Πλαστικός χειρουργός σκύλων!

Είναι αλήθεια πως η πλαστική χειρουργική ανθίζει στις μέρες μας. Η ματαιοδοξία και η υπερεκτιμημένη αξία της ομορφιάς των ανθρώπων έχει οδηγήσει έναν μεγάλο αριθμό του ανθρώπινου πληθυσμού στην πλαστική χειρουργική. Αυτή τη στιγμή δεν αναφερόμαστε στην ιατρική έννοια μιας πλαστικής επέμβασης αλλά στην άλλη πλευρά εκείνη την … ανούσια επέμβαση στην εικόνα. Γιατί στον σύγχρονο κόσμο ο άνθρωπος δίνει μεγάλη σημασία στο φαίνεσθαι.

Υπάρχουν κι εκείνοι οι άνθρωποι που ενώ έχουν κάνει όλες τις πλαστικές επεμβάσεις στον ίδιο τους τον εαυτό, δεν τους αρκεί. Γιατί θέλουν να αλλάξουν την εμφάνιση του σκύλου τους με την βοήθεια ενός ειδικού πλαστικού χειρουργού.

Αν ταξιδέψετε στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας μην εκπλαγείτε αν συναντήσετε τετράποδα λαμπερά, πανέμορφα λες κι έχετε πάει σε καλλιστεία σκύλων! Υπάρχει εκεί ένας κτηνίατρος που ειδικεύεται στην πλαστική χειρουργική σκύλων.

Σίγουρα θα αναρωτιέστε αυτή τη στιγμή “μα καλά, τι είδους πλαστική θα μπορούσε να γίνει σε έναν σκύλο, αποκλείοντας φυσικά τους ιατρικούς λόγους;”. Τα είδη πλαστικών επεμβάσεων στα τετράποδα κυμαίνονται από το τέντωμα αυτιών και την αλλαγή του σχήματος, ενέσεις Botox στην βλεφαρίδες για γύρισμα και ανύψωση, έως και ανύψωση και σύσφιξη στήθους!

Σύμφωνα με τον πλαστικό χειρουργό,

“η ομορφιά είναι σημαντική για την καλή ποιότητα της ζωής ενός σκύλου. Γιατί ένας ελκυστικός σκύλος έχει καλύτερη σχέση με τον ιδιοκτήτη του.”

Δεν ξέρω αν αυτά που ισχυρίζεται ο πλαστικός χειρουργός σκύλων ισχύουν ή όχι. Αυτό που ξέρω όμως είναι πως στον κόσμο μας υπάρχει ο νόμος προσφοράς και ζήτησης. Όταν λοιπόν, βλέπει κανείς πως αυτή η τάση επεκτείνεται δραματικά όχι μόνο στην Βραζιλία αλλά και σε άλλες χώρες, όπως Αμερική και σε όλη την Ευρώπη, τότε αυτό κάτι σημαίνει…..

Ή ότι είναι μια περίεργη μόδα που γίνεται όλο και περισσότερο δημοφιλής ή ότι η παράνοια δεν έχει όρια και δυστυχώς ο άνθρωπος σήμερα δεν αναγνωρίζει την μεγαλειώδη ομορφιά ενός σκύλου!

 

Σου άρεσε το άρθρο; Μοίρασέ το στους φίλους σου
fb-share-icon20
Tweet 20

Related posts

2 Thoughts to “Πλαστικός χειρουργός σκύλων!”

  1. Πίσσα

    Άκουσον, άκουσον…. και φρίξον ήλιε!!! Αδιανόητα πράγματα…. Μεγάλη αρρώστια λέμε, φιλενάδα μου, έχει πέσει στον κόσμο τούτο….Ξεχνάει ο καλός γιατρούλης ότι οι γονείς (ό,τι γονείς και νάναι) βλέπουν το παιδάκι τους (ό,τι παιδάκι και νάναι) ως το ομορφότερο στον κόσμο!!! Θυμήσου το παραμύθι με την κουκουβάγια, που την έστειλε η περιστέρα στο σχολείο να δώσει στο περιστεράκι της το κολατσιό του, λέγοντάς της “θα το δώσεις στο πιο όμορφο παιδάκι της τάξης” και εκείνη, φυσικά, έδωσε το κολατσιό στο ….κουκουβαγάκι της αφού για εκείνη αυτό ήταν το πιο όμορφο παιδάκι! Εγώ, όπως κι εσύ φαντάζομαι, είμαι πανευτυχής και έχω υπέροχη σχέση με τη μανούλα μου γιατί ξέρω ότι με θεωρεί το ωραιότερο “παιδάκι” στον κόσμο χωρίς πλαστικές και τέτοιες αηδίες….πφφφ!
    Όσο για τους ανθρώπους που δεν βλέπουν την ομορφιά του σκύλου τους, πιστεύω, πάρα πολύ απλά, ότι δεν βλέπουν τα ζωάκια τους, μέσα από τα μάτια της αγάπης, πανέμορφα αλλά ως εξαρτήματα ή προσαρτήματα των ίδιων, με όλες τους τις ανασφάλειες και τρόμους σε σχέση με την εξωτερική τους εμφάνιση και τα αισθήματά τους αυτά τα μεταβιβάζουν στα “παιδάκια” τους….
    Πολλά φιλιά αρφ αρφ αρφ!

    1. Πίσσα μου, καλή μου φίλη, συμφωνώ σε όλα όσα είπες. Τα μάτια της αγάπης βλέπουν όσους αγαπούν πάντα όμορφους.

Leave a Reply