Οι πιο περίεργες πληροφορίες για τα σκυλιά

Σήμερα θα διαβάσετε τις πιο περίεργες πληροφορίες που αφορούν τους σκύλους. Στοιχεία που δεν τα γνωρίζουν πολλοί. Είσαστε έτοιμοι να τα δούμε μαζί;

Τα φρύδια των σκύλων έχουν εξελιχθεί ώστε να είναι πιο εκφραστικά

Όλοι είμαστε εξοικειωμένοι με αυτό το κουταβίσιο βλέμμα και λιώνουμε κάθε φορά που μας το κάνει ο δικός μας σκύλος.  Αλλά το ξέρετε ότι αυτές οι εκφράσεις που λιώνουν την καρδιά δεν ήταν πάντα μέρος της ανατομίας του σκύλου;

Σύμφωνα με διάφορες μελέτες, οι σκύλοι έχουν αναπτύξει τους μύες του προσώπου τους με τα χρόνια εξημέρωσης, που επιτρέπουν στα φρύδια τους να κινούνται προς τα μέσα και προς τα πάνω, ώστε να μπορούν να επικοινωνούν καλύτερα με τους ανθρώπους. Μερικοί λένε ότι έχουν εξελιχθεί για να χειραγωγούν καλύτερα εμάς τους ανθρώπους. Ίσως να είναι και αλήθεια…. Ποιος θα μπορούσε να αντισταθεί σε αυτό το βλέμμα;

Τα σκυλιά δεν έχουν λειτουργικές κλείδες

Στους ανθρώπους, οι κλείδες είναι μακριά οστά που συνδέουν τους ώμους με τον υπόλοιπο κορμό. Στους σκύλους, οι ωμοπλάτες συνδέονται με το υπόλοιπο σώμα τους μόνο μέσω μυών και ιστών. Τα σκυλιά έχουν στοιχειώδεις «κλείδες» φτιαγμένες κυρίως από χόνδρο που έχουν μήκος μικρότερο από ένα εκατοστό και δεν αρθρώνονται με τον υπόλοιπο σκελετό.

Όλα τα σκυλιά έχουν αφαλό, απλά είναι δύσκολο καμιά φορά να τον διακρίνει κάποιος

Μπορεί να μην το έχετε δει, αλλά ο σκύλος σας έχει πράγματι αφαλό. Όπως τα περισσότερα θηλαστικά, οι αφαλοί των σκύλων είναι ουλές από όπου συνδέθηκαν με τον ομφάλιο λώρο στη μήτρα. Η μητέρα συνήθως μασάει τον ομφάλιο λώρο για να ελευθερώσει τα κουτάβια της όταν γεννηθούν, αφήνοντας ένα μικρό κομμάτι ομφάλιου λώρου που στεγνώνει και πέφτει μέσα σε λίγες μέρες. Σε αντίθεση με τους ανθρώπους, ο αφαλός του σκύλου είναι μια οβάλ ουλή κι όχι ένα στρογγυλό βαθούλωμα.

Τα αρσενικά σκυλιά έχουν ένα κόκκαλο στο πέος τους

Το συγκεκριμένο οστό πέους υπάρχει σε πολλά θηλαστικά. Το έχουν και τα σκυλιά. Δεν το έχει ο άνθρωπος, ωστόσο ορισμένα πρωτεύοντα θηλαστικά το έχουν όπως ο γορίλας κι ο χιμπατζής.

Το οστό βρίσκεται πάνω από την ανδρική ουρήθρα και βοηθά στη σεξουαλική αναπαραγωγή διατηρώντας επαρκή ακαμψία κατά τη σεξουαλική διείσδυση.

Τα σκυλιά ευθυγραμμίζονται, συνήθως, με το μαγνητικό πεδίο της Γης για να κάνουν την ανάγκη τους

Μια μελέτη του 2013 διαπίστωσε ότι τα σκυλιά είναι ευαίσθητα στις διακυμάνσεις του μαγνητικού πεδίου της Γης και προτιμούν να κάνουν κακά τους κατά μήκος του άξονα Βορρά-Νότου. Οι ερευνητές παρατήρησαν 70 σκύλους που αντιπροσώπευαν 37 διαφορετικές ράτσες σε περιβάλλον ελεύθερης περιαγωγής κατά τη διάρκεια δύο ετών. Προφανώς, απέφυγαν επίσης να κάνουν κακά τους κατά μήκος του άξονα ανατολής-δύσης. Ο λόγος παραμένει ασαφής.

Τα σκυλιά μπορούν να καούν από τον ήλιο

Σχεδόν όλοι οι σκύλοι μπορούν να καούν από τον ήλιο, αλλά μεγαλύτερη ευαισθησία στον ήλιο έχουν οι σκύλοι με κοντό ή καθόλου τρίχωμα, με ανοιχτόχρωμο τρίχωμα και ανοιχτόχρωμο δέρμα. Ο καλύτερος τρόπος για να προστατέψετε το σκυλί σας είναι να αποτρέψετε την πολύωρη άμεση έκθεση του στον ήλιο. Επίσης, μπορείτε να του φοράτε αντηλιακό ειδικό για σκύλους.

Σου άρεσε το άρθρο; Μοίρασέ το στους φίλους σου
fb-share-icon20
Tweet 20

Related posts