Μήπως ο σκύλος σου έχει στρες;

στρες στους σκύλους

Το κάθε σκυλί είναι διαφορετικό όπως και τα σημάδια στρες που μπορεί να έχει.  Καλό είναι ο ιδιοκτήτης να γνωρίζει καλά τον σκύλο του έτσι ώστε να μάθει να αναγνωρίζει και τις πιθανές ενδείξεις πως ο σκύλος του έχει στρες για να μπορεί να τις αντιμετωπίσει και να ηρεμήσει τον πιστό του φίλο.

Καταρχήν, μιλάμε πάντα για ήπιες καταστάσεις άγχους.  Αν τα συμπτώματα είναι έντονα ή βαριά ή έχουν να κάνουν με την υγεία του σκύλου για παράδειγμα διάρροιες, τότε θα πρέπει πρώτα να απευθυνθείτε στον κτηνίατρο.  Αν η διάγνωση αποκλείει θέμα υγείας τότε θα είναι θέμα στρες.

Τώρα θα αναρωτιέστε πώς μπορείτε να ηρεμήσετε τον αγχωμένο τετράποδο φίλο σας.  Πρώτα απ’ όλα,  αυτό που πρέπει να αποφύγετε είναι τα παρηγορητικά ή τρυφερά χάδια ή λόγια όταν έχει συμπτώματα άγχους γιατί το μόνο που θα καταφέρετε είναι να ενισχύσετε αυτήν την κατάσταση με αποτέλεσμα να κάνετε τον σκύλο σας πιο ανασφαλή σε μελλοντικές δυσάρεστες γι’ αυτόν καταστάσεις.

Αν επιμένετε να καθησυχάσετε τον σκύλο σας με χάδια και τρυφερότητα τότε μπορείτε να του δώσετε πρώτα μία εντολή να κάνει όπως “κάτσε κάτω” και μετά να τον επιβραβεύσετε με λιχουδιά ή με χάδια έτσι ώστε να μην συνδυάσει την δική σας συμπεριφορά με την ανασφάλειά του.

Αλλιώς, απομακρύνετε τον σκύλο σας από το δωμάτιο ή τα άτομα ή την κατάσταση που του δημιουργεί άγχος για να ηρεμήσει.

Βέβαια, θα αναρωτιέστε λογικά τι μπορεί να προκαλέσει στρες στον σκύλο σας, έτσι; Μπορείτε να δείτε εδώ τις αιτίες που δημιουργούν στρες στους σκύλους.  Και βέβαια πώς θα ελαττώσετε το στρες στον σκύλο σας με  τις “Συμβουλές ελάττωσης στρες στους σκύλους”. 

Πίσω στην πρώτη σελίδα

Σου άρεσε το άρθρο; Μοίρασέ το στους φίλους σου
fb-share-icon20
Tweet 20

Related posts

Leave a Reply