Πώς διορθώνεται ένα σπασμένο νύχι σκύλου

Καταρχάς ξεκινάμε από το βασικό. Όταν ένας σκύλος υποστεί σπάσιμο νυχιού υποφέρει.  Είναι εξαιρετικά επώδυνο και πρέπει να αντιμετωπιστεί αμέσως. Απαιτείται να πάει κατευθείαν στον κτηνίατρο προκειμένου να διορθωθεί άμεσα και να μειωθεί ο πόνος αλλά και να αποφευχθεί η περίπτωση μόλυνσης που είναι πολύ πιθανή. Παρακάτω θα διαβάσετε τις πρώτες βοήθειες που πρέπει να δώσετε στον σκύλο σας σε μία τέτοια περίπτωση πριν τον πάτε στον κτηνίατρο.

Οι αιτίες που μπορεί να σπάσουν τα νύχια τους οι σκύλοι είναι πολλές.

  • Μπορεί να ευθύνεται το μεγάλο μήκος των νυχιών, αν είναι, δηλαδή, πολύ μακριά και δεν κόβονται συχνά,
  • Οι απότομες κινήσεις σε μια σκληρή επιφάνεια
  • Αν πιαστεί το νύχι και μπλεχτεί στο χαλί
  • Η ηλικία
  • Ακόμα και μία ασθένεια.

Ακόμη και το πιο μικρό σχίσιμο είναι οδυνηρό και πρέπει να αντιμετωπιστεί αμέσως, ειδικά εάν έχει κοπεί πολύ βαθιά κι έχει εκτεθεί το εσωτερικό του νυχιού που περιέχει αιμοφόρα αγγεία και νεύρα.

Για να αποτρέψετε το σχίσιμο των νυχιών του σκύλου σας

Κόβετε τα νύχια του τακτικά και να τα παρακολουθείτε συχνά αν υπάρχει αιμορραγία. Διατηρείστε τα νύχια του κοντά για να αποφύγετε τραυματισμό ή δυσφορία. Τα πολύ μακριά νύχια είναι ευάλωτα στους τραυματισμούς.

Πρώτες βοήθειες για σπασμένο νύχι του σκύλου

  1. Εφαρμόστε στυπτική πούδρα για να σταματήσετε την αιμορραγία και κρατήστε το νύχι με μια γάζα για να για 45 δευτερόλεπτα.
  2. Αφού σταματήσει η αιμορραγία, εσείς δεν κάνετε τίποτα για να το διορθώσετε. Το σπασμένο νύχι θα πρέπει να θεραπεύεται και να αφαιρείται μόνο στο γραφείο του κτηνιάτρου σας. Μην αφαιρείτε ποτέ μόνοι σας το σχισμένο νύχι του σκύλου σας γιατί σίγουρα θα τον πονέσετε πολύ κι επιπλέον υπάρχει μεγάλος κίνδυνος εξαιτίας της δικής σας παρέμβασης να μολυνθεί.
  3. Μέχρι να φτάσετε στον κτηνίατρό σας, τυλίξτε προσωρινά το πόδι του σκύλου σας με γάζα και μεμβράνη κτηνιάτρου (ή κάλτσα).

Η ιατρική θεραπεία για ένα σπασμένο νύχι μπορεί να περιλαμβάνει καταστολή, παυσίπονα, αντιβιοτικά και δέσιμο με επίδεσμο. Μην ανησυχείτε, το νύχι του σκύλου σας θα μεγαλώσει ξανά όπως όλα τα άλλα.

Σου άρεσε το άρθρο; Μοίρασέ το στους φίλους σου
fb-share-icon20
Tweet 20

Related posts