Ψεύτικο γρασίδι για τα σκυλιά

Εάν έχετε σκυλιά, ο τεχνητός χλοοτάπητας είναι μια πολύ καλή επιλογή χωρίς  να απαιτεί ιδιαίτερη συντήρηση κι εγγυάται έναν, μόνιμα, πράσινο κήπο, χωρίς κίτρινα σημεία από τα ούρα του σκύλου όπως συναντά κανείς στα πάρκα και στους κήπους με αληθινό γρασίδι. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί παντού. Όπου εξυπηρετεί εσάς. Δηλαδή, έξω στην αυλή, σε βεράντες, μπαλκόνια ακόμα και σε εσωτερικούς χώρους ως καθαρή και υγιεινή φορητή τουαλέτα για το σκυλάκι σας.

Εκτός από έναν υπαίθριο χώρο παιχνιδιού, υπάρχουν πολλοί λόγοι για να χρησιμοποιήσετε τεχνητό χλοοτάπητα σε αίθριο, μπαλκόνι ή ως επιλογή εσωτερικού χώρου.

Ας δούμε ποιοι είναι αυτοί:

 • Είναι ιδανικό για ηλικιωμένα σκυλιά με κινητικά προβλήματα, λόγω αρθριτικών για παράδειγμα, που δυσκολεύονται να κάνουν βόλτες ή να αποκτήσουν πρόσβαση σε μια αυλή διότι ίσως χρειάζεται να ανεβοκατεβαίνει σκάλες καθημερινά.
 • Εξαιρετική επιλογή για σκύλους, γενικότερα με ειδικές ανάγκες ανεξαρτήτου ηλικίας.
 • Για τους κατοίκους διαμερισμάτων, που δεν έχουν εύκολη και γρήγορη πρόσβαση σε αυλή ή πάρκο και χρειάζεται να εκπαιδεύσουν το κουτάβι τους και να του μάθουν τους βασικούς κανόνες της τουαλέτας.
 • Εξαιρετική επιλογή για άτομα που εργάζονται πολλές ώρες και για αποφυγή ατυχήματος σε περίπτωση που δεν αντέξει το σκυλάκι να περιμένει μέχρι την ώρα της βόλτας και κάνει την τουαλέτα του μέσα στο σπίτι, ένας τεχνητός χλοοτάπητας είναι η ιδανική λύση.
 • Επιτρέπει στα νευρικά σκυλιά περισσότερη ιδιωτικότητα. Υπάρχουν πολλά σκυλιά που δεν θέλουν να κάνουν την τουαλέτα τους σε ένα γεμάτο πάρκο με σκύλους ή ανθρώπους ή στον δρόμο που έχει κίνηση γιατί τους δημιουργεί νευρικότητα, άγχος ή ακόμα και ντροπή.
 • Μπορεί να είναι πιο οικονομικό από τη χρήση πάνας μιας χρήσης. Γιατί το ψεύτικο γρασίδι καθαρίζεται εύκολα και δεν χρειάζεται να το αλλάζετε κάθε φορά όπως απαιτείται κάτι τέτοιο από μια πάνα.
 • Είναι πιο άνετο κι ευχάριστο για τα σκυλιά να κάνουν την τουαλέτα τους πάνω σ’ αυτό απ’ ότι σε ένα πάτωμα στρωμένο με πλακάκια ή σκληρό ξύλο. Το βλέπετε, άλλωστε, και στις βόλτες σας έξω πως τα σκυλιά ψάχνουν να βρουν γρασίδι για να ανακουφιστούν. Είναι το ιδανικό σποτ για εκείνα.
 • Και το τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό… Δεν λασπώνουν τα πόδια του όπως στο αληθινό γκαζόν!

Ο τεχνητός χλοοτάπητας υπάρχει σε διάφορα μεγέθη. Στην αγορά, μπορείτε να βρείτε το ιδανικό μέγεθος για τον σκύλο σας αλλά και για τον χώρο που θα του προσφέρετε να έχει για δική του τουαλέτα. Μπορεί να είναι ένα μικρό κομμάτι όπως το βλέπετε στην φωτογραφία ή πολύ μεγαλύτερο που να καλύπτει ένα μέρος της αυλής.  Η διάρκεια ζωής ενός τεχνητού χλοοτάπητα μπορεί να φτάσει και τους δώδεκα μήνες. Κι ο καθαρισμός, πανεύκολος.

Πώς καθαρίζεται ένας τεχνητός χλοοτάπητας.

Για αρχή, προτιμήστε έναν χλοοτάπητα που να έχει κοντό γρασίδι για να μπορείτε να μαζεύετε πιο εύκολα τα περιττώματα του σκύλου σας.

Γενικές οδηγίες καθαρισμού:

 • Απομακρύνετε αμέσως τα περιττώματα. Μην τα αφήνετε να μαζεύονται για να τα απομακρύνετε συλλογικά στο τέλος της εβδομάδας ή κάθε δύο με τρεις μέρες. Πρέπει να τα μαζεύετε κάθε φορά που κάνει την τουαλέτα του το σκυλάκι σας. Δεν πειράζει αν λείπετε εκείνη τη στιγμή. Το θέμα είναι να τα μαζέψετε όσο πιο σύντομα γίνεται.
 • Με την βοήθεια μιας μικρής τσουγκράνας ή σκούπας με σκληρή τρίχα σκουπίζετε τα τυχόν υπολείμματα που μπορεί να έμειναν.
 • Τα ούρα καθαρίζονται με την βοήθεια ειδικών σπρέι καθαρισμού που υπάρχουν στην αγορά για την συγκεκριμένη περίπτωση. Το ίδιο σπρέι χρησιμοποιείτε και μετά την απομάκρυνση των περιττωμάτων από την περιοχή για να την απολυμαίνετε.
 • Γενικά, μπορείτε να ξεπλένετε τον τεχνητό χλοοτάπητα με νερό, τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα.

Πώς να μάθετε το σκυλάκι σας να χρησιμοποιεί τον τεχνητό χλοοτάπητα για τουαλέτα.

Φορέστε του το λουρί, τις ώρες που γνωρίζετε ότι έχει την ανάγκη να κάνει την τουαλέτα του. Εάν είναι κουτάβι και τώρα το μαθαίνετε να τα κάνει έξω, τότε να γνωρίζετε πως η ανάγκη για τουαλέτα τού έρχεται λίγη ώρα μετά το φαγητό και το παιχνίδι. Αφού, λοιπόν, του φορέσετε το λουρί, πηγαίνετέ τον στο σημείο όπου έχετε βάλει τον τεχνητό χλοοτάπητα. Αφού κάνει την τουαλέτα του (μπορεί να χρειαστεί να περάσουν λίγες μέρες για να το μάθει, γι’ αυτό και χρειάζεται επιμονή κι υπομονή από μέρους σας), τον επιβραβεύετε με χάδια, γλυκά λόγια ή / και λιχουδιές. Αυτό θα το συνεχίσετε μέχρι να δείτε τον σκύλο σας να πηγαίνει μόνος του στο μέρος αυτό και να κάνει την τουαλέτα του χωρίς την δική σας βοήθεια ή παρουσία.

Σου άρεσε το άρθρο; Μοίρασέ το στους φίλους σου
fb-share-icon20
Tweet 20

Related posts