Σκύλοι οδηγοί στα σχολεία

Όσοι είστε εκπαιδευτικοί μην το προσπεράσετε. Κάντε αυτό το δώρο στα παιδιά.

Οι Σκύλοι Οδηγοί Ελλάδας παλεύουν καθημερινά για έναν καλύτερο κόσμο. Για έναν κόσμο που θα βλέπει μέσα από τα μάτια της ψυχής και της καρδιάς ενός σκύλου. Η όραση ενός ανθρώπου είναι δεδομένη. Όχι όμως για όλους. Υπάρχουν γύρω μας χιλιάδες άνθρωποι που δυστυχώς τους λείπει αυτή η ικανότητα και έχουν άμεση ανάγκη από βοήθεια. Αυτή η βοήθεια που ψάχνουν δεν θα τους την δώσει ένα ανθρώπινο χέρι σ’ αυτήν την περίπτωση αλλά μια πατούσα σκύλου.

Κι εδώ έρχεται το έργο του συλλόγου Σκύλοι Οδηγοί Ελλάδας. Ένα έργο με μοναδικό σκοπό την ανθρώπινη βοήθεια μέσα από την ύπαρξη ενός σκύλου. Ο σύλλογος Σκύλοι Οδηγοί Ελλάδας αποτελείται από ανθρώπους που ειδικεύονται στον τομέα της ανθρώπινης όρασης, όπως επίσης κι ανθρώπους που έχουν εκπαιδευτεί γι’ αυτόν τον σκοπό. Μαθαίνουν σκύλους να γίνονται οδηγοί τυφλών με ειδική εκπαίδευση για να προσφέρουν μια καλύτερη ποιότητα ζωής στον άνθρωπό τους. Οι σκύλοι αυτοί ζουν μαζί με τον άνθρωπο που τους έχει ανάγκη και τον βοηθούν στην μετακίνηση και τον εξυπηρετούν στην καθημερινότητά του.

Οι Σκύλοι Οδηγοί Ελλάδας δεν εκπαιδεύονται όμως μόνο για να εξυπηρετούν άτομα με προβλήματα όρασης. Αλλά και ανθρώπους που έχουν κινητικά προβλήματα.

Οι Σκύλοι Οδηγοί Ελλάδας είναι Ελληνικό Κέντρο Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης Σκύλων Οδηγών & Κινητικότητας Τυφλών και Σκύλων Βοηθών για Άτομα με Αναπηρίες.

Το καινούργιο πρόγραμμα ενημέρωσης για την Αξία ενός ΣΚΥΛΟΥ ΟΔΗΓΟΥ για την Πρωτοβάθμια και την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση σε συνεργασία με την Κοιν.Σ.Επ EDUCALTOUR είναι ανοιχτό και περιμένει τα σχολεία να ενταχθούν σ’ αυτό το πρόγραμμα. Όσοι είστε εκπαιδευτικοί μην το προσπεράσετε. Κάντε αυτό το δώρο στα παιδιά.

Όσοι ενδιαφέρονται να παρουσιαστεί το πρόγραμμα στο σχολείο τους θα πρέπει να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα τους http://www.greekguidedogs.gr

 

Σου άρεσε το άρθρο; Μοίρασέ το στους φίλους σου
fb-share-icon20
Tweet 20

Related posts