Σκάνδαλο με σκύλο-τροφές!

1

 

Τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι σκυλοτροφές κινεζικής προέλευσης συνδέονται με τον θάνατο 360 ζώων τα τελευταία πέντε χρόνια, ενώ προκάλεσαν ασθένειες σε άλλα 2.000 ζώα, κάτι που δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα από τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων.

Στην τελευταία του έκθεση σχετικά με την υπόθεση, ο Οργανισμός αναφέρει ότι στην πλειοψηφία τους οι καταγγελίες από το 2007 αφορούν εισαγόμενες  «λιχουδιές» με κοτόπουλο, πάπια, γλυκοπατάτα και αποξηραμένα φρούτα και ενημερώνει τους καταναλωτές ότι οι λιχουδιές αυτές δεν είναι απαραίτητες σε σκύλους με πλήρως ισορροπημένη διατροφή, οπότε θα μπορούσαν να τις παραλείψουν.

Παράλληλα, ο Οργανισμός ζήτησε από τη NASA να ερευνήσει, αν οι μυστηριώδεις θάνατοι συνδέονται με την ακτινοβόληση των σκυλοτροφών, δηλαδή την επεξεργασία τους με ιονίζουσα ακτινοβολία, ώστε να καταστραφούν οι παθογόνοι οργανισμοί. Μια μέθοδος που χρησιμοποιείται στις ΗΠΑ, ωστόσο απαγορεύεται σε όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι σκυλοτροφές που ενοχοποιούνται από τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης για τον θάνατο και τις αρρώστιες των σκύλων έχει επιβεβαιωθεί ότι υφίστανται τέτοιου είδους επεξεργασία, ωστόσο για την εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων απαιτείται περαιτέρω έρευνα, δεδομένου ότι οι αρμόδιες Αρχές στις ΗΠΑ τη χαρακτηρίζουν ακόμη ασφαλή ως διαδικασία.

Πηγή : enikos.gr

Σου άρεσε το άρθρο; Μοίρασέ το στους φίλους σου
fb-share-icon20
Tweet 20

Related posts