Περίεργη συμπεριφορά σκύλου με κρεμαστά αντικείμενα

Μήπως έχετε παρατηρήσει τον σκύλο σας να έχει τη συνήθεια να περνά κάτω από κρεμαστά αντικείμενα (οτιδήποτε μπορεί να είναι αυτά) επειδή του αρέσει να του ακουμπούν απαλά την πλάτη με το πέρασμά του; Σας φαίνεται περίεργο;

Φανταστείτε την εικόνα. Ένας σκύλος να περνά κάτω από τα φύλλα που κρέμονται από κάποιο ψηλό φυτό, από ρούχα που είναι κρεμασμένα σε μία πόρτα, από μια κουρτίνα κ.α και να βρίσκεται σε κατάσταση έκστασης, με σηκωμένη την ουρά και ίσως μισόκλειστα μάτια απολαμβάνοντας αυτό το απαλό χάδι στην πλάτη του. Κι όχι απλά να περνά και να φεύγει. Αλλά να περνά από κάτω ξανά και ξανά επειδή του αρέσει να τον ακουμπάνε στην πλάτη όλα αυτά τα αντικείμενα. Προσοχή! Δεν εννοούμε να σέρνεται στο έδαφος προκειμένου να περάσει από κάτω. Αλλά να το κάνει αυτό περπατώντας.

Αν δεν το έχετε δει να το κάνει ο σκύλος σας αυτό, πιστέψτε με… το κάνουν πολλοί άλλοι! Τι μπορεί, λοιπόν, να σημαίνει αυτό;

Ένα είναι σίγουρο. Ότι δεν είναι κάτι ανησυχητικό. Είναι απλά ένας τύπος ιδεοψυχαναγκαστικής διαταραχής, που παρατηρείται πιο συχνά στα Bull Terrier. Δεν πρόκειται να οδηγήσει σε άλλες εμμονικές συμπεριφορές, όπως για παράδειγμα, το κυνήγι της ουράς που κάνουν άλλοι σκύλοι. Κι αυτό, όταν δεν γίνεται σε μεγάλο βαθμό και συχνά, δεν είναι ανησυχητικό. Όταν καταντά εμμονή, είναι.

Δεν είναι νευρολογική διαταραχή, ούτε κάτι άλλο που θα μπορούσε να προκαλέσει ανησυχία. Είναι, απλά, άλλη μία συμπεριφορά που συνδέεται με την απόλαυση και ίσως το παιχνίδι.

Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι ορισμένες ράτσες είναι πιο επιρρεπείς σε αυτή τη περίεργη συμπεριφορά από άλλες, και μάλλον είναι αλήθεια. Τα Greyhound και τα Bull Terrier φαίνεται να βρίσκονται στην κορυφή της λίστας. Ακολουθούν τα Saluki, μετά τα  Basset Hound και τέλος τα Whippet, Jack Russell, Labrador, Irish Setter, Cane Corso, Cavalier, Australian Cattle Dog και Puggle.

 

Σου άρεσε το άρθρο; Μοίρασέ το στους φίλους σου
fb-share-icon20
Tweet 20

Related posts