Πώς να διατηρήσετε μαλακές τις πατούσες του σκύλου

τα σκυλονέα της μάρσας

Οι πατούσες του σκύλου είναι εξοπλισμένες με μαξιλαράκια για την προστασία του σκύλου σας, αλλά χρειάζονται προστασία τα ίδια τα μαξιλαράκια. Πώς μπορείτε να διατηρήσετε τα μαξιλαράκια της πατούσας του σκύλου σας υγιή; πότε πρέπει να ανησυχείτε για τα μαξιλαράκια της πατούσας του σκύλου σας και τι μπορείτε να κάνετε για να τα καταπραΰνετε;

Τα μαξιλαράκια της πατούσας του σκύλου σας αποτελούνται από διάφορους λιπαρούς και ελαστικούς συνδετικούς ιστούς. Είναι σκληρά για να συμβάλλουν στην προστασία του σκύλου σας όταν περπατά σε τραχιές ή σκληρές επιφάνειες, αλλά είναι επίσης αρκετά ευαίσθητα ώστε να ειδοποιούν τον σκύλο σας εάν μια επιφάνεια είναι ζεστή ή κρύα.

Είναι σημαντικό να τα διατηρείτε υγιή γιατί αν στεγνώσουν, αποκτήσουν εκδορές ή με άλλο τρόπο ερεθιστούν και αποκτήσουν φλεγμονές, αυτό θα είναι οδυνηρό για τον σκύλο σας και δεν θα μπορεί να εύκολα να περπατήσει. Στην πραγματικότητα, κάποιος μπορεί να μπερδέψει έναν σκύλο που έχει τραυματισμένα μαξιλαράκια στις πατούσες του ως ληθαργικό, ενώ στην πραγματικότητα, είναι πολύ οδυνηρό για αυτόν να είναι δραστήριος και παιχνιδιάρης.

Η υφή και η εμφάνιση των μαξιλαριών της πατούσας του σκύλου σας θα αλλάξει ανάλογα με το περιβάλλον και το επίπεδο δραστηριότητάς του. Μερικοί σκύλοι που είναι πολύ δραστήριοι μπορεί να αναπτύξουν κάλους σε περιοχές που παρατηρούν αυξημένη φθορά. Αυτοί οι κάλοι μπορούν να είναι υγιείς και προστατευτικοί αρκεί να μην είναι επώδυνοι και να μην παρεμβαίνουν στο βάδισμα του σκύλου σας. Αν και αυτές οι προσαρμογές μπορεί να είναι φυσιολογικές, ορισμένες αλλαγές στα μαξιλάρια των ποδιών του σκύλου σας μπορεί να οφείλονται σε ένα υποκείμενο πρόβλημα, όπως μια αυτοάνοση ασθένεια.

Πάντα να συμβουλεύεστε τον κτηνίατρό σας πριν προσπαθήσετε να αντιμετωπίσετε ένα πιθανό πρόβλημα στο σπίτι.

Πώς να διατηρήσετε τα μαξιλάρια της πατούσας του σκύλου σας μαλακά

Αφού καθαρίσετε ή πλύνετε καλά τα πόδια του σκύλου σας, στεγνώστε τα απαλά με μια μαλακή πετσέτα και εφαρμόστε μια μικρή ποσότητα ενυδατικής αλοιφής, δείτε εδώ,  εγκεκριμένης από τον κτηνίατρό σας. Για να αφήσετε την αλοιφή να δουλέψει στο δέρμα της πατούσας και να απορροφηθεί καλά, δώστε στον σκύλο σας μια παγωμένη λιχουδιά, όπως ένα παγωμένο Κονγκ γεμιστό με φυστικοβούτυρο ή με κάποιο αγαπημένο σνακ μέσα που θα του είναι δύσκολο να το βγάλει και θα πρέπει να ασχοληθεί πολύ μαζί του. Η λιχουδιά δημιουργεί επίσης μια θετική συσχέτιση με την εφαρμογή και την αίσθηση της αλοιφής στα μαξιλάρια των ποδιών τους. Διότι αντί να γλείψει την κρέμα από τις πατούσες, που σε άλλη περίπτωση αυτό ακριβώς θα έκανε, θα γλείφει το σνακ και θα ξεχαστεί.

τα σκυλονέα της μάρσας

Τι μπορείτε να κάνετε εάν οι πατούσες του σκύλου σας είναι ήδη στεγνές, αφηδατωμένες και “ραγισμένες”

Οι κρέμες και οι ενυδάτωση είναι προληπτικά μέτρα. Διατηρούν τα μαξιλάρια των πατουσών του σκύλου σας υγιή, αλλά τι γίνεται αν τα μαξιλαράκια του σκύλου σας είναι ήδη στεγνά και αρχίζουν να σπάνε;

Για μικρές ρωγμές, καθαρίστε απαλά το τραυματισμένο πόδι του σκύλου σας με ένα αραιό αντισηπτικό και στη συνέχεια στεγνώστε το απαλά με μια καθαρή, μαλακή πετσέτα. Στη συνέχεια, εφαρμόστε μια τοπική αντιβιοτική αλοιφή και στη συνέχεια δώστε στον σκύλο σας μια κατεψυγμένη λιχουδιά για να αφήσετε την αλοιφή να απορροφηθεί.

Εάν το δέρμα είναι κόκκινο και έχει φλεγμονή ή εάν ο σκύλος σας αντιδρά τόσο έντονα επειδή πονάει που δεν μπορείτε καν να αγγίξετε τις πατούσες, πόσω μάλλον να τις καθαρίσετε και να εφαρμόσετε αλοιφή, τότε θα πρέπει να ζητήσετε τη βοήθεια του κτηνιάτρου σας.

Μπορεί να σας δώσει συνταγογραφούμενα τοπικά φάρμακα ή αντιβιοτικά από το στόμα για να βοηθήσουν στη θεραπεία οποιασδήποτε λοίμωξης από μέσα προς τα έξω. Μπορεί επίσης να συνταγογραφήσουν φάρμακα για να βοηθήσουν σε οποιονδήποτε πόνο και φλεγμονή.

Μπορείτε να αποτρέψετε τον ερεθισμό στα μαξιλάρια των ποδιών του σκύλου σας ελέγχοντάς τα τακτικά και παρέχοντας φροντίδα όπως απαιτείται. Αυτή η τακτική συνήθεια θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε τα μαξιλάρια των ποδιών του σκύλου σας υγιή και να αποτρέψετε τυχόν σοβαρά προβλήματα.

Σου άρεσε το άρθρο; Μοίρασέ το στους φίλους σου
fb-share-icon20
Tweet 20

Related posts