Μια νέα αρχή με ένα κουτάβι

Όταν φέρνετε ένα νέο τετράποδο μέλος στην οικογένεια, θα πρέπει να θυμάστε πως είστε άγνωστοι γι’ αυτό και χρειάζεται να το καλωσορίσετε με τρόπο.

Οι πρώτες μέρες του στο σπίτι σας πρέπει να είναι χαλαρές και να το βοηθήσετε να εγκλιματιστεί. Να γνωρίσει εσάς, τον χώρο, το νέο του περιβάλλον και τη νέα του ζωή.

Ποιες είναι οι ενέργειες που πρέπει να κάνετε για να βοηθήσετε το σκυλάκι να σας γνωρίσει:

1.Αφήστε το να σας πλησιάσει εκείνο.

Μην το κυνηγάτε για να το χαϊδέψετε και να το αγκαλιάσετε. Το πιο πιθανό είναι να τρομάξει. Θέλει ήρεμες κινήσεις και να του δώσετε τον χρόνο και τον χώρο να σας γνωρίσει, να σας εμπιστευτεί και να σας πλησιάσει εκείνο πρώτο.

2. Μην φέρνετε αμέσως φίλους να το γνωρίσουν.

Αφήστε το να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα τα οποία είσαστε εσείς πρώτα και η οικογένειά σας και μετά αφού μάθει εσάς μπορείτε να καλέσετε φίλους για να το δουν. Αυτό ισχύει για τις πρώτες μέρες. Την πρώτη βδομάδα.

3. Αν έχετε παιδιά που θέλουν να παίξουν μαζί του…

εξηγήστε τους τους λόγους που πρέπει να κάνουν υπομονή. Και οι λόγοι είναι οι πιο πάνω. Πρέπει να νιώσει πρώτα ασφάλεια το κουτάβι και μετά θα είναι έτοιμο για παιχνίδια.

4. Να του παρέχετε ένα ήρεμο περιβάλλον.

Είναι σημαντικό να νιώσει ασφάλεια μαζί σας και στον χώρο σας. Κι αυτό θα γίνει αν υπάρχει ηρεμία γύρω του.

5. Από την πρώτη στιγμή να το μάθετε να μένει μόνο του.

Όταν λέμε μόνο του δεν εννοούμε να το παρατήσετε στην άκρη, κλεισμένο σε ένα δωμάτιο ή στον κήπο για πάντα μόνο του. Εννοούμε να το περιορίσετε σε ένα σημείο του σπιτιού για να μην μάθει να είναι η σκιά σας όπου πηγαίνετε γιατί αυτό θα το οδηγήσει στο άγχος αποχωρισμού και δεν θα έχει μάθει να μένει μόνο του μέσα στο σπίτι.

6. Οι πρώτες του βόλτες πρέπει να είναι περιορισμένες.

Δηλαδή, με λίγα ερεθίσματα, όχι σε πολυσύχναστα μέρη με πολύ κόσμο. Και λίγη ώρα.

Μετά από καμιά βδομάδα που θα έχει συνηθίσει τη νέα του ζωή μαζί σας, θα μπορείτε να ξεκινήσετε μια φυσιολογική καθημερινότητα μαζί του.

Σου άρεσε το άρθρο; Μοίρασέ το στους φίλους σου
fb-share-icon20
Tweet 20

Related posts