Τεστ αξιολόγησης κουταβιών

Οδηγίες για το τεστ

Οι βασικοί κανόνες για την εκτέλεση του τεστ, είναι οι εξής:
  1. Η δοκιμασίες γίνονται σε μια άγνωστη για το κουτάβι τοποθεσία. Μπορεί να είναι κοντά στο σπίτι σας ή μπορεί να είναι μέσα στο σπίτι σας σε ένα δωμάτιο όπου δεν έχει μπει προηγουμένως το σκυλάκι.
  2. Πρέπει να κάνει μια δοκιμασία κάθε φορά.
  3. Δεν πρέπει να υπάρχουν άλλα σκυλιά ή άνθρωποι εκτός από εσάς.
  4. Καλό είναι το κουτάβι να μην γνωρίζει τον εξεταστή. Αν είσαστε εσείς, όσο γρηγορότερα κάνετε το τεστ που δεν έχει προλάβει να σας γνωρίσει, τόσο το καλύτερο.
  5. Καλό είναι να υπάρχει κι ένας βαθμολογητής, ο οποίος δεν θα είναι φανερός στο κουτάβι αλλά θα μπορεί να παρατηρεί όλη τη δοκιμασία για να αξιολογήσει την συμπεριφορά του κουταβιού ενώ εσείς θα είσαστε απασχολημένοι με το τεστ. Αν δεν γίνεται να υπάρχει τρίτος, τότε προσπαθήστε να παρατηρήσετε όσο περισσότερο μπορείτε τις αντιδράσεις του κουταβιού και να τις αξιολογήσετε όσο πιο αντικειμενικά.
  6. Με κάθε δοκιμασία υπάρχει η επιβράβευση με λιχουδιές και χάδια.
  7. Το κουτάβι πρέπει φυσικά να είναι καλά στην υγεία του και να κάνει τις δοκιμασίες όταν “έχει όρεξη” και ενέργεια κι όχι όταν για παράδειγμα είναι νυσταγμένο. Κάντε το τεστ μια ευχάριστη εμπειρία για το σκυλάκι σας.
  8. Δεν πρέπει να γίνει το τεστ την ημέρα των εμβολίων ή την επόμενη γιατί συνήθως τα κουταβάκια δεν αισθάνονται καλά εκείνες τις ημέρες.
  9. Μόνο η πρώτη αντίδραση μετράει! Δηλαδή δεν θα κάνετε την ίδια δοκιμασία πολλές φορές γιατί μπορεί οι αντιδράσεις να διαφέρουν ανάλογα με την όρεξη του κουταβιού και η πραγματική αντίδραση που μπορεί να βαθμολογηθεί είναι η πρώτη.
  10. Κατά την διάρκεια των δοκιμασιών να παρατηρείτε την ουρά του. Υπάρχει διαφορά στην βαθμολογία αν είναι κάτω ή πάνω.
Το τεστ είναι απλό και μπορεί ο καθένας να το κάνει.

Επόμενη σελίδα : Ποιες είναι

οι δοκιμασίες

Σου άρεσε το άρθρο; Μοίρασέ το στους φίλους σου
fb-share-icon20
Tweet 20

Related posts