Ποια γεγονότα διαισθάνονται τα σκυλιά πριν καν συμβούν

ποια γεγονότα διαισθάνονται τα σκυλιά

Ένα κύριο χαρακτηριστικό των σκύλων είναι η διαίσθηση. Γνωρίζουν πότε ο άνθρωπός τους είναι στενοχωρημένος. Αποκτούν στρες όταν το σπίτι τους και η οικογένεια τους βρίσκεται σε χαοτική κατάσταση. Υπάρχουν ακόμα ισχυρισμοί πως τα σκυλιά διαισθάνονται τον θάνατο κάποιου όπως επίσης έχουν την έκτη αίσθηση και “βλέπουν” πνεύματα. Όλα αυτά είναι γνωστά. Ας δούμε όμως πιο κάτω ποια άλλα γεγονότα “γνωρίζουν” οι σκύλοι πως θα συμβούν πριν καν συμβούν.

1. Τους σεισμούς.

Είναι γεγονός πως έχουν γίνει αναφορές από την αρχαιότητα έως σήμερα για σκυλιά που έχουν διαισθανθεί έναν σεισμό. Τέτοιου είδους γεγονότα έχουν συμβεί σε όλον τον κόσμο. Η αρχαιότερη καταγραφή όλων είναι εκείνη όπου σημειώθηκε μεγάλη φυγή πολλών σκύλων από την πόλη Ελίκη της Αρχαίας Ελλάδας λίγο πριν γίνει ένας μεγάλος σεισμός. Επιπλέον, πολλές αναφορές για ανήσυχη συμπεριφορά σκύλων έχουν σημειωθεί ανά καιρούς στην Κίνα.

Πώς εξηγούν οι επιστήμονες αυτήν την συμπεριφορά.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι σκύλοι γνωρίζουν καλά το περιβάλλον στο οποίο ζουν. Ωστόσο, η ακοή τους είναι τόσο οξυδερκής που μπορούν να ακούσουν τις πέτρες που μετακινούνται κάτω από το έδαφος. Άλλο χαρακτηριστικό τους επίσης σύμφωνα με σεισμολόγους είναι πως μπορούν να αισθανθούν πρώτα την σεισμική δόνηση με τις πατούσες τους.

Σε κάθε περίπτωση λοιπόν, εάν ζείτε μαζί με τον σκύλο σας σε σεισμογενής περιοχή, καλό είναι να έχετε εμπιστοσύνη στο ένστικτό του κι αν τον παρατηρήσετε να συμπεριφέρεται περίεργα τότε ακολουθήστε τον έξω από το σπίτι!

ποια γεγονότα διαισθάνονται τα σκυλιά2. Τις καταιγίδες

Είναι παρόμοια περίπτωση με τους σεισμούς. Οι καταιγίδες δημιουργούν μια ηλεκτρομαγνητική δύναμη την οποία έχουν την ικανότητα να αισθανθούν οι σκύλοι πριν καν ξεκινήσει. Επίσης είναι ικανοί χάρη στην περίφημη ακοή τους να ακούσουν έναν κεραυνό να σιγοβροντάει πολλά χιλιόμετρα μακριά. Επιπλέον, η οσφρητική αίσθηση τους είναι περίπου 100 φορές πιο ευαίσθητη από εκείνη των ανθρώπων και γι’ αυτόν τον λόγο έχουν περισσότερες πιθανότητες να μυρίσουν το ρεύμα με την ηλεκτρομαγνητική δύναμη στον αέρα.

3. Ασθένειες

Οι άνθρωποι όταν είναι άρρωστοι αναδίνουν συγκεκριμένη μυρωδιά. Όπως όταν έχουν καρκίνο ή διαβήτη. Είναι τόσο ντελικάτη η μυρωδιά που είναι αδύνατον να την μυρίσει ένας άνθρωπος. Για τα σκυλιά όμως που έχουν την απίστευτα δυνατή αίσθηση της μυρωδιάς είναι εύκολο να την αντιληφθούν. Εάν ένας σκύλος μυρίζει συνεχώς έντονα, εμμονικά ένα συγκεκριμένο σημείο του σώματος ενός ανθρώπου, τότε καλό είναι εκείνος ο άνθρωπος να κάνει μια επίσκεψη στον γιατρό.

4. Επιληψία

Σ’ αυτήν την περίπτωση τα σκυλιά είναι εκπαιδευμένα να προβλέπουν μια κρίση επιληψίας. Ναι, την διαισθάνονται αλλά χρειάζεται εκπαίδευση για να προστατέψουν τον άνθρωπό τους. Ο σκοπός της εκπαίδευσης είναι να προειδοποιήσουν τον ιδιοκτήτη τους για να τον προστατέψουν. Την κρίση δεν μπορεί να την αποφύγει ο άνθρωπος αλλά με την προειδοποίηση του σκύλου ξαπλώνει κάτω για να μην τον βρει ξαφνικά και πέσει και χτυπήσει. Τότε ο σκύλος κάθεται από πάνω του και φωνάζει για βοήθεια.

5. Τοκετός

Κι όμως υπάρχουν αναφορές πως διάφοροι σκύλοι έχουν διαισθανθεί την έναρξη του τοκετού σε έγκυες. Έχουν καταγραφεί περιπτώσεις όπου σκύλοι έχουν γίνει η σκιά της εγκυμονούσας ιδιοκτήτριας τους ως ασπίδα προστασίας μια μέρα πριν ή ακριβώς την ημέρα λίγο πριν ξεκινήσει ο τοκετός. Σύμφωνα με ισχυρισμούς των επιστημόνων, υπάρχουν δύο πιθανότητες είτε τα σκυλιά αισθάνονται την φυσική μετάβαση της εγκυμοσύνης είτε η γυναίκα εκείνη την στιγμή αναδίδει μια συγκεκριμένη μυρωδιά και τα σκυλιά την μυρίζουν.

 

Σου άρεσε το άρθρο; Μοίρασέ το στους φίλους σου
fb-share-icon20
Tweet 20

Related posts