Τα σκυλιά είναι γεμάτα αγάπη!

Τα σκυλιά είναι “γεμάτα” με ορμόνη … αγάπης, σύμφωνα με τους επιστήμονες! Η επιστήμη έχει έναν τρόπο να κάνει τους ανθρώπους να σκέφτονται με διαφορετικό τρόπο τα σκυλιά τους που υπό άλλες συνθήκες δεν θα το φανταζόντουσαν ποτέ.

Αλλά ποιος θα πίστευε ότι ένα από τα πιο ωραία πράγματα που μπορούμε να μάθουμε για τα σκυλιά μας προέρχεται από κάτι που οι επιστήμονες μόλις έμαθαν για τις γάτες;!

Πρόσφατα μάθαμε ότι τα σώματα των σκύλων παράγουν οξυτοκίνη όταν βρίσκονται δίπλα σε ανθρώπους που αγαπούν. Η οξυτοκίνη είναι η ορμόνη που είναι υπεύθυνη για την ανθρώπινη αίσθηση της αγάπης. Τα επίπεδα οξυτοκίνης στους ανθρώπους έχουν μετρηθεί σε διάφορες στιγμές της ζωής τους κι έχει αποδειχθεί ότι όταν οι άνθρωποι βρίσκονται κοντά σε αγαπημένα τους  πρόσωπα είναι σε πολύ υψηλότερα επίπεδα από άλλες χρονικές στιγμές της ζωής τους.

Ο έλεγχος των επιπέδων οξυτοκίνης ενός σκύλου αποκάλυψε ότι γίνονται μεγάλες εκρήξεις της συγκεκριμένης ορμόνης κάθε φορά που ο σκύλος κοιτάζει στα μάτια τον άνθρωπό του!

Με αυτόν τον τρόπο έρχονται οι επιστήμονες να αποδείξουν πως τα σκυλιά αγαπούν πραγματικά!

Και οι γάτες παράγουν την ίδια ορμόνη παρουσία των ανθρώπων τους αλλά σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα από αυτά των σκύλων. Για την ακρίβεια, τα επίπεδα οξυτοκίνης στους σκύλους είναι πέντε φορές υψηλότερα από αυτά των γατιών!!!

Τα τόσο υψηλά επίπεδα δείχνουν με επιστημονικές βάσεις πως η αγάπη των σκύλων είναι πολύ δυνατότερη κι από των ανθρώπων!

 

Σου άρεσε το άρθρο; Μοίρασέ το στους φίλους σου
fb-share-icon20
Tweet 20

Related posts