Μύθοι και αλήθειες για το παιχνίδι tug of war με τον σκύλο σας

tug of war

Υπάρχουν  πολλοί μύθοι γύρω από το Tug of war. Ποιοι  είναι αυτοί; Ας τους δούμε:

Μύθοι

 1. Προκαλεί / Προωθεί την επιθετικότητα.
 2. Προωθεί κυρίαρχη συμπεριφορά.
 3. Ενθαρρύνει τα σκυλιά να δαγκώνουν τα πράγματα, εκτός από το παιχνίδι τους διελκυστίνδα.
 4. Διδάσκει τα σκυλιά για να δαγκώσουν και μπορεί στη συνέχεια να γυρίσει και να σας δαγκώσει.
 5. Αν παίζετε, δεν επιτρέπεται να αφήσετε το σκυλί να “κερδίσει”.

Ποια είναι η αλήθεια; 

Οι αλήθειες και τα πλεονεκτήματα του παιχνιδιού Tug of war:

 1. Οι εκπαιδευτικοί έχουν αλλάξει γνώμη στο πέρασμα των χρόνων και δεν πιστεύουν πλέον πως το παιχνίδι διελκυστίνδα, το γνωστό tug of war, είναι επικίνδυνο.
 2. Σε αντίθεση των όσων ισχυρίζονταν τα προηγούμενα χρόνια, τώρα κατέληξαν στο συμπέρασμα πως το tug of war είναι μια τέλεια άσκηση για τον σκύλο. Με αυτό το παιχνίδι δυναμώνουν τα πίσω πόδια του σκύλου κάτι που είναι πολύ σημαντικό για την υγεία του.
 3. Επίσης, απαιτεί γρήγορη και πολλή ενέργεια από τον σκύλο, με αποτέλεσμα να τον κουράζει πιο γρήγορα σε σχέση με άλλα παιχνίδια. Τι σημαίνει αυτό; Ότι χορταίνει παιχνίδι σε μικρότερο χρόνο.
 4. Είναι ένα ασφαλές παιχνίδι που παίζεται και έξω και μέσα στο σπίτι.
  tug of war
 5. Ενδυναμώνει την σχέση σκύλου – ανθρώπου. Αν όχι όλα τα σκυλιά, σχεδόν όλα λατρεύουν αυτό το παιχνίδι! Κι όταν λοιπόν, ασχολείστε μαζί του με κάτι που του αρέσει πολύ, τότε δένεστε περισσότερο. Τι κάθεστε; Αρπάξτε την μία άκρη του κόμπου και δώστε την άλλη στον σκύλο σας και διασκεδάστε! Μόνο την αγάπη που θα δείτε στο βλέμμα του εκείνη τη στιγμή, φτάνει!

 6. Βοηθάει στην εκπαίδευση βασικών εντολών. Με αυτό μπορείτε να του μάθετε πότε να το φέρνει και πότε να το αφήνει κι αυτό μαθαίνει έτσι να σέβεται τους κανόνες του παιχνιδιού.
 7. Είναι ένας τέλειος τρόπος για την αποτροπή δαγκώματος! Ειδικά όταν είναι κουτάβι και θέλει να βάλει κάτι στο στόμα του και να δαγκώσει, του δίνετε τον κόμπο.
 8. Και ναι… να τον αφήνετε που και που να κερδίζει! Ο σκύλος αποκτά αυτοπεποίθηση. Ένας συνεσταλμένος ή δειλός σκύλος με το παιχνίδι tug of war δεν γίνεται μόνο πιο δυνατός στο σώμα αλλά και στην ψυχή! Την άλλη φορά λοιπόν, υποκριθείτε πως είστε πιο αδύναμοι από εκείνον, αφήστε το απ’ τα χέρια σας πως τάχα σας το πήρε ο πιο δυνατός σκύλος στον κόσμο και δείτε τον να φουσκώνει από περηφάνια μπροστά σας ευχαριστημένος.

Μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο “Βασικοί κανόνες παιχνιδιού Tug of war”

Παίξτε tug of war με αυτό.

Σου άρεσε το άρθρο; Μοίρασέ το στους φίλους σου
fb-share-icon20
Tweet 20

Related posts