Ο νόμος της καθαριότητας στην Ισπανία

Φαντάζεστε με ποιον τρόπο κατάφερε μία μικρή πόλη στην Ισπανία να μειώσει κατά 70% τις ακαθαρσίες στους δρόμους της; Ορισμένα εφευρετικά μυαλά δούλεψαν πάνω σ’ αυτό το θέμα και  βρήκαν τρόπο να τιμωρήσουν όσους ιδιοκτήτες σκύλων δεν μαζεύουν στην βόλτα τους τις ακαθαρσίες τους.

Συγκεκριμένα, ο Δήμος μιας μικρής πόλης με το όνομα Brunete, κοντά στην Μαδρίτη, προσέλαβε 20 εθελοντές που κάνουν περιπολία στους δρόμους και στα πάρκα κι αν εντοπίζουν ιδιοκτήτες σκύλων που αφήνουν πίσω τους με αδιαφορία (και στυλ) τις ακαθαρσίες των σκύλων τους, ξέρετε τι κάνουν; Ρωτάνε καταρχήν το όνομα του σκύλου (σα να μην συμβαίνει τίποτα) και στη συνέχεια μαζεύουν τις ακαθαρσίες και τις στέλνουν στον… στυλάτο ιδιοκτήτη σε πακέτο στο σπίτι του! Ναι, ναι, καλά διαβάσατε!

Πώς το καταφέρνουν αυτό; Ο Δήμος έχει βάση δεδομένων με τα ονόματα, την ράτσα και την διεύθυνση διαμονής του κάθε σκύλου που ζει στην πόλη.  Με αποτέλεσμα όταν ρωτάνε το όνομα του σκύλου στην βόλτα του ανυποψίαστου κι αδιάφορου για την γενική καθαριότητα ιδιοκτήτη, εντοπίζουν την διεύθυνσή του, βάζουν τις ακαθαρσίες σε συσκευασία με το λογότυπο του Δήμου, γράφοντας πάνω στο πακέτο “Χαμένο αντικείμενο ιδιοκτησίας σας” και το στέλνουν ταχυδρομικά στο σπίτι του! Η επιτυχία αυτής της χιουμοριστικής αλλά κατά τ’ άλλα αποτελεσματικής καμπάνιας ήταν τόσο μεγάλη που μέσα σε μία βδομάδα ο Δήμος έστειλε 147 πακέτα στους κατοίκους του που είναι περίπου 10.000 συνολικά.

Πρέπει να μαζεύετε τις ακαθαρσίες του σκύλου σας ακόμη κι όταν .. δεν σας βλέπουν!
Πρέπει να μαζεύετε τις ακαθαρσίες του σκύλου σας ακόμη κι όταν .. δεν σας βλέπουν!
Σου άρεσε το άρθρο; Μοίρασέ το στους φίλους σου
fb-share-icon20
Tweet 20

Related posts