Η Νορβηγία απαγόρευσε την αναπαραγωγή συγκεκριμένης ράτσας

“Μια νέα απόφαση του Περιφερειακού Δικαστηρίου του Όσλο δηλώνει ότι η εκτροφή των Bulldog και των King Charles Cavalier Spaniel έρχεται σε αντίθεση με τον Νορβηγικό νόμο περί ευημερίας των ζώων λόγω εγγενών προβλημάτων υγείας των δύο αυτών φυλών.

Η Νορβηγική Εταιρεία για την Προστασία των Ζώων ανακοίνωσε τον Ιανουάριο του 2022 ότι η Νορβηγία έχει πλέον απαγορεύσει την αναπαραγωγή αυτών των δύο φυλών.”

Πηγή: france24.com

 

Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα πιθανά προβλήματα υγείας που μπορεί να έχουν κάποια σκυλιά που ανήκουν σε μία από αυτές τις δύο φυλές είναι τα εξής:

  • Τα Bulldog είναι πολύ πιθανό να υποφέρουν από σοβαρά προβλήματα υγείας και ευημερίας λόγω της φυσικής τους διαμόρφωσης, συμπεριλαμβανομένων σοβαρών αναπνευστικών δυσκολιών, δερματικών προβλημάτων, προβλημάτων αρθρώσεων και οδοντικών προβλημάτων.
  • Τα Cavalier King Charles Spaniel είναι επιρρεπή σε πολλά σημαντικά προβλήματα, συμπεριλαμβανομένων των καρδιακών παθήσεων. Αυτή η φυλή υποφέρει επίσης από πόνους στο γόνατο όπως κι εξαρθρώσεις γονάτου, αλλεργίες, δυσπλασία ισχίου, καταρράκτη και συριγγομυελία. Συριγγομυελία είναι η παθολογική κατάσταση που περιγράφει την παρουσία συριγγίου (κάτι σαν ένα μικρό σωληνάκι) μέσα στον νωτιαίο μυελό. Λόγω αυτού, προκαλούνται πιεστικά φαινόμενα, αύξηση της διαμέτρου του σπονδυλικού σωλήνα, και ενδεχομένως βλάβη στον νωτιαίο μυελό με αποτέλεσμα νευρολογικές εκδηλώσεις.
Σου άρεσε το άρθρο; Μοίρασέ το στους φίλους σου
fb-share-icon20
Tweet 20

Related posts