Συνταγή για φυτικό σαμπουάν σκύλων

Είναι γνωστό πως στην αγορά υπάρχουν εκατοντάδες σαμπουάν για σκύλους. Σαμπουάν με άρωμα ή χωρίς, για σκύλους με ξηροδερμία, για αλλεργικούς ή για ευαίσθητα δέρματα, σκύλους με λευκό τρίχωμα ή μαύρο, κοντότριχα ή με μακριά τρίχα….. και πάει λέγοντας.

 

Τι θα λέγατε να φτιάχνατε με τα ίδια σας τα χέρια ένα σαμπουάν για τον σκύλο σας; Με καθημερινά υλικά, μια εύκολη και γρήγορη συνταγή. Μα πάνω απ’ όλα φυτική. Αρκεί να ρωτήσετε τον κτηνίατρό σας αν μπορεί να χρησιμοποιήσει το σαμπουάν ο σκύλος σας, γιατί μπορεί να είναι αλλεργικός, να έχει ξηροδερμία ή άλλες δερματολογικές παθήσεις. Σε αυτήν την περίπτωση, θα χρειάζεται να κάνετε μπάνιο τον σκύλο σας με ειδικά φαρμακευτικά σαμπουάν κι όχι με οποιοδήποτε βρείτε στην αγορά ή φτιάξετε μόνοι σας.

Αν λοιπόν, η υγεία του είναι σε καλή κατάσταση και το δέρμα του δεν είναι ευαίσθητο, μπορείτε να δοκιμάσετε την παρακάτω συνταγή.

ΥΛΙΚΑ

1 λίτρο νερό

1 κούπα baby shampoo

1 κούπα λευκό ξύδι

1/3 κούπα γλυκερίνη

2 κ.σ gel αλόη

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Απλά, τα ανακατεύετε όλα μαζί καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Σαπουνίζετε τον σκύλο σας και τον ξεπλένετε καλά με άφθονο νερό. Το αποθηκεύετε σε ένα μπουκάλι και διατηρείται σε ξηρό μέρος.

 

Σου άρεσε το άρθρο; Μοίρασέ το στους φίλους σου
fb-share-icon20
Tweet 20

Related posts