Πώς πληγώνετε τον σκύλο σας χωρίς να το ξέρετε…

Έχετε φανταστεί ποτέ ότι μπορεί κάποιες “τιμωρίες” μπορεί να τραυματίσουν την ψυχολογία του σκύλου σας; Καλώς ή κακώς, ολόκληρη η ζωή του σκύλου σας περιστρέφεται γύρω σας! Κι αυτό σημαίνει, σύμφωνα με καθηγητές του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, πως πολλές δικές σας πράξεις τις ονειρεύεται ο σκύλος σας ακόμη και τις …. κακές στιγμές όπως οι τιμωρίες σας!

Οι περισσότεροι κάνουν έστω ένα από τα παρακάτω λάθη γιατί απλά δεν μπορούν να καταλάβουν την ψυχολογία του σκύλου.

Πρέπει να βάλετε καλά στο μυαλό σας πως τα σκυλιά όταν κάνουν κάποια κακή πράξη δεν την κάνουν για να σας εκνευρίσουν αλλά επείδη σύμφωνα με το δικό τους μυαλό νομίζουν ότι θα σας αρέσει αυτό που κάνουν. Αυτό που προέχει για αυτούς είναι η καλή .. η τέλεια συναισθηματική σχέση μεταξύ σας. Και δεν θέλουν με τίποτα να καταστρέψουν αυτή την σχέση. Αν σας νευριάζουν είναι σίγουρα από λάθος τους. Δεν το θέλουν.

  1. Τρίβετε την μύτη του στο σημείο που λέρωσε μέσα στο σπίτι – Τα ατυχήματα μέσα στο σπίτι μπορούν να γίνουν ακόμα και από ένα εκπαιδευμένο σκυλάκι που έμεινε πολλές ώρες μέσα και δεν άντεξε να περιμένει για να κάνει την ανάγκη του έξω. Μπορεί να είναι και ιατρικό το θέμα, μπορεί και κάτι να έφαγε, να τον πείραξε και να μην άντεξε. Το να τον τιμωρήσετε τρίβοντας την μουσούδα του στο σημείο που λέρωσε, το μόνο που θα καταφέρετε είναι να τον τρομάξετε και να τον πληγώσετε συναισθηματικά χωρίς λόγο.
  2. Δεν αφιερώνετε αρκετό χρόνο στο σκυλάκι σας – Είναι λογικό με τους ρυθμούς της σημερινής εποχής, να γυρίζετε στο σπίτι σας κουρασμένοι και ταλαιπωρημένοι μετά την δουλειά. Δεν είναι λογικό όμως όπως φυσικά και αποδεκτό, να παραμελείτε το σκυλάκι σας εξαιτίας του δικού σας τρόπου ζωής. Αφιερώστε στο σκυλάκι σας έστω λίγο χρόνο καθημερινά. Όσο κουρασμένοι και να είστε. Δεν χρειάζεται μία και δύο ώρες. Έστω δέκα λεπτά παιχνίδι μαζί του, την βόλτα του, ακόμα και να τον έχετε στην αγκαλιά σας την ώρα που χαλαρώνετε στον καναπέ μετά την δουλειά είναι σπουδαίο πράγμα για εκείνον!
  3. Τον μαλώνετε γιατί … φοβάται! – Είναι παράλογο να του φωνάζετε ή να το μαλώνετε λεκτικά και να τον τρομάζετε επειδή φοβάται κάτι εκείνη τη στιγμή! Όταν τον δείτε να έχει τα σημάδια φόβου όπως, ουρά κάτω από τα σκέλια, αυτιά μαζεμένα πίσω, κλαψούρισμα και αποφυγή επαφής με τα μάτια , καλό είναι να τον απομακρύνετε από το σημείο που του προκαλεί φόβο, απλά και ήρεμα, χωρίς φωνές.
  4. Δεν είστε συνεπείς Εσείς στους κανόνες! – Εφόσον θέλετε να θέσετε κάποιους κανόνες στην κοινή διαβίωση με τον σκυλάκο σας, πρέπει να τους ακολουθείτε πιστά κι εσείς. Όχι μόνο ο σκύλος σας. Δεν μπορείτε δηλαδή την μία να τον αφήνετε να ανέβει στο κρεβάτι και την άλλη να τον μαλώνετε γιατί ανέβηκε και μετά ξανά από την αρχή! Πρέπει να μείνετε πιστοί στους κανόνες και στις εντολές που του έχετε μάθει. Διαφορετικά, το λογικό είναι να μπερδευτεί κι ο σκύλος σας και να μην ξέρει τι είναι σωστό και τι λάθος.
Σου άρεσε το άρθρο; Μοίρασέ το στους φίλους σου
fb-share-icon20
Tweet 20

Related posts