αναφέρω πως είναι χειμώνας κι έξω ρίχνει καρεκλοπόδαρα κι εσείς με την όλη ταλαιπωρία στους δρόμους γυρίσατε μούσκεμα στο σπίτι…

Πετάτε τα κλειδιά και την τσάντα σας πάνω στο τραπεζάκι του σαλονιού και βουτάτε στον καναπέ εξουθενωμένος.  Την ώρα που αρχίζετε να χαλαρώνετε (κάπως) πηδάει με φόρα ο σκύλος σας πάνω στον καναπέ και κάθεται δίπλα σας κλαψουρίζοντας.  Γυρίζετε (με όση δύναμη σας έχει απομείνει) να του πείτε να σταματήσει και αντικρίζετε μια μουσούδα σχεδόν κολλημένη στο πρόσωπό σας και δύο πελώρια ολοστρόγγυλα μάτια να σας εκλιπαρούν σιωπηλά “πήγαινέ με βόλτα… πήγαινέ με βόλτα…”.

Ξέρω… σας έρχεται να βάλετε τα κλάματα… Δεν πρέπει όμως! Σας έχω λύση!

Το Σκύλο – κούδουνο! Ναι, ναι! Καλά διαβάσατε.  Έχει βγει λοιπόν ένα τρελό gadget όπου το μόνο που έχετε να κάνετε είναι ν’ ανοίξετε την πόρτα.  Αντί να σας ενοχλεί ο σκύλος σας με το επίμονο γάβγισμα του για να του ανοίξετε την πόρτα να βγει έξω ή φανταστείτε να γρατζουνάει την πόρτα (δεν το θέλετε), μπορείτε να τοποθετήσετε ένα ασύρματο κουδούνι κάτω από το χαλάκι μπροστά απ’ την πόρτα έτσι ώστε όταν ο σκύλος πατάει πάνω στο χαλάκι, σας ειδοποιεί μ’ ένα κουδούνισμα και τότε χωρίς καμία φωνή ή ζημιά (απ’ τη μεριά του σκύλου, βέβαια) του ανοίγετε την πόρτα ήρεμα κι εκείνος πάει την βόλτα του.  Το ίδιο μπορεί να γίνει κι όταν επιστρέφει ο σκύλος γιατί είναι αδιάβροχο.   Βάζετε το χαλάκι έξω από την πόρτα κι όταν έρθει ο σκύλος σας θα σας “χτυπήσει” το κουδούνι με τις πατούσες του πατώντας πάνω στο χαλάκι.

Δεν χρειάζεται εκπαίδευση.  Δεν χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη τοποθέτηση. Απλά ένα “ειδικό” χαλάκι στρώνετε μπροστά απ’ την πόρτα κι αυτό είναι όλο.

Θα μου πείτε “Εντάξει, το ίδιο έκανα και χωρίς το χαλάκι.  Άνοιγα την πόρτα”.  Επαναλαμβάνω πως αυτό το  σκύλο – κούδουνο είναι για τους σκύλους που κάνουν φασαρία κι ενοχλούν με το επίμονο κι έντονο γάβγισμα τους ή τις ζημιές τους με σκοπό να τους βγάλετε έξω.  Σιγά σιγά θα συνδυάσουν το χαλάκι με το κουδούνι και την πόρτα και θα “κόψουν” τις ενοχλητικές (για σας) συνήθειες περιμένοντας ήσυχα μπροστά απ’ την πόρτα.

Παρακαλώ, ανοίξτε την πόρτα...
Παρακαλώ, ανοίξτε την πόρτα…

 

 

Σου άρεσε το άρθρο; Μοίρασέ το στους φίλους σου
fb-share-icon20
Tweet 20

Related posts