Ο πιο ασφαλής τρόπος να συστήσετε τον σκύλο σας σε άλλον

Για όλα υπάρχει τρόπος. Κι εμείς πάντα ψάχνουμε τον σωστό τρόπο. Ένα συχνό λάθος που κάνουν αρκετοί όταν πάνε τον σκύλο τους σε πάρκο να παίξει, όπου υπάρχει κι άλλος σκύλος, είναι να τον αφήσουν ελεύθερο χωρίς πρώτα να τον συστήσουν. Αυτή η παράλειψη μπορεί να οδηγήσει σε άσχημες καταστάσεις. Μια πιθανή εξέλιξη (κι όχι σπάνια) είναι να γίνει ένας σκυλοκαβγάς. Δεν θέλει πολύ για να ανάψουν τα αίματα, πιστέψτε με!

Πώς μπορεί κάποιος λοιπόν να αποφύγει έναν σκυλοκαβγά;

Πρέπει να ακολουθήσει 4 απλά βήματα προτού αφήσει τον σκύλο του ελεύθερο να παίξει με άλλον σκύλο.  Η διαδικασία είναι να συστηθούν ο ένας με τον άλλον. Είναι ο πιο ασφαλής τρόπος. Τα βήματα είναι τα εξής :

  1. Στην είσοδο του πάρκου ξεκινήστε να συστήνετε τον σκύλο σας στον άλλον σκύλο. Μην μπείτε στην περιοχή όπου ο άλλος σκύλος ήδη παίζει. Αφήστε τον να σας πλησιάσει στην είσοδο και αφήστε τους να συστηθούν εκεί όπου είναι μια ουδέτερη ζώνη και δεν θα το πάρει ως εισβολή στον χώρο του.
  2. Κάντε μια μικρή βόλτα μαζί, προχωρήστε λίγο. Με την προϋπόθεση να φοράνε και οι δύο σκύλοι τα λουριά τους και να προσέχετε να μην μπλεχτούν.
  3. Μέχρι να αρχίσουν να φέρονται φιλικά ο ένας τον άλλον πρέπει να μην δώσετε λιχουδιές, φαγητό ή κάποιο παιχνίδι γιατί μπορεί ο ένας από τους δύο σκύλους να είναι κτητικός ή ανταγωνιστικός και να το θέλει αποκλειστικά δικό του και να ξεκινήσει καβγάς. Μόνο όταν θα αρχίσουν να παίζουν μπορείτε να προσφέρετε κάτι κι εφόσον ρωτήσετε πρώτα τον άλλον ιδιοκτήτη αν ο σκύλος του είναι κτητικός ή όχι κι αν μοιράζεται τα παιχνίδια του. Το ίδιο βέβαια ισχύει κι από την δική σας πλευρά. Αν ο σκύλος σας δεν θέλει να μοιράζεται τα παιχνίδια του τότε δεν υπάρχει λόγος να το κάνετε.
  4. Εάν δείτε οποιαδήποτε αρνητική – επιθετική συμπεριφορά ανάμεσα στα δύο σκυλιά, την διορθώνετε αμέσως!Δεν την αφήνετε λεπτό να αναπτυχθεί γιατί τότε το αποτέλεσμα θα είναι τσακωμός. Αφού διαπιστώσετε ότι είναι φιλικοί μεταξύ τους και παίζουν τότε μπορείτε να τα αφήσετε ελεύθερα για να παίξουν και να τρέξουν μαζί. Η καλύτερη περίπτωση είναι να είναι περιφραγμένο το πάρκο για να μην υπάρχει κίνδυνος να ξεφύγει κάποιος σκύλος όταν η αδρεναλίνη του βρίσκεται στα ύψη από το παιχνίδι. Και φυσικά για να μην πάει σε άλλον σκύλο που περνάει έξω από το πάρκο και δεν έχει συστηθεί ακόμα. Δεν χρειάζεται βέβαια να αναφερθούμε και στους άλλους εξωτερικούς κινδύνους όπως τα αυτοκίνητα για παράδειγμα.

Δείτε τα βήματα αναλυτικά και στο παρακάτω σκίτσο:

 

Σου άρεσε το άρθρο; Μοίρασέ το στους φίλους σου
fb-share-icon20
Tweet 20

Related posts