Ποιος σκύλος σού ταιριάζει σύμφωνα με το ζώδιό σου;

Ψάχνετε για την τέλεια ράτσα σκύλου που ταιριάζει με το ζώδιό σας; Μην ψάχνετε άλλο! Από τον Κριό μέχρι τον Ιχθύ, βρήκαμε τις καλύτερες ράτσες για κάθε ζώδιο. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε ποια ράτσα σκύλου είναι ιδανική αποκλειστικά για εσάς σύμφωνα με το δικό σας ζώδιο.

Κριός

Χαρακτηριστικά Κριού: Παθιασμένος, παρορμητικός, περιπετειώδης, ομιλητής που χρησιμοποιεί συχνά επιχειρήματα, χαρισματικός

Καλύτερος σκύλος για έναν Κριό: Thai Ridgeback (Τάι Ρίτζμπακ)

Με μέτριο μέγεθος, αυτή η φυλή είναι απίστευτα επίμονη και αγαπά να ξεπερνά τα όρια. Αυτό σημαίνει πως είναι εξαιρετικά παρορμητικό σκυλί. Γι’ αυτό και χρειάζεται έναν δυναμικό κι αποφασιστικό Κριό για να τον εκπαιδεύσει σωστά.

Ταύρος

Χαρακτηριστικά Ταύρου: Πιστός, κτητικός, γενναιόδωρος, σπιτόγατα, λαίμαργος

Καλύτερος σκύλος για Ταύρο: Basset Hound (Μπάσετ Χάουντ)

Το Basset Hound είναι ένα στοργικό σκυλί που του αρέσει να χαλαρώνει με τους ανθρώπους του. Είναι ήρεμο και τεμπέλικο. Αυτό το σκυλί είναι ιδανικός σύντροφος για τον Ταύρο. Όπως ένας Ταύρος, το Basset Hound έχει μια ανυποχώρητη πίστη στην οικογένειά του. Τείνουν επίσης να ταιριάζουν καλά με άλλα σκυλιά στο σπίτι.

Δίδυμοι

Χαρακτηριστικά Δίδυμου: Κοινωνικός, παιχνιδιάρης, έξυπνος, γοητευτικός

Καλύτερος σκύλος για Δίδυμο: Siberina Husky (Σιβηρικό Χάσκι)

Γνωστός για τα πολύχρωμα μάτια και τη μεγάλη προσωπικότητά του, ο ομιλητικός Σιβηριανός Χάσκι γίνεται ένας υπέροχος σύντροφος για τους συμπαθητικούς Διδύμους. Ενώ αυτή η φυλή μπορεί να είναι αρκετά έξυπνη, μπορεί επίσης να είναι και “τρελή” κατά καιρούς. Το Siberian Husky είναι γνωστό ότι είναι ένας καλλιτέχνης απόδρασης, που βαριέται εύκολα με το περιβάλλον του αν μείνει μόνος του για πολύ καιρό. Χρειάζονται, λοιπόν, αυτοί οι σκύλοι κοινωνική αλληλεπίδραση και ψυχική διέγερση για να αποφύγουν να είναι καταστροφικοί. Αυτό είναι ιδανικό για έναν εξωστρεφή Δίδυμο. Ένας Σιβηρικός Χάσκυ μπορεί να είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεται αυτό το ζώδιο για να προσφέρει μια καλή ισορροπία δουλειάς και διασκέδασης στη ζωή του.

Καρκίνος

Χαρακτηριστικά: Ευαίσθητος, αξιόπιστος, ανήσυχος, στοργικός, συναισθηματικός

Καλύτερος σκύλος για έναν Καρκίνο: Vizsla (Βίζλα)

Αυτή η μεγαλόσωμη φυλή χρειάζεται τη στοργή σας — και πολύ. Γνωστό και ως “velcro Vizsla” λόγω της τάσης του να δένεται, αυτός ο ευαίσθητος σκύλος είναι τέλειος σύντροφος για έναν συναισθηματικό Καρκίνο. Μια σχέση ανάμεσα σε έναν Βίζλα και έναν Καρκίνο είναι ένας αμφίδρομος δρόμος συνεχούς αγάπης. Αυτή η ράτσα πραγματικά δεν της αρέσει να είναι μόνη και μπορεί να είναι ανήσυχη γύρω από νέους ανθρώπους. Για έναν Καρκίνο, το να έχετε ένα Vizsla στο σπίτι σας μπορεί να είναι η τέλεια δικαιολογία για να παραλείψετε μια κοινωνική εκδήλωση και να ξαπλώσετε στον καναπέ.

