Περίεργες ειδήσεις και παραδόσεις για τα Χριστούγεννα

Σε αυτό το εορταστικό άρθρο θα μιλήσουμε για περίεργα γεγονότα και παραδόσεις κατά την διάρκεια των Χριστουγέννων σε όλον τον κόσμο.

Είστε έτοιμοι; Πάμε!

 1. Οι πρώτες εικονογραφήσεις του Αγίου Νικολάου (ο αρχικός Άγιος Βασίλης) τον απεικονίζουν ως ένα αυστηρό σύμβολο πειθαρχίας και όχι ως το χαρούμενο, υπέρβαρο ξωτικό που γνωρίζουν τα παιδιά σήμερα.
 2. Όλα τα γράμματα που απευθύνονται στον Άγιο Βασίλη στις Ηνωμένες Πολιτείες πηγαίνουν στο ταχυδρομείο του Άγιου Βασίλη της Ιντιάνα, όπου μια μικρή ομάδα ανθρώπων πραγματικά διαβάζει και γράφει μια απάντηση στα χιλιάδες γράμματα.
 3. Υπάρχει ένα χωριό στο Περού όπου οι άνθρωποι λύνουν τις μνησικακίες του προηγούμενου έτους με γροθιές. Στη συνέχεια, ξεκινούν τη νέα χρονιά με “καθαρό μητρώο”.
 4. Η αφήγηση τρομακτικών ιστοριών φαντασμάτων είναι μια παλιά παράδοση της παραμονής των Χριστουγέννων που έχει σβήσει από τον περασμένο αιώνα.
 5. Μερικοί ζωολογικοί κήποι δέχονται χριστουγεννιάτικα δέντρα ως τροφή για τα ζώα τους.
 6. Υπολογίζεται ότι το τραγούδι «White Christmas» του Irving Berlin είναι το σινγκλ με τις περισσότερες πωλήσεις στην ιστορία με πάνω από 100 εκατομμύρια πωλήσεις.
 7. Κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων στη Νέα Γη, οι άνθρωποι που ονομάζονται «Mummers» ντύνονται με περίεργες μεταμφιέσεις και πηγαίνουν από σπίτι σε σπίτι χορεύοντας και παίζοντας μουσική ενώ οι οικοδεσπότες προσπαθούν να τους αναγνωρίσουν.
 8. Ο Paul McCartney κερδίζει σχεδόν μισό εκατομμύριο δολάρια κάθε χρόνο από το χριστουγεννιάτικο τραγούδι του, το οποίο πολλοί κριτικοί θεωρούν ως το χειρότερο τραγούδι που έχει πει ποτέ.
 9. Ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού της Σουηδίας παρακολουθεί κινούμενα σχέδια του Ντόναλντ Ντακ κάθε παραμονή Χριστουγέννων από το 1960.
 10. Κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων του 2010, η κυβέρνηση της Κολομβίας κάλυψε τα δέντρα της ζούγκλας με χριστουγεννιάτικα φώτα. Όταν οι αντάρτες (τρομοκράτες) των FARC περνούσαν, τα φώτα πάνω στο δέντρα φώτιζαν ένα πανό που τους ζητούσαν να καταθέσουν τα όπλα. 331 αντάρτες επανήλθαν στην κοινωνία και η εκστρατεία κέρδισε ένα βραβείο στρατηγικής αριστείας στο μάρκετινγκ.
 11. Σχεδόν όλα τα πιο δημοφιλή χριστουγεννιάτικα τραγούδια, συμπεριλαμβανομένων των “Winter Wonderland”, “The Christmas Song” και “White Christmas” γράφτηκαν από Εβραίους.
 12. Κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων του 1914 (1ος Παγκόσμιος Πόλεμος), έγινε ανακωχή μεταξύ της Γερμανίας και του Ηνωμένου Βασιλείου. Στολίσανε τα καταφύγιά τους, αντάλλαξαν δώρα και έπαιξαν ένα παιχνίδι ποδοσφαίρου μεταξύ τους.
