Πώς να αντιμετωπίσετε το γρύλισμα του σκύλου

Το γρύλισμα είναι ένας τρόπος επικοινωνίας. Όταν γρυλίζει ένας σκύλος προσπαθεί να πει κάτι. Κάτι κακό συμβαίνει. Κάτι που τον ενοχλεί, τον φοβίζει, τον κάνει να νιώθει άβολα, τον στρεσάρει ή ακόμα τον απειλεί.

Ποτέ μην φερθείτε άσχημα σε ένα γρύλισμα του σκύλου σας. Μην τον μαλώσετε. Μην τον τιμωρήσετε. Γιατί μ’ αυτόν τον τρόπο προσπαθεί να σας πει κάτι. Και είναι ο μοναδικός τρόπος που ξέρει για να επικοινωνήσει μαζί σας για κάτι άσχημο που του συμβαίνει. Είναι μια προειδοποίηση.

Αν, ωστόσο, επιχειρήσετε να καταπιέσετε με τον άλφα ή βήτα τρόπο το γρύλισμα του σκύλου σας, τότε οι επιπτώσεις θα είναι άσχημες και για τους δυο σας. Θα χάσετε κάθε επικοινωνία μαζί του γιατί θα σταματήσει να σας ειδοποιεί με τον μοναδικό τρόπο που ξέρει για οτιδήποτε δυσάρεστο. Κι επιπλέον, υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να διοχετεύσει όλη αυτή την αρνητικότητα σε δάγκωμα.

Γιατί; Γιατί το γρύλισμα ενός σκύλου μεταφράζεται ως : “Νιώθω πολύ άσχημα με ό,τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή κι αν αυτό συνεχιστεί θα αναγκαστώ να δαγκώσω για να το κάνω να σταματήσει”. Με λίγα λόγια, ναι, το γρύλισμα σημαίνει κάτι κακό. Σας προειδοποιεί πως θα ακολουθήσει δάγκωμα αν δεν σταματήσει αμέσως αυτό που τον ενοχλεί.

Γι’ αυτό το λόγο, το πρώτο που πρέπει να κάνετε σε ένα γρύλισμα είναι να δείτε την αιτία του κακού. Τι τον ενοχλεί εκείνη τη στιγμή. Εσείς; Κάτι κάνετε; Κάτι άλλο όπως ένας συγκεκριμένος θόρυβος; Ψάξτε το, αναλύστε το και σταματήστε την αιτία που προκαλεί το γρύλισμα κι όχι το γρύλισμα καθαυτό.

 

Σου άρεσε το άρθρο; Μοίρασέ το στους φίλους σου
fb-share-icon20
Tweet 20

Related posts

Leave a Reply