Πρόστιμο για άσκοπη εκμετάλλευση πυροσβεστικής

Δικαστήριο του Βερολίνου καταδίκασε μια γυναίκα να πληρώσει το ποσό των 10.000 ευρώ στην πυροσβεστική υπηρεσία της πόλης ως αποζημίωση για την διάσωση του σκύλου της πριν λίγα χρόνια.

Η γυναίκα, η οποία είναι κτηνίατρος, ζήτησε την βοήθεια της πυροσβεστικής τον Νοέμβριο του 2012 για να απελευθερώσει τον σκύλο της. Ο Σκίπερ ήταν ένα τεριέ που είχε παγιδευτεί στο λαγούμι ενός κουναβιού.

Η πυροσβεστική έφτασε αμέσως με 23 πυροσβέστες και με πέντε πλήρως εξοπλισμένα οχήματα και χρειάστηκαν οκτώ ώρες για να ολοκληρωθεί η επιχείρηση.

Στην συνέχεια όμως η γυναίκα παρέλαβε έναν λογαριασμό να πληρώσει ένα ποσό της τάξης των 13.000 ευρώ!

Η πυροσβεστική υπηρεσία επικαλέστηκε έναν νόμο σύμφωνα με τον οποίο οι ιδιοκτήτες των κατοικίδιων είναι υπεύθυνοι για τις ζημιές που προκαλούν τα ζωάκια τους. Η γυναίκα και ο δικηγόρος της υποστήριξαν στο δικαστήριο ότι δεν χρειάζονταν τόσοι πολλοί διασώστες αφού δέκα πυροσβέστες θα είχαν κάνει την ίδια δουλειά.

Τελικά οι δύο πλευρές κατέληξαν σε συμβιβασμό αφού η πυροσβεστική δέχτηκαν να μην της χρεώσει το κόστος ενός οχήματος και του πληρώματός του. Η γυναίκα όμως ήταν τυχερή γιατί τα μισά χρήματα δηλαδή 5.000 ευρώ καλύφθηκαν από την ασφαλιστική της εταιρία.

Πηγή : newsbomb.gr

Σου άρεσε το άρθρο; Μοίρασέ το στους φίλους σου
fb-share-icon20
Tweet 20

Related posts