Μια επιστολή με βαθύ νόημα…

Posavac hound dog

Ευτυχώς όσο προχωράει ο καιρός αυξάνονται όλο και περισσότερο οι άνθρωποι που αγαπούν τα ζώα.  Υπάρχουν όμως ακόμα κι εκείνοι που δεν καταλαβαίνουν την αγάπη μας για τα ζώα και την θεωρούν επιεικώς…υπερβολική ή περιττή. Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν ακούσει άνθρωποι που ζούσαν στιγμές πένθους για τον σκύλο τους, γνωστούς και μη να τους λένε “Χαλάρωσε, μην κάνεις κι έτσι.. ήταν απλά ένας σκύλος”.  Ή άλλοι που βιώνουν μια ασθένεια του αγαπημένου τους φίλου και ζουν στενάχωρες στιγμές, πάντα θα υπάρχει έστω ένας που θα τους πει αυτή την ατάκα “Χαλάρωσε.. είναι απλά ένας σκύλος”.

Στο The dogington post είχε στείλει ένας ιδιοκτήτης ενός σκύλου μια επιστολή όπου περιέγραφε το τι εστί σκύλος γι’ αυτόν ως απάντηση σε όλους αυτούς  που πιστεύουν πως είναι “απλά ένας σκύλος”.

Τα λόγια είναι περιττά.  Σας την παρουσιάζω πιο κάτω.  Απλά, απολαύστε την…

“Μερικές από τις πιο υπερήφανες στιγμές μου συνδέονται μ’αυτόν τον “απλά έναν σκύλο”.  Πολλές ώρες έχουν περάσει με μοναδική μου συντροφιά αυτόν τον “απλά έναν σκύλο” και ούτε για μια στιγμή δεν ένιωσα ασήμαντος.  Σε μερικές από τις πιο δυστυχισμένες στιγμές μου πάλι κοντά μου ήταν αυτός ο “απλά ένας σκύλος”.  Σ’ αυτές τις σκοτεινές ημέρες το ευγενικό άγγιγμα αυτού του “απλά ένας σκύλος” μου παρείχε παρηγοριά και το κίνητρο να βγάλω την ημέρα.

Εάν κι εσείς νομίζετε ότι είναι “απλά ένας σκύλος”, προφανώς καταλαβαίνετε και φράσεις όπως “απλά ένας φίλος”, “απλά ένα ηλιοβασίλεμα” ή ” απλά μια υπόσχεση”!

Αυτός ο ” απλά ένας σκύλος” έφερε στη ζωή μου την πραγματική έννοια της φιλίας, της εμπιστοσύνης και της αγνής και απλής χαράς.  Αυτός ο “απλά ένας σκύλος” φέρνει στην επιφάνεια τη στοργή και την υπομονή που με κάνουν καλύτερο άνθρωπο.  Εξαιτίας αυτού του “απλά ένας σκύλος”, θα ξυπνήσω το πρωί, θα κάνω μεγάλες βόλτες και θα ανυπομονώ για το μέλλον.

Για μένα, και για πολλούς άλλους ανθρώπους σαν κι εμένα, δεν είναι “απλά ένας σκύλος”.  Ενσαρκώνει όλες μας τις ελπίδες και τα όνειρα για το μέλλον, τις αγαπημένες αναμνήσεις του παρελθόντος και την αγνή χαρά της στιγμής.  Αυτός ο “απλά ένας σκύλος” εξωτερικεύει όλα τα καλά μου στοιχεία και απομακρύνει τις σκέψεις μου από τον εαυτό μου και τα προβλήματα της ημέρας. 

Ελπίζω ότι κάποια μέρα οι άνθρωποι θα συνειδητοποιήσουν ότι δεν είναι “απλά ένας σκύλος”.  Είναι αυτός που μου δίνει ανθρωπιά και με κάνει να μην είμαι “απλά ένας άντρας” ή ” απλά μια γυναίκα”.

Οπότε, την επόμενη φορά που θα ακούσεις την φράση “απλά ένας σκύλος”, χαμογέλασε, γιατί ” απλά δεν καταλαβαίνουν”… “

 

Σου άρεσε το άρθρο; Μοίρασέ το στους φίλους σου
fb-share-icon20
Tweet 20

Related posts