 13. Το 1918, και τα τελευταία 40 χρόνια, η καναδική επαρχία της Νέας Σκωτίας έστειλε στην πόλη της Βοστώνης ένα γιγάντιο χριστουγεννιάτικο δέντρο ως ευχαριστία για την υποστήριξή τους μετά την έκρηξη του Χάλιφαξ το 1917.
 14. Το 1867, ένας βιομήχανος της Βοστώνης άκουσε τον Τσαρλς Ντίκενς να διαβάζει το «A Christmas Carol» και συγκινήθηκε τόσο πολύ που έκλεισε το εργοστάσιό του την ημέρα των Χριστουγέννων και έδωσε σε κάθε υπάλληλο του από μια γαλοπούλα.
 15. Μεταξύ του 16ου και του 19ου αιώνα, μεγάλα κύματα πολικών θερμοκρασιών επηρέασαν όλον τον πλανήτη με αποτέλεσμα οι παγκόσμιες θερμοκρασίες να είναι αρκετούς βαθμούς χαμηλότερες από τις κανονικές. Για αυτόν τον λόγο, πολλά χριστουγεννιάτικα τραγούδια τονίζουν τα «Λευκά Χριστούγεννα».
 16. Το “Bohemian Rhapsody” των Queen είναι ο μόνος δίσκος που μπήκε στο Νούμερο 1 των Χριστουγεννιάτικων Σινγκλ του Ηνωμένου Βασιλείου δύο φορές, μία το 1975 και ξανά το 1991.
 17. Το ναζιστικό κόμμα προσπάθησε να μετατρέψει τα Χριστούγεννα σε μη θρησκευτική γιορτή, γιορτάζοντας τον ερχομό του Χίτλερ, με τον Άγιο Νικόλαο να αντικατασταθεί από τον Όντιν τον «Άνθρωπο Ηλιοστάσιο» και σβάστικες στην κορυφή των χριστουγεννιάτικων δέντρων.
 18. Η αμερικανική εταιρεία τραπουλόχαρτων “Bicycle” είχε κατασκευάσει ένα τραπουλόχαρτο στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, το οποίο αποκάλυψε μια οδό διαφυγής για τους αιχμαλώτους. Αρκούσε να βρέξουν αυτό το χαρτί και τότε θα αποκαλυπτόταν η λύση.  Αυτές οι κάρτες ήταν χριστουγεννιάτικα δώρα για όλους τους αιχμαλώτους στη Γερμανία.
 19. Ένα τεχνητό χριστουγεννιάτικο δέντρο θα έπρεπε να επαναχρησιμοποιηθεί για περισσότερα από 20 χρόνια για να είναι πιο «πράσινο» από την αγορά ενός φρεσκοκομμένου δέντρου ετησίως.
 20. Στην αγγλική γλώσσα συντομεύουν τη λέξη Χριστούγεννα με το Xmas, όπου το Χ είναι το ελληνικό Χ που έρχεται από τη λέξη Χριστός.
 21. Στην Ιαπωνία, οι άνθρωποι τρώνε παραδοσιακά στο KFC για χριστουγεννιάτικο δείπνο, χάρη σε μια επιτυχημένη εκστρατεία μάρκετινγκ πριν από 40 χρόνια. Το KFC είναι τόσο δημοφιλές που οι πελάτες πρέπει να κάνουν τις χριστουγεννιάτικες παραγγελίες τους 2 μήνες νωρίτερα.
 22. Οι κάτοικοι του Όσλο της Νορβηγίας δωρίζουν κάθε χρόνο το χριστουγεννιάτικο δέντρο της πλατείας Τραφάλγκαρ σε ένδειξη ευγνωμοσύνης στον λαό του Λονδίνου για τη βοήθειά τους κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.
 23. Οι χριστουγεννιάτικες αγορές αντιπροσωπεύουν το 1/6 όλων των λιανικών πωλήσεων στις ΗΠΑ ετησίως.
Σου άρεσε το άρθρο; Μοίρασέ το στους φίλους σου
fb-share-icon20
Tweet 20

Related posts