Λέων

Χαρακτηριστικά: Φιλόδοξος, ματαιόδοξος, εξωστρεφής, σίγουρος, προσχηματικός

Ο καλύτερος σκύλος για έναν Λέοντα: Chow Chow (Τσόου Τσόου)

Αυτά τα χνουδωτά σκυλιά διαθέτουν μια μοναδική γαλάζια γλώσσα κι εντυπωσιακή χαίτη, που τραβούν την προσοχή οποιουδήποτε στην παρουσία τους. Για έναν Λέοντα, ένας αξιοπρεπής Chow Chow μπορεί να είναι ο ιδανικός σύντροφος. Αν και η εμφάνισή τους δεν είναι καθόλου διακριτική, η ιδιοσυγκρασία τους τείνει να πέφτει στην ήσυχη πλευρά. Αυτό είναι ένα καλό ταίρι για έναν Λέοντα.

Παρθένος

Χαρακτηριστικά: Εργατικός, αξιόπιστος, απόμακρος, αναλυτικός, ευγενικός

Καλύτερος σκύλος για Παρθένο: Border Collie (Μπόρντερ Κόλεϋ)

Αυτά τα σκυλιά έχουν ένα πράγμα στο μυαλό τους: δουλειά. Απαιτούν πολλή σωματική και πνευματική άσκηση. Σαν Παρθένος που είναι το δικό σας ζώδιο, το Border Collie είναι ό,τι πρέπει για εσάς. Δεν υπάρχει ποτέ μια βαρετή στιγμή με αυτό το ενεργητικό σκυλί. Δεν του αρέσει να το αγκαλιάζουν, κάτι που μπορεί να είναι καλό για έναν Παρθένο του οποίου η γλώσσα αγάπης πιθανότατα δεν είναι η σωματική στοργή. Δώστε σε ένα Border Collie δουλειά και πολλή τόνωση και θα έχετε έναν αξιόπιστο επιχειρηματικό συνεργάτη που δεν θα φύγει ποτέ από το πλευρό σας.

Ζυγός

Χαρακτηριστικά: Κοινωνικός, καλλιτεχνικός, αναποφάσιστος, δίκαιος, ευκολόπιστος

Καλύτερος σκύλος για Ζυγό: Papillon (Παπιγιόν)

Ίσως το πιο διάσημο για τη συμπερίληψή του σε πορτρέτα του 16ου αιώνα, το Papillon είναι ένας κοινωνικός φίλος με μια ευγενική προσωπικότητα. Με ένα όνομα που κυριολεκτικά μεταφράζεται σε «πεταλούδα» στα γαλλικά, αυτή η ράτσα λατρεύει να γνωρίζει νέους ανθρώπους και κουτάβια. Για έναν φιλικό Ζυγό, ο ευγενικός Papillon μπορεί να γίνει ο καλύτερος του φίλος. Βλέποντας ότι απολαμβάνουν σχεδόν όλους τους ανθρώπους, αυτή η φυλή είναι ένας υποδειγματικός συνεργάτης για να κάνετε βόλτες στην πόλη και να πείτε γεια σε όλους όσους συναντάτε.

Σκορπιός

Χαρακτηριστικά: Προστατευτικός, κυκλοθυμικός, σοφός, εμμονικός, διαισθητικός

Καλύτερος σκύλος για Σκορπιό: Shiba Inu (Σίμπα Ίνου)

Αυτή η ράτσα έχει μια τολμηρή προσωπικότητα και μια μοναδική εμφάνιση που της ταιριάζει. Είναι ισχυρή και σε εγρήγορση και με άψογη διαίσθηση. Δεν είναι ασυνήθιστο για έναν σκύλο Shiba Inu να πιστεύει ότι είναι πιο έξυπνος από εσάς – μια ωραία πρόκληση για έναν αυτάρεσκο Σκορπιό. Αυτοί οι σκύλοι είναι από τη φύση τους ανεξάρτητοι, γι’ αυτό είναι σημαντικό να τα κοινωνικοποιήσετε από νεαρή ηλικία. Αυτό μπορεί να είναι μια καλή δικαιολογία για έναν ατομικιστή Σκορπιό να ανακατευτεί με την υπόλοιπη κοινωνία.

Τοξότης

Χαρακτηριστικά: Φιλικός, ανοιχτόμυαλος, ειλικρινής, αισιόδοξος, ξεχασιάρης
Καλύτερος σκύλος για Τοξότη: Great Pyrenees (Μεγάλος Πυρηναίος)

Τα Μεγάλα Πυρηναία έχουν απεριόριστη ενέργεια και μια ασταμάτητη στοργή για τον φροντιστή τους. Είναι έξυπνοι σκύλοι, ανεξάρτητοι και αγαπούν να ανακαλύπτουν τα πράγματα μόνοι τους. Ομοίως, ένας Τοξότης.  Η ενέργειά του ταιριάζει πολύ. Τα Μεγάλα Πυρηναία απαιτούν επίσης πολλή κοινωνικοποίηση από νεαρή ηλικία – κάτι που ένα κοινωνικό ζώδιο όπως ο Τοξότης θα πρέπει να μπορεί να προσφέρει.

Αιγόκερως

Χαρακτηριστικά: Πρακτικός, εργασιομανής, πειθαρχημένος, αυστηρός, ορμητικός

Καλύτερος σκύλος για έναν Αιγόκερω: Γερμανικό κοντότριχο πόιντερ

Το Πόιντερ είναι ένας πρακτικός, στωικός σκύλος που δεν θέλει τίποτα περισσότερο από το να εργάζεται. Έξυπνος και καθοδηγητικός, αυτός ο σκύλος θέλει επίσης να ευχαριστεί. Θα εργαστεί σκληρά για τον άνθρωπό του, κάτι που είναι αναμφίβολα ένα ευεργετικό χαρακτηριστικό για έναν εν κινήσει Αιγόκερω. Τα Πόιντερ συμπεριφέρονται καλά με την κατάλληλη εκπαίδευση και θέλουν να σας συνοδεύσουν σε όλες τις δουλειές σας.

Υδροχόος

Χαρακτηριστικά: Εκκεντρικός, ιδεαλιστής, μοναδικός, απρόβλεπτος, διανοούμενος

Καλύτερος σκύλος για Υδροχόο: Giant Schnauzer (Μεγαλόσωμος Σνάουτσερ)

Παιχνιδιάρικο, τολμηρό και μερικές φορές απρόβλεπτο, το γιγάντιο Schnauzer είναι ο ιδανικός σύντροφος για έναν εκκεντρικό Υδροχόο. Όπως ακριβώς ο Υδροχόος έχει ταλέντο στη διάνοια, έτσι και ο Γίγαντας Schnauzer μπορεί επίσης να υπερηφανεύεται για ένα απίστευτο μυαλό. Η ευφυΐα του μπορεί να είναι πολύ χρήσιμη εάν εκπαιδευτεί σωστά.

Ιχθύες

Χαρακτηριστικά: Συμπαθητικός, συμπονετικός, αγνή αφέλεια, με αυτολύπηση, δημιουργικός

Καλύτερος σκύλος για Ιχθύ: Great Dane (Μεγάλος Δανός ή Μολοσσός)

Ένας τεράστιος σκύλος με χρυσή καρδιά. Ένας ευγενικός γίγαντας με ευαισθησία στο περιβάλλον του, ο Μεγάλος Δανός μπορεί να είναι ένας έμπιστος φίλος που του αρέσει να χαρίζει καθημερινά την αγκαλιά του σε έναν συμπονετικό Ιχθύ. Αν και αυτός ο τεράστιος σκύλος δεν είναι τόσο προσανατολισμένος στο κυνήγι όσο κάποτε, δεν έχει χάσει την προστατευτική του φύση. Για έναν ήσυχο Ιχθύ, ο ευαίσθητος γίγαντας με την καρδιά ενός μικρού παιδιού είναι η καλύτερη παρέα.

 

Πηγή dogtime.com

 

Όσο για τα σκυλιά, έχουν κι αυτά διαφορετική προσωπικότητα σύμφωνα με το δικό τους ζώδιο. Αν θέλετε να δείτε χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς τους, διαβάστε το άρθρο Σκύλοι και ζώδια 

 

Σου άρεσε το άρθρο; Μοίρασέ το στους φίλους σου
fb-share-icon20
Tweet 20

Related